Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой

Адвокатът й отново поиска отвод на съда и прокурора
Обновена: 19 сеп 2016 12:37 | 19 сеп 2016 12:30,
46
Нова защита за акушерката Ковачева: Родови травми, не побой
Снимка: архив Булфото

Защитата на акушерката Емилия Ковачева излезе с нова защита по делото срещу нея за опит за убийство на бебето Никол. Според адвоката й Владислав Янев нараняванията на новороденото били родови травми, а не следи от побой.

Янев твърди, че това е било описано в медицинската документация. Защитникът отново поиска отвод на съда и прокурора по делото, съобщи Нова тв.

Янев показа изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело. В медиите имало много изказвания на прокурор Николай Христов.

Янев обвини прокуратурата, че е събирала само доказателства за виновността, но не и за невиновността на Емилия Ковачева, което трябва да прави по закон. Освен това доказателствата били незаконно предадени на съда в кашони, а някои от пликовете с доказателства дори били разкъсани.

Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно.

По думите му не било установено дали записите от побоя са законни, или не. Освен това прокуратурата не разкрила кой е изнесъл записите в интернет, не направила нищо и за да спре излъчването на записите в медиите.

Съдът отказа и двете искания и продължи с разпит на свидетели. Родители на битата Никол не дойдоха в съда.

За драмата в столичната болница "Софиямед" се разчу през април миналата година. Камера запечата как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено бебе. Детето беше прието с риск за живота си в друга болница, където бе спасено.

Записите от камерите тогава показаха, че Ковачева е посягала и на други деца в здравното заведение. Затова акушерката се сдоби с второ обвинеие за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета. Към момента Ковачева е под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
41
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Накрая съдът ще излезе с решение, че акушерката Емилия Ковачева не е виновна, било е самозащита. Бебето е започнало първо боя.И ще и се извинят.
3
1
 
25
 
! Отговори
какво? преди 7 години
Добре много се извинявам може би аз бъркам нещо, но нямаше ли видеозапис на който ясно се вижда че тази жена бие новородените?
2
3
 
36
 
! Отговори
Домашен арест преди 7 години
Тия бащи на тия деца защо не го лишат тоя изверг от правото да живее,а после да си отлежат 2та месеца димашен арест?
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пародия на съдебна система.Още колко ще се мотаят с ясен случай?