Бандитът пребил и насилил момичето от "Люлин", заплашил го с нож

Избягалите деца нямали пари, искали да заложат GSM-а й
53
Бандитът пребил и насилил момичето от "Люлин", заплашил го с нож
Снимка: Булфото, архив

Арестуваният за изнасилването на едно от избягалите момичета от социалния дом в "Люлин", е задържан в ареста за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Йордан Георгиев до момента е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи.

Пострадалото 13-годишно момиче, заедно с още две деца от дом за настаняване в столичния квартал "Люлин", решили да го напуснат и през този уикенд да отидат на гости при позната на едно от тях.

Те нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалото дете.

За целта отишли на столичния пл. "Лъвов мост" , където малолетното момиче се запознало с Йордан Георгиев. Той й казал, че ще я заведе до заложна къща и двамата отишли до кв. "Враждебна". Там Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил.

После я завел във фургон в същия столичен квартал, където останала през нощта и отново е била изнасилена. На сутринта той я завел обратно на "Лъвов мост" и я пуснал да си ходи.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че пострадалото момиче е живеело в Центъра от семеен тип в "Люлин" от 2 седмици и явно не се е адаптирало. Две от децата са бивши възпитаници на дом "Пенчо Славейков", уточни тя.

"Разпоредих проверка веднага на всички обстоятелства, които са се случили в дома и с персонала. Към момента нямам окончателните резултати, но при положение, че децата са и заведени в училище и оставени там, не зная дали ще говорим за пропуски. По-скоро трябва да говорим за работа с децата, да задълбочим нашите усилия именно към най-тежкия проблем - деца с родители, изоставени от родителите си, за да работят в чужбина. Това за мен е много сериозно", коментира Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 7 години
мн кофти ще му дадът една 5 перка,ама си се свикнал няма проблеми,кофти мамка му
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо с 14 присъди е на свобода ? Не е ли ясно, че този е непоправим? Кой е решил да го пусне на свобода ? Кой кой кой?
20
1
 
10
 
! Отговори
Джо преди 7 години
14 присъди по пет години средно, значи е бил в затвора 70 години. Ако е почнал на 10 години, значи сега е на 80 години извършителя. 80 годишен изнасилвач? Възможно ли е?
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живей реформата в правосъдието! Урааа!
18
1
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Момичето се е полъгало и доброволно е тръгнало с този мъж, защото той обещал да я заведе в заложна къща, та тя да си продаде телефона. Другите две хлапета не са били с тях.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бихте ли ми осигурили среща с въпросното лице с многото присъди? Ще спестя разходите на държавата.
16
1
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Такива в затвора се превръщали директно в жени ! На "почит" били ! Як да му е гъзеца !
15
2
 
34
 
! Отговори
Дядя Коля преди 7 години
В Иран за педофилия съдията изобщо не се замиаля. Директно пише: "На бесилото"
14
5
 
13
 
! Отговори
As преди 7 години
Jalk jalka Balgaria
13
0
 
48
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Как точно е осъждан 14 пъти? С мъмрене пред строя?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силистренският прокурор, който е осиновен арабин, също работи за Държавна Сигурност, проверете какви ги чати той!
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рецидивизъм е непозната дума за България явно. Та тези ли ще ги реинтегрираме в обществото, а? Нека някой хуманис и защитник на правата да ми отговори? Да му отрежат онази работа и да се приключва. Да, да знам, крумови закони, бла, бла, ние сме цивилизовни в днешно време. Много сме се цивилизовали, няма що. Примера е на лице. Пускайте го да чу'ка камуни за чакъл 10 години, че да си избие престоя в затвора.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт за този .
9
1
 
37
 
! Отговори
Котьо преди 7 години
Най-опасни за обществото и Държавата са корумпираните, некомпетентните съдии и работрините простаци в съдебната система.От тях идват най-големите злини. 25г.бяха предостатъчни за присаждане на очна роговица на Кьоравата Темида, за да прогленте. Но вече е късно!Мисля, че от тук нататък никой вече може да оправи нещата.
8
1
 
76
 
! Отговори
ист преди 7 години
От дом на дом, от фургон на фургон. Това е съдбата на бездомните деца.Мръсника с 14 присъди. Егати присъдите. Да се чуди човек къде е проблема - в мръсниците или в съдиите.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали обажданията на niki666 в СДВР са несъстоятелни?! Уж не е той, пък да бъде заподозрян..Изживяващите се като наемни убийци от Държавна Сигурност няма ли да бъдат заподозрени, за справка - айпитата, от които чатят с един от ДВАТА скайп ъкаунта на вече задържаният от убийството, поето от военните?
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тоя, и за подобни на него ***, трябва кастрация и публичен линч.Няма място за хуманизъм тук.
5
1
 
76
 
! Отговори
да да преди 7 години
Ей зат'ва харесвам американската система.3 присъди за едно и също и третата задължително е доживотна.Този има само 14....Баси държавата.
4
0
 
49
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Пак не се казва цялата истина. Фандъкова прекалява с коректността.Години наред вървят кампании за събиране на средства за деца,които се представят едва ли не като сираци,защото под знаменателя лишени от родителска грижа се включват всички.Не е вярно,и че са изоставени понеже родителите работели в чужбина.Изоставени са защото така им е кеф на родителите, и защото никой няма да им потърси сметка!
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво нещо е демокрацията...