Прокуратурата: Ще има още обвинени за АЕЦ "Белене"

Дотук са двама ексшефове на НЕК и ексминистър Петър Димитров
29
Прокуратурата: Ще има още обвинени за АЕЦ "Белене"
Снимка: архив, БулФото
Разследването за загубите от 77 милиона евро за НЕК започва по данни от други досъдебни производства, които прокуратурата е водила, и по данни от МВР. Това каза Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор по повод обвинението, което беше повдигнато днес на бившия икономически министър Петър Димитров.
Още по темата
 
Арнаудова посочи отново, че по това разследване ще има още обвинени. Проверяват се и други сделки, предаде БТА.
Прокуратурата обвини бившия икономически министър Петър Димитров за безстопанственост.
 
Според обвинението в периода от неустановена дата през 2007 г. до 13 декември същата година умишлено не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Любомир Велков и Мардик Папазян /главни изпълнителни директори на НЕК ЕАД/.
 
Именно на тях е възложено управлението на обществено имущество - на НЕК ЕАД , при сключването на Рамков договор за доставка на оборудване, намиращо се в АЕЦ "Белене".
 
На 28 ноември 2007 година Любомир Велков и Мардик Папазян съзнателно са сключили неизгодната сделка. От това е произлязла значителна вреда за НЕК в размер на 77 172 475 евро, твърдят от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Най-много предатели има сред руснаците. Това е световно известен факт. Руснаците са предателско племе и който се е хванал с тях е бил предаден.
22
2
 
1
 
! Отговори
фактите преди 7 години
Четем тук че някой бил спрял проекта. Ами проекта не го реализира правителството на Станишеф. После след маршировки по улиците на големите градове свалиха законно избраното правителство за да поставят на власт правителството на Орешарски. Той не реализира проекта и подаде оставка. В замяна на това Руска Компания под Чешко прикритие закри ТЕЦ Варна който беше най-голям на Балканите под предлог че нямало търсене на електричество. Така съзнателно се създават предпоставки за търсене на АЕЦ Белене
21
1
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Луцифер.това са европейски гей които европа ги произвежда да крадат за да може страната ни да е длъжник да не можем да се откажем от ес да им робуваме господин другарю-поточно казано продажник.както и твоите предки са продали в.левски.и хр.ботев бе убит от твоят род-----българин.всичеи българи сте продажници
20
2
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
За 50 г. съвеЦкят сОюз с активното инженерство на КГБ създадоха в България червени мутанти наричащи се комунисти (!?), които са най искрени и върли патриоти на путинова Раша! Плачевното състояние на родината ни е благодарение на тяхната активна предателска дейност. Другаря петър димитров е емблематична фигура в в червената армия родоотстъпници. всички до един (!!!) супер богаташи.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главното обвинение трябвада е за спирането на проектапод натиск от чужда държава ислугинското поведение на *** премиер и неговителакеи. Партия герб изпълняважеланията на Вашингтон срещу едно нищо.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов и шайката му на съд за Белене. Това ще станевъзможно когато загуби изборите.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ще ги съдят предизборно, а после ще протакат делата и няма да ги осъдят. Нито прокуратура имаме със света, нито съд. Имаме тикви.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата трябва да сесезира и за спирането напроекта, по нареждане наВашингтон и Брюксел, от премиеракато това стана с режисираназа пред обществото кампанияза заблуждение и омаловажаване на проекта.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама прокуратурата сериозно ли смята, че някакви чичковци на държавна службица са вземали решения за държавната енергийна политика на своя глава? Ползват ги за бушони, а в замяна на срутената им репутация обвинението ще е написано така че няма да издържи в съда и ще получат пост в борда на не знам си кое, за да преживяват занапред.
14
1
 
6
 
! Отговори
не ги бавете преди 7 години
Прокуратурота да не протака ,а да арестува и изправи пред съда ОСНОВНИТЕ БАНДИТИ И КРАДЦИ - ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ !!!!!!! Да се почне отгоре надолу , както му е реда !!
13
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Боже какви наивници коментират тука.То държавата ни затова е на това ниво защото народа ни е такъв.Защо бе хора ги плащаме тия пари,ами защото Борисов ,РБ и компания спряха готови проекти,бяхме енергийния гигант на Балканите,сега сме една кръгла нула,но това след време ще го разберете,но уви ще е късно.Сега ви залъгват с комунисти,ДС и тем подобни лакърдии и вие се хващате.Да видим след 10 годишно управление на Борисов как ще ви е "оправил",ама вие пак ще гласувате за него да ви дооправи.
12
5
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Държава се управлява от пожарникар и такива са действия всеки ден на групата за еничарство на Република България. от 8 г сте на власт имахте времена всичко, и германеца му го каза, че бб имаше достатъчно време. Опряха пак до 10 дни преди изборите да променят пак кодекса, картел на горивата имало от 10г и Белене на прокурор проект от 40г. Обаче герб на разбраха че помпата смуче от дъното... И скоро ще фърля само *** и тиня и въздух под налягане
11
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А кого ще съди прокуратурата за 3 спрени енергийни проекти.Е те сега са власт и никой няма и с перце да ги пипне,но кой знае ,след време,при други хора на власт какво ли ще се случи. А сега Бойко е малко на тясно с тези избори и гледа да привлече повече лапнишарани да гласуват за Герб. След 2 седмици избори идват и прокуратурата и МВР са силно ангажирани.Редиците са строени,хората преброени няма страшно,ментаджийските работи уточнени.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов, Станишев, Р.*** и знайни и незнайни крадливи камунета - нареждай ги до стената и по стъпките на Чаушеску :)
9
0
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
абе ще сте толкова наивни, нскрая тез ще осъдят Бг за мрални вреди :)
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
обвинени ???? те и Доган обвиниха.. ама :)))гарван гарвана око не вади !
7
1
 
8
 
! Отговори
Възмездието иде... преди 7 години
Един по един - всички до стената!
6
0
 
11
 
! Отговори
НОВА ИЗМАМА преди 7 години
Въпросът не е в това да бъдат обвинени, а да бъдат осъдени. Но всеки знае че това тява да стане. Цацаров бди да няма осъдени престъпници
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса е защо спяха до сега и да не забравяме че ББ беше главен секретар в МВР, когато проекта беше изваден от прахта
4
6
 
12
 
! Отговори
защо се бавите преди 7 години
Прокуратурата спешно да арестува и изправи пред съда двамата най - виновни престъпника - ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ !!Те има да отговарят и за още МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !!!!