Около 300 убийци на пътя се разхождат на свобода

122-ма пешеходци са виновни, че са били блъснати от автомобили
6 окт 2016 07:52,
13
Около 300 убийци на пътя се разхождат на свобода
Снимка: архив "Булфото"

Около 300 души всяка година убиват или раняват тежко човек при катастрофи, а само денонощие по-късно вече се разхождат на свобода, съобщава в. "Телеграф".

Средно година и половина продължава процесът на доказване на вина, а присъдите са в долната граница, предвидена в закона - две години.

Още по темата
122-ма пешеходци са виновни, че са били блъснати на пътя от автомобили. Деветима от тях са загинали при инцидентите, станали в рамките на 16 месеца, а 166 са били тежко ранени, съобщават прeд вестника полицаи, прокурори и роднини на загиналите.

И макар от държавното обвинение да настояват винаги за най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража" при двама или трима убити на пътя, съдът е постановявал "домашен арест", след който виновниците са избягали зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
По повод последното изречение, малко въпросче : - Ако "независимия" заплати всички разходи по издирването и връщането на убиеца при българските правоохранителни и правораздавателни органи, ДАЛИ ЩЕ ОТСЪЖДА "ДОМАШЕН АРЕСТ" ??? Кой казва, че законите в РБ защитават нормалния и порядъчен гражданин, а не са в услуга на престъпниците ???К О Й ?
7
0
 
3
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Както много пъти съм казвал май ни трябва анархия, там поне се изгражда морална съдебна система (тълпата наказва престъпниците). От друга страна ако се кандидатирам за президент и предложа 10 000лв глоба и 5години без книжка ако те хванат да караш пил и камери във всички полицейски коли. И отнемане на автомобил и без книжка за 2 години за минаване на червено (отявлено)....никой няма да гласува за мен! Защо ли? Защото да бе няма да мога да пия една ракия и да се прибера...аз сум БГ държа на ракия
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При произшествие да се наказват и виновните за пътната настилка и маркировка!
5
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ОбективенА какво ще кажете за малолетните, които карат без да имат книжка, под влиянието на алкохол или наркотици със 120 в населени места? И това ли е неумишлено?
4
0
 
12
 
! Отговори
112 преди 7 години
Наглите батки са нахални и безнаказани, казание има само за бедните и без връзки, и винаги останават безнаказани богатите с връзки
3
13
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Манипулативна статия. Нещо да се сещате да правите разлика между умишлено и неумишлени престъпление. На всеки шофьор може да му се случи да блъсне човек, колкото и да спазва правилата. Статията успешно залага на животинските инстинкти в хората и с малко изкривяване на нещата целта е постигната. Всички се възмущавате защо "лошите" са на свобода. Утре вие юе сте "лошите" и други ще искат за вас найс-строги наказания за нещо, което неумишлено сте направили.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз познавам един такъв,беше ми съученик. Бозуков му е фамилията от Сливен. Навремето уби човек с ладата на баща си и някой го оправи,мина без присъда. За други съм чувал. Като оня от съдебна охрана, който уби двама души на тротоара, след гонка,баща му дето бил някакъв. И той без ефективна присъда,кой ли го оправи.
1
1
 
13
 
! Отговори
69 преди 7 години
До Анонимен-1Добавям:... е изработено от Калашников, Макаров, Колт и т.н.