Намалиха с година присъдата на шофьор, убил пешеходка на "зебра"

За сметка на това съдът увеличи времето, през което няма право да кара
6
Намалиха с година присъдата на шофьор, убил пешеходка на "зебра"
Снимка: Булфото, архив

Бургаският апелативен съд намали с 1 година наказанието на професионалния шофьор Мариян Ламбов, който уби на пешеходна пътека 28-годишната Ина Симеонова от Бургас.

Още по темата

Фаталната катастрофа стана с на 25 април м.г. на пешеходна пътека на бул "Тодор Александров", в посока площад "Трапезица" в Бургас.

47-годишният Ламбов бил зад волана на товарен автомобил „Ивеко“, когато не видял пешеходката и я блъснал. 28-годишната Ина Симеонова загина на място.

След запознаване с всички материали по делото, обсъждане на доказателствата, събрани на досъдебното производство и в съдебно заседание пред първата инстанция и след проверка на атакуваната присъда, въззивният състав приема, че наказанието „лишаване от свобода“ следва да се намали от четири години и осем месеца на три години и осем месеца, уточняват от пресцентъра на съда.

Магистрати обаче увеличават срока, през който Ламбов няма да има право да шофира, от 3 на 4 години

Шофьорът на товарния автомобил, сгазил младата жена, е оправдан по обвинение за допуснато нарушение на правилото за движение по чл.20, ал.2 от Закона за движение по пътищата, според който водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, релефа, състоянието на пътя и на превозното средство, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.

В останалите части присъдата на Бургаския окръжен съд е потвърдена. Съдебният акт може да бъде обжалван и протестиран пред ВКС в 15 -дневен срок.

Преди дни стана ясно, че местната администрация в Бургас е предприела спиране на изпълнителното дело срещу родителите на 28-годишната Ина Симеонова.

Родителите й Стоян и Димка Симеонови бяха поставени в абсурдна ситуация – от тях се изискваше да платят глоба за неправилно пресичане от дъщеря им, която впоследствие загива "на зебра".

Ина е санкционирана от общинската полиция на 8 април 2014 г. като глобата е 20 лв. При последното посещение от кантората на частния изпълнител родителите са уведомени, че санкцията вече е над 100 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
дедо Коледа преди 7 години
От *** наречена "-независим български съд" под дудукането на шефа им Лизан Пъньоффф и придворния му пудел Калпак Минетчиев поредния състав на черношарени *** се *** на главите на поредните български жертви!Напишете имената на свинете , че като дойде Коледа да знаем кого да погалим по вратлетата!
3
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Значи ако някой не ми харесва, чакам го да пресича и го газя. Съдията ме пуска, ако е рецидив, ми дават медал. Скапана държава !
2
0
 
12
 
! Отговори
не е истина преди 7 години
убива на п.пътека невинен,навлиза в насрещо движение убива невинен.когато линчуват убиеца шофьор виноени... те това е българия/остатъка от нея /.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ако беше в чужбина щеше да се моли да не получи доживатна.