Мейзер се належа, излиза на свобода!?

Чакат се последните експертизи, адвокатите й искат промяна на мярката
28 окт 2016 12:37,
25
Мейзер се належа, излиза на свобода!?
Снимка: архив, Булфото

Анита Мейзер, която е обвиняема по дело за причиняване на телесна повреда, довела до смъртта на мъжа й Николай Димов, може да бъде освободена от ареста след седмица, твърди "168 часа".

Адвокатите на българката с американско гражданство ще поискат промяна на постановената най-тежка мярка за процесуална принуда "задържане под стража", след като разследването приключи и експертизите по него са факт.

Още по темата

Анита Желева - по мъж, по-известна с фамилията на предишния си съпруг - Мейзер, лежи в ареста от август, след като бе задържана за смъртта на далеч по-младия си съпруг Николай.

Той беше намерен в семейния апартамент в местността Евксиноград мъртъв. Заради "свинските опашки" на врата му Анита беше задържана и обвинена за смъртта му.

Още преди съдебното заседание за определянето на мярката й за неотклонение стана ясно, че е много вероятно смъртта на Николай да е нещастен инцидент, а не умишлено причинена.

Междувременно обаче на миската беше повдигнато обвинение и за предлагане на подкуп на полицай в рамките на 20 000 евро, с които искала случаят да не стига до медиите. Двете работни обвинения бяха достатъчни тя да бъде преведена в ареста.

В хода на разследването бяха назначени и различни експертизи, проведе се и следствен експеримент. От тях трябва да се установи дали това, което Мейзер разказва, е истина. Според нея във фаталната нощ двамата с Николай се прибрали и той поискал да направи демонстрация как къса със силата на мускулите си свинските опашки.

Николай, който е треньор по фитнес, лесно се справил със стяжките на ръцете и ги скъсал. За врата обаче поискал двойни. Според Мейзер, когато той започнал да напъва, тя тръгнала до денонощен магазин да купи поръчаното от него за закуска. Когато се върнала, Николай лежал безжизнен на масажната маса в панорамния апартамент. Тя започнала да го удря и крещи, съборила тялото на пода, а при падането носът на Николай се счупил и изтекла много кръв.

През следващата седмица трябва да излязат резултатите от тройната съдебно-психиатрична експертиза. Тя се бави втори месец, а Мейзер буквално "откачила", споделят пред "168 часа" нейни близки.

Традиционно тези експертизи стават в рамките на месец. Резултатът би дал основание на адвокатите й да поискат промяна на постоянната мярка за неотклонение. Изследването трябва да докаже дали Анита е вменяема, разбира ли това, което прави, има ли реална оценка за него и дали е склонна да лъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Братя Галеви 2 преди 7 години
Ще изчезне до седмица след като я пуснат...
15
2
 
5
 
! Отговори
ДЪРТ МЕРАКЛИЯ преди 7 години
ПРОСТО Е НЕЩАСТЕН ИНЦИДЕНТ....СЛУЧАЯ Е ПРИКЛЮЧИЛ....ЗАБРАВЕТЕ !ПУСНЕТЕ АНИТА ДА СИ ХОДИ....ООХХ МНОГО Е ЗДРАВА....НАПРАВО ЩЕ Я СКЪСАМ........
14
0
 
11
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Ще я пуснат и ще тръгне по телевизиите като една от представителките на родния ВИП.Тъй де - все пак това е Б-я - страната на чудесата и всичко е възможно, особено пък за "звезда" от нейния ранг.Изкривена, гадна и отвратителна действителност.Не поради това, че ще я пуснат на свобода /дреме ми за нея/, а защото ще започнат да ни я навират в очите като "герой".Това, което е платила или ще плати за свободата си, ще го изкара в разните телевизионни предавания и медии. Дори ще бъде и на печалба.
13
0
 
23
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Пуснете още един боклу....к по-улиците,че са малко.
12
9
 
23
 
! Отговори
художника преди 7 години
Оня кмет дето малкото ку.ве го обвини в изнасилване още е в затвора, а тая за УБИЙСТВО нема и 2мес. ще е на свобода. Виждате ли разликата? Кмета е българин а ТАЯ е ****ка......БЕЗ КОМЕНТАР !!!!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че си е направила кефа пък ие си пишете колкото си искате.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей измъчиха я тая женица.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука въпроса е философски - това са си техни неща между тези хора. За момчето жалко, че се е хванало с такава жена, за нея няма да е спокоен живота след този гаф, който вероятно и двамата сътвориха. Така че, не виждам място за мъст и злоба. Едва ли го е убила нарочно. Ако наистина експертите докажат,че е действала нарочно - това е друго, но се съмнявам. Мисля, че и двамата са си го причили вследствие на странните им и "модерни" щения. Но... лоша игра.
8
0
 
33
 
! Отговори
ined преди 7 години
Пуснете бедната женица, такава голяма хубавица "Мис Максуда 2016"
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОВА ТЕЗА ЛИ ИМА- ЯВНО НАИСТИНА Е ИМАЛО КРЪВ. ВСИЧКО Е СЪШИТО С БЕЛИ КОНЦИ- НАЛИ ТЯ ГО СНИМАЛА С КАМЕРА, КОГАТО ТОЙ КЪСАЛ ОПАШКИТЕ, СЕГА ТРЪГНАЛА ДА МУ КУПУВА СУТРЕШНА ЗАКУСКА В 2 ЧАСА ПРЕЗ НОЩТА- НЕ ЗАВИЖДАМ НА СЪДИИТЕ............
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За произхода и защо толкова много се крие , Анита Мейзер ясно но родителите и цялото поколение , покажете ги да видим какви са и кои са всъщност , имена лесно се сменят или купуват но Националност и Религия не се купува през Интернет
5
1
 
31
 
! Отговори
патриот съм преди 7 години
Българеещата се ромка излезна на свобода , така от Византия до наши дни
4
1
 
45
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 7 години
Според Мейзер, когато той започнал да напъва, тя тръгнала до денонощен магазин да купи поръчаното от него за закуска.-----------------Вече беше доказано на 100%, че НЕ Е ХОДИЛА В НИКАКЪВ МАГАЗИН. Колко пъти ще ги пишете тези лъжи ?
3
4
 
40
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Варна...морето...сините вълни,Ад под небето Мейзер сътвори.Варна...морето...сините вълни,бяха в мезонета дяволски игри.Свинските опашки опън до откат,пачки ще получи хитър адвокат.Ани, проба-грешка, белезници ЩРАК,не опитвайте в къщи втори дубъл пак.
2
1
 
35
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Тази ще я пуснат , след като обвинението за Убийство е променено в телесна повреда довела до смърт .
1
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се тревожа за *** МейзерА Митьо очите как е?