Назначиха проверка по случая с починалото момче

Дядото на 12-годишното дете подал жалба в полицията
8
Назначиха проверка по случая с починалото момче
Снимка: архив, БулФото

В Плевен е назначена проверка по случая с починало дете, съобщиха за БТА от Окръжната прокуратура.

Още по темата

Проверката е започнала, след като в Първо полицейско управление на МВР в областния град за трагичния случай е подадена жалба от дядото на починалото момче.

Очаква се проверката да приключи във възможно най-кратки срокове.

Ако се съберат достатъчно данни за нарушения, неоказана навреме медицинска помощ на нуждаещото се дете и други, ще бъде образувано досъдебно производство от Окръжната прокуратура.

Родители смятат, че отказаната медицинска помощ е довела до смъртта на 12-годишния им син Емил и ще търсят отговорност от детското отделение на Плевенската болница.

Момчето от ловешкото село Бежанoвo страдало от хемофилия Б – генетично заболяване, което пречи на кръвта да се съсирва. Животоподдържаща терапия е вливането на фактор IX.

През последната седмица обаче процедурата им била отказвана многократно от сестра Симеонова в детското отделение.

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
12
 
! Отговори
29062 преди 2 години
5 явно не си лежал в болница (което е добре) повечето сестри са супер груби, все недооценени и като цяло дирибействат като фелдфебели и гък не можеш да им кажеш защото си зависим и над тях Господ. "Хубавото" е че за разлика от Спешно отделение 20 лв направо ги вкарва в метаморфоза и решават почти всеки проблем.
4
4
 
3
 
! Отговори
Не вярвам на журнали преди 2 години
Фактор VIII.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така сестра ще откаже лечение. Тя не взима решение.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отказ за лечение на дете е най-голямото престъпление на медицинско лице.Не мога да повярвам,че такъв човек може да упражняда професията.Съд до дупка за гадината.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в Бьлгария, който не си дава рушвета, един вид за лекарите пациентът не сьществува! Лекарите в БГ гледат на болните хора у джоба за пари още от тошево време.