Обрат: Щерката на Боньо Фаса иска пари от насилената Мария

До месец разследването приключва и отличничката отива на съд
19 окт 2016 12:07,
80
Обрат: Щерката на Боньо Фаса иска пари от насилената Мария
Снимка: Труд

Дъщерята на Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу насилената Мария, която, за да се спаси от лапите на рецидивиста, го намушка със собствения му нож и го уби.

Семейството на ученичката било потресено, след като получило известие, че щерката на Динев е предявила граждански иск срещу тях, споделя техен близък пред "България днес".

Още по темата

На този етап остава неясен размерът на обезщетението, но за подобен тип престъпление обикновено искът е между 100 и 200 хиляди лева.

Според законите няма пречка паралелно с наказателното да се води и гражданско производство. Ако към нейното дело обаче бъде приобщен и искът за обезщетение и тя бъде намерена за невинна, автоматично ще падне и пледираната сума.

Междувременно стана ясно, че до месец се очаква разследването да приключи и Мария да застане на подсъдимата скамейка.

Драмата с отличничката се разигра в края на юли. Тя е примамена от рецидивиста с няколко присъди за изнасилвания Богдан Динев в къщата на му на ул. "Чая 44". Там е повалена на земята, заплашена с нож и насилена. По време на ужаса девойката се натъква на ножа на насилника и го забива в тялото му.

"Всички експертизи са направени, като в момента чакаме само резултатите. Убеден съм, че заключенията на вещите лица и останалите събрани доказателства ще убедят магистратите, че клиентката ми е действала в условията на неизбежна самоотбрана, тоест тя не е извършила престъпление и ще бъде оправдана", коментира защитникът на Мария адвокат Валентин Димитров.

Според него единственият й възможен начин да защити своя собствен живот е бил да отнеме друг.

"Тя е разбрала това и го е направила, което не я прави убиец, а човек, защитаващ себе си",  настоява.

По непотвърдена информация за това свидетелствали и десетките синини и наранявания по тялото на 18-годишното момиче. Те били следствие на нападението на Боньо Фаса и доказвали по категоричен начин силата, която 120 кг мъж е приложил, за да я изнасили.

В подкрепа на защитната теза били и показанията на втора жертва на Динев - жената разказала в подробности пред разследващите, че преди години рецидивистът я заключил в дома си в блок и се опитал да я насили. За да се спаси обаче, тя не грабнала нож, а скочила от четвъртия етаж, като и до ден днешен има здравословни проблеми заради инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
гого преди 7 години
какво е станало има следствие, но всички си мълчите какво прави една ,,невинна,,ученичка вечер в 11 в къща на непознат чичак...
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо самия Боньо Фаса не е позвънял за линейка? От експертизата се доказа че е умрял около час след като Мария си е тръгнала! Ами много просто. Защото го е било страх че може да го върнат обратно в панделата където му е било мястото и щеше да си е жив и здрав.
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си погледне съвестта тази щерка на изнасилвач. Сега жертвата и била виновна, че баща и бил изнасилвач. Тя ако е нормален човек ще се дистанцира от баща си, който е изнасилвач, а няма да иска обезечение. Сигурно мутреса без никаква съвест, жена на мутра с баща изнасилвач.
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой нбеи е виновен на тая алчна щерка, че баща и е изнасилвач. Айде обезщетение за всички изнасилвачи.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Ако ти имаш такъв родител трябва се гордееш! Ами не всички са като теб! Повечето нормални хора биха се засрамили и не биха били барабана! Простаците плюс личностните им разтройства не ги е грижа за тях си камо ли за чувствата на другите но все пак сме в Европейския Съюз където подобни индивиди се класифицират бързо и ефикасно! Лека полека първичността на повечето длъжностни лица у нас се изпарява. За такива като Боньо е трябвало да се приложи лечение! Не се е приложило - загива!
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Men 66Кой знае! Истината е че по някой път хората се самозастрелват заради простотия и алчнотия! Едно такова дело е най-вече опасно за някои настоящи и бивши съдии! Така или иначе вече има огромна гласност по това събитие и трудно ще се затулят фактите. Ще се гледа миналото на този индивид Фаса, ще се сравняват елементи от предишни посегателства към други жени, ще се призоват предишни потърпевши както и много други служебни лица имащи честта да го познават. Няма спасение от миналото!!!
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едно контра дело - наследниците на насилника да платят за нанесени моралните и физически щети нанесени на потърпевшата.И Филма става страшен
53
2
 
12
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
В една държава в която законите са създадени от 2ри адвокатски колектив - София и са създадени така, че всичко да е възможно и да се продължава вечно и безкрайно, всичко е възможно. Безкрайните дела, искове и обжалвания хранят цялата адвокатска гилдия а вероятно и доста съдии и прокурори чрез подкупи и рушвети. Правосъдие ли? Мечтайте си, по скоро бизнес схема.
52
7
 
9
 
! Отговори
Men преди 7 години
Единствено мога да кажа, жалко че бащата не е изнасилил дъщеря си многократно...
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Отговорникът отдавна не пее в хора! Българският Съд го е осъждал за изнасилване при това няколко пъти!!! А само теляците пишат с големи букви! Замисли се защо! :)))))
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Законно право е на всяка жена да се защитава както може срещу посегателство! Каквото повикало такова отговорило!!!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Хора страдащи от Нарцисизъм или Гранично Личностно Разтройство са склонни да създават истории само и само да са в центъра на "вниманието" за да ловят своите жертви и да поддържат илюзорно "ниво" в обществото! Така като гледам Боньо е точно от тези! Защо не е лекуван е друга тема!
48
4
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 59 АнонименЧувството за срам което и липсва към морала ли го причислявате ?!? Щерката е обикнжвенно алчно и безсрамно животно! Съжалявам но животните непознават какво е това срам! Също така щерката може да иска пенсия за баща си от който явно се е отървала!
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има значение, че е отличничка, защото много мъже искат да спекулират, че момичето не било стока.
46
7
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Аз не мога да разбера какво общо има образованието и оценките на Мария.Дали е Отличничка или Двойкарка в случая няма никакво значение!!!Познавам много хора които са били двойкаджии в училище но сега живота им пише само 6-тици!!!!!!!
45
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕРКАТА НА УБИТИЯ Е ЖИВЯЛА БЕЗ БАЩА СИ. НЕЙНОТО ПОВЕДЕНИЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗГЛЕЖДА ОТГОВОРНИКА ПО МОРАЛА В КВАРТАЛА. НЕЙНО ЗАКОННО ПРАВО Е ДА СИ ИЗКА ОБЕЩЕТЕТЕНИЕ ЗА УБИТИЯ СИ РОДИТЕЛ.
44
6
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До Мътна работа.Ако е така, то ми намирисва на неплатена сделка! Амед или е шаран или и сводник, комай! пп. но и дъщерята на Боньо Фаса нещо не е читава! ппп. Истинска духовна мизерия!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТУРЧЕТАТА ТЪРСЯТ ВИНАГИ КЕЛЕПИРА. Така и този е подвел " МОМАТА ОТЛИЧНИЧКА"
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЗЛАТО НЕ Е ТУРСКО. АКО Е ТУРСКО ЩЕ ШЕ ДА Е КОПАНО В ТУРЦИЯ.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТЯ, И ПРИЯТЕЛЯ И В ЗАТВОРА И ДА ПЛАЩАТ И ДА ГИ СЪДЯТ ЗА ПОДВЕЖДАНЕ И УКРИВАНЕ НА ФАКТИ.