Жестоко убийство за няколко кочана царевица

Баща на шест деца бил бит, затворен в клетка и хвърлен в блато
1 ное 2016 21:15,
167
Жестоко убийство за няколко кочана царевица
Васил Спасов и Георги Николов. Снимка: "24 часа"

44-годишен мъж, баща на 6 деца, е бил убит зверски за няколко кочана царевица. Жестоката история се е разиграла миналата година в пазарджишкото село Братаница, а днес убийците получиха присъди от общо 44 години затвор.

Васил Спасов, който е син на кмета на селото и Георги Николов получиха по 16 години затвор. Съучастникът им Илиян Найденов ще лежи година по-малко.

Тримата солидарно трябва да платят и 350 хиляди лв. кръвнина на вдовицата на убития и шесте им малолетни деца на възраст от 3 до 13години, пише "24 часа".

На 6 декември, м.г. жертвата, Йордан Асенов, отишъл с каруца и две от децата си на обрана нива с царевица, за да търси несъбрани кочани. Малко по-късно с кола там пристигат Васил Спасов и Георги Николов. Без много обяснения двамата мъже започват да бият Йордан Асенов пред очите на децата му. Хлапетата бягат с каруцата от страх и изоставят баща си.

Жертвата е натоварен на колата от биячите си и откаран в имот на Илиян Найденов край близкото село Ляхово. Там мъжът бил затворен в нещо като клетка.

Според свидетели Йордан е бил смазан от бой и издавал само гърлени звуци. По-късно е изхвърлен в напоителен канал край Братаница, където тялото му е открито три месеца по-късно - през февруари тази година.

Според съдебно -медицинската експертиза Асенов е бил все още жив, когато е хвърлен във водата.

Веднага след произнасянето на присъдата по нареждане на съдия Ирина Джунева осъдения Илиян Найденов, който до този момент единствен от обвиняемите бе на свобода срещу парична гаранция, бе задържан и отведен с двамата си съучастници в следствения арест на затвора.

Присъдата на пазарджишките магистрати може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
jalko za potarpev6it преди 7 години
6 deca ?? sigorno ba6tata ne e s tamen cvqt na kojata,moje bi ako policiata i prokoratyrata si be6e svar6ila rabotata predi godini toq nema6e da bade malko poprebit
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Malko godini sa im dali ubiizite trabvasche po 30 g na vseki tova sa ubiizi sko da v usa nama islisane ot satvora nali bg vsima primeri ot usa
73
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
до 103 Долу Гроб Деляне,не скачай толкова,че и когато ти беше на власт картинката беше същата.Те тия неща не са от вчера.От 26г.ни насаждате американските ценности.
72
5
 
4
 
! Отговори
Aman ot tapi komenti преди 7 години
Aman ot tapi komentari i tapi selqni ...malko im e dojivot ... bez pravo na zamqna ...
71
7
 
20
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Баща на 6 деца! Не подкрепям , а порицавам убийството. НО, този баща да беше си поискал една нивичка от общината! Да поработи, да отгледа продукция, да научи децата си на труд! Е, тогава щях да съжалявам за него и за децата му. А, тои лежи и създава деца, краде, напада възрастни хора с цел ограбване, учи децата си на 13-14 години да създават деца , не ги пуска на училище, защото са заети да крадат. Ееее. каквото сам си направиш и Господ не може да ти помогне. Съжалявам за мъжете убийци!
70
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С цялата работа съм ОК . Убили го , дали им години затвор ОК .А къде са тези и с какви присъди са , дето ходят по селата , насилват и убиват старци ? Какви присъди им дадохте на тях ? Колко са в затворите ? Айде пич- ка ви лелина на двойните стандарти !
69
2
 
7
 
! Отговори
Затова преди 7 години
трябва да има доживотна присъда с полагането на труд, който е опасен за здравето, но е необходим за определенипроизводства. А цялата история, но много по-грозна и отвратителна със жестокостта си, ми напомня "Снаха" на Георги Караславов.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА тези които после излизат от затвора не е ли пак същата работа не са ли пак опасни за обществото ?
67
8
 
21
 
! Отговори
читател преди 7 години
Типични садисти, това не е наказание, а просто садизъм, убийство за кеф.След като веднаж са го били, са решили да се позабавляват още, а той взел че умрял в средата на забавата.Такива не трябва да излизат от затвора.
66
2
 
4
 
! Отговори
dido преди 7 години
16+16 = 44 :D много смятат нашите ***.
65
4
 
38
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Строго и справедливо !!! Остава само така да се подхожда и към съплемениците на жертвата,избили хиляди старци и старици по селата...
64
13
 
14
 
! Отговори
! преди 7 години
3-мата убийци са животни!
63
11
 
8
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Тази Ирина Джунева от малцинствата ли е ?!?! Хора няма ли кои да потърси отговорност на тази самозабравила се съдиика ?!?! На кои господ служи ????
62
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и от страх са го хвърлили в канала, за да изглежда като естествена смърт. Само така ще е станало, иначе нямаше да го взимат от нивата и да го водят в друг техен имот, близо до село, където много хора могат да го видят.Предумисъл не е имало, а има и смекчаващи вината обстоятелства.Присъдата е прекалено тежка!Роми умишлено убиват невинни българи и се отървават с далеч по-леки наказания. Това озлобява хората и създава напрежение.
61
13
 
23
 
! Отговори
До 126 преди 7 години
Не случайно е казано, че само една малка капчица е тази, благодарение на която ще прелее чашата на търпението.Тези хора едва ли са искали да убиват. Предполагам, че намерението им е било да го напердашат така, че повече да не посмее да краде плодовете на чуждия труд - което явно се е случвало постоянно и му е било навик.Фактът, че не са го изоставили на полето, а са го задържали, говори, че вероятно са смятали да се обърнат и към прокуратурата. Но са помислили, че е починал и от страх са го х
60
4
 
44
 
! Отговори
художника преди 7 години
Кому са нужни кочаните царевица валящи се на земята във въпросната нива?Всичко е можело да се размине тихо и кротко, ако бай ром беше отишъл да попита собственика. На първо място е УВАЖЕНИЕТО към чуждата собственост, макар и да е ненужна на собственика тя НЕ трябва да се пипа без разрешение. Питайте и ще ви се отговори! Почукайте и ще ви се отвори! Поискайте и ще ви се даде!
59
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекалено жестоко убийство, за да останат на свобода. Опитали вече стават опасни за околните.
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По селата в България е като в Сирия , убиват , режат глави и всякакви убийства
57
4
 
21
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
От цялата хубава работа да го бяхте заровили поне както трябва - no body no crime...
56
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На българите им дойде до гуша!