Прокуратурата обвини биячите от Раднево в опит за убийство

През май градът излезе на протест заради побой след отнето предимство
22 ное 2016 14:00, Красимир Ангелов
24
Прокуратурата обвини биячите от Раднево в опит за убийство
Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо четирима мъже за опит за убийство след спор за предимство на пътя в Раднево.

Още по темата

Стефан Иванов на 20 г., баща му Калчо Иванов – Сурай на 39 г., Динко Асенов на 23 г. и Антон Иванов на 22 г., са обвинени затова, че като извършители и в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят Георги Николов и деянието е извършено по хулигански подбуди.

На Стефан Иванов е повдигнато обвинение и за опит за убийство на повече от едно лице - на пострадалите Георги Николов и Живко Жечев, като прокурорът по делото настоява за присъди от по 20 години затвор за всеки от четиримата.

Назначената медицинска експертиза по делото е установила, че пострадалият от побоя Живко Жечев е получил рани по главата, прободно-прорезна рана в гърба, счупване на ребро и др., а Георги Николов - счупване на челюстта, сътресение на мозъка и рана на дясната подбедрица.

Четиримата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намират в затвора в Стара Загора. Предстои Окръжен съд Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Dnes.bg припомня, че в началото на май тази година се стигна до кървава саморазправа в центъра на Раднево. Драмата започнала около 14,30 ч. на 2 май, като заради отнето предимство пламнал спор между шофьорите на два автомобила – българи и роми. На мястото на инцидента ромите извадили пръти и ножове, наръгали едното момче, а други били с палки и ритали с крака.

Случаят предизвика истинска буря от недоволство в града, като в продължение на няколко дни имаше многохилядни протести, при които се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, а ромската махала в града бе буквално обградена от жандармерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаа трябва да се теглят кредити за едни хубави големи затвори с високи бетонени стени.И повечко присъди по 20-30 години без право на обжалване и държавата ще се оправи за няколко месеца.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шаааааааааа псувам цял живот таа Византия проклета
15
0
 
3
 
! Отговори
до: 8-11 преди 7 години
Ти я кажи сега седна ли на моя *** по принуда , тоест има Византия има и Роми няма Византия няма и Роми
14
0
 
2
 
! Отговори
до: 8-11 преди 7 години
Имаш предвид Османска Империя понеже сегашна Турция е създадена 1923´година тоест много млада Държава да де ама ти от къде да знаеш , убеден съм че не е леcно да се живее с забранените неща на Тодор Живковия РЕЖИМ
13
1
 
2
 
! Отговори
до: 8-11 преди 7 години
Роми (под наименованието "атцингани") със сигурност са описани в Житие на Свети Георги от Атон (Х в);Същото наименование атцингани се среща и в по-ранни извори напр. Хронографията на Теофан Изповедник от началота на Х в., но не е ясно дали споменатите в нея атцингани са роми.
12
0
 
7
 
! Отговори
PLEBEY преди 7 години
Полицията, трябва да стреля на месо/поражение/ при най-малкото съмнение в случай на - неподчинение, съмнително поведение с уклон към заплаха, на самият полицай или друго лице, както и в други случаи при които не може да се въздейства или предотврати престъпно посегателство или действие!!!Кое от тези неща не са ясно на депутатите. Наясно са и още как.
11
6
 
3
 
! Отговори
PD преди 7 години
Точно византийско малоазийски и имперски продукт са, нашето ром. Има и кавказко планински, които са от друг сой.А с Турците никой не е идвал, щото идеята за преселение на маси от Селджуци, завладели Византия е мит. По вероятно Династията на Селджуците, с помощ, от малоазийското население , известно като измаилтяни, от многонационалната и многорелигиозна Византийска империя е спечелило трона в Града на Царете.
10
0
 
10
 
! Отговори
гтф преди 7 години
идват отдавна, защото са изгонени... за въстанието на Асен и Петър е упоменато, че искат подкрепа от индийците, които се съгласяват, но после изчезват. Войната я почват мюсюлманите и никопга не са я спирали, как смяташ се е разпространил исляма ?
9
0
 
32
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Айде сега по 20 годинки на всеки, ама ефективно в затвора.
8
13
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
+++++...Мисля че не е Византия ,а с Турция идват !Но ако пък Византия не беше слаба, то и Аспарух нямаше да влезне в Добруджата и нямаше да има .... !Ако христианите не бяха почнали Те първи война с мюсолманите , то можеше и да я няма таз вражда между двете религии ,както я няма с будизма .... .Но иначе за всички престъпници трябва наказание , независимо от етноса .
7
0
 
18
 
! Отговори
До Година мина ли преди 7 години
Само че и законите трябва да се променят. Защото днес, и да се действа по бързата процедура, присъдите не са тежки.Относно законите на Дивия запад - всяко действие поражда равно по сила противодействие. У нас днес, за съжаление, е актуална следната ситуация: Законът изкуствено толерира едни, а другите пък са по-цивилизовани от толерираните и са научени да разчитат на закона, а не на саморазправата. Но реалността ще промени цивилизованите - за да оцелеят, ще прилагат метода на саморазправата.
6
2
 
14
 
! Отговори
++++++++++++++++++++ преди 7 години
Византия е виновна че ги е пуснала и легализирала по тези Земи , ако е нямало Византия сега един ром нямаше да има в Европа
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каде е сега *** ят Хелзински комитет който се явява голям защитник на тези с правата виж ги бедните охранени като свинета тези шии не са трушии ама не са и от спечелени пари със сигурност такова подобие обра и апартамента ми преди време и тогава държавата също беше безсилна
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя втория ром много нагло гледа.
3
0
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Или оранжеви граждани пребият някого...
2
0
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Симулациите на Цацаратурата са ни добре известни- ще се отлага докато случаят се забрави или *** граждани на РБългария убият жестоко някого...
1
0
 
26
 
! Отговори
година мина ли преди 7 години
Прокуратурата се впуска в излишни официалности. Ако искате някакъв резултат в близките години и ако не искате да ви ликвират по улиците както в гетата на Филипините или Мексико да кажем, трябва да се действа по бързата процедура за назидание на всички сеещи правосъдие по закона на дивия запад.