Лекарите за малкия Еци: Беше като блъснат от мотор!

Биячите на детето поискаха да излязат от ареста, били на училище
28 ное 2016 17:45,
38
Лекарите за малкия Еци: Беше като блъснат от мотор!
Снимка: архив Булфото

Четиригодишният Христо Велински е изглеждал като блъснат от мотор след "грижата" на двамата тийнейджъри, на които бил поверен. Това стана ясно по време на поредното заседание по делото срещу  Патрик Първев и Александър Донов. Младежите са обвинени в опит за убийство на детето.

Историята на малкия Еци разтресе България през юли миналата година. Тогава детето бе прието в кома и с опасност за живота в "Пирогов". Разследването тогава установи, че то е било пребито от Патрик и Александър. Двамата били наети от майката на Христо да се грижат за него докато тя е извън България.

Още по темата

Жената е цигуларка и често пътувала зад граница, за да работи. Тя се доверила на Александър, защото познавала баща му. Патрик пък бил приятел на Александър и идвал често в дома на момчето.

Еци системно е бил малтретиран от тийнейджърите, стана ясно днес от показанията на няколко лекари по делото.

Според Соня Чакърова от Бърза помощ, когато екипът отишъл на адреса, детето изглеждало като паднало или блъснато от велосипед или мотор. То било в безсъзнание с хематоми и категорично не можело да се каже, че е паднало от легло, пише БТА.

Неврохирургът от "Пирогов" Милко Милев обясни, че детето е прието с много травми, едната му зеница била разширена, имало и кръвоизлив.

За следващото съдебно заседание на 10 януари съдът поиска да се яви майката на детето - Невена Велинска. Адвокатът й обясни, че тя е в чужбина по работа до края на февруари. Защитата на майката е предявила иск за по 100 000 лева кръвнина към тийнейджърите.

Защитата коментира извън съдебна зала, че няма видеозаписи и снимки, на които да се вижда насилие над Христо. Патрик е бил помолен да отиде в апартамента, а основните грижи са се полагали от Александър.

Прокурорът по делото обаче беше категоричен, че все пак видеозаписи има и те ще бъдат представени по делото през януари. Според обвинението травмите на детето са нанесени и от двамата младежи.

Днес Първев и Донов поискаха да излязат от ареста, за да ходят на училище. Съдът обаче не уважи искането им.

Пред съда днес бащата на Александър разказа, че майката на Еци е знаела за присъствието на Патрик в апартамента. Тя единствено заръчала на Александър да не прекалява с гостуванията и да не вдига шумни партита.

Съседка на музикантката пък разказа за минутите след побоя на детето. Тя обясни, че вечерта на 21 юни м.г. Александър и Патрик позвънили на вратата й и казали, че на Ети му станало нещо, пише "24 часа".

Тя отишла и заварила детето в "нещо като безсъзнание" по думите й пред съда. Извикала Спешна помощ и набрала майката. Детето не реагирала на гласа на майка си, който чуло по високоговорител, но когато я видяло при последвалия видео разговор започнало да издава стонове, а устата му се изкривила.

Когато дошла Бърза помощ Донов занесъл детето на ръце до линейката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арогантни и прости момчета, но майката е в основата на проблема. Та как живеят другите цигулари в България? На улицата да беше свирила пак щеше да изкара някакви пари. Оставила детето си на 2 без отговорни пак деца. Някой да се грижи за детето ти 24 ч. в денонощието, това да не е кукла. Хранене, пране....
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10 и това е малко
26
1
 
20
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Бе няма ли си баща това дете, или баба, дядо, та го оставила на момчета!? Хормонални и умствени недостатъци при това..Горкото дете. А на тия бой и е.а.едокато не им дойде акълът.
25
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 7 години
Единият от биячите се явява в съда с черна тениска на която има череп на човек Какво може да се очаква от този човек
24
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тия двамата явно надрусани са си пробвали силата върху детето като върху чучуло а майката е трябвало да си вземе детето с нея в чужбина
23
6
 
15
 
! Отговори
57711 преди 7 години
До Майката с приятеляМайката е пътуваща музикантка. Как да го влачи със себе си по чужбината и по корабите! Доверила се е, не е имала друго решение, защото нико не мисли сам родител как може да работи и едновремено с това да бъде при детето си. Животът е много по-суров отколкото можем да понесем.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормалните страни, които не водят геноцид срещу собственото си коренно население, на работеща майка се заплаща пълната сума за професионална детегледачка и не се налага детето да се дава да го гледат тийнейджъри-пройдохи.
21
0
 
17
 
! Отговори
Korean soup преди 7 години
Миличкото детенце :(((. Как е възможно да има такива изверги!!!
20
10
 
3
 
! Отговори
Шyкapиcтaн преди 7 години
БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!
19
0
 
30
 
! Отговори
Х преди 7 години
Тея са за бесилото на МОМЕНТА
18
14
 
24
 
! Отговори
Майката с приятеля преди 7 години
Майката с приятеля си се забавляват...... това не е никаква майка според моите разбирания а бандит, кукувица. Други да й гледат детето, като че ли й камък на шията да го вземе със себе си в чужбина.
17
0
 
12
 
! Отговори
да преди 7 години
Още да ги таковат, малко им е.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази "майка" в момента къде се намира? Не е при детето си нали?Тая е същия *** като гледачите.
15
0
 
2
 
! Отговори
Кико BMW 6 преди 7 години
До SsИскаш ли да та зауша?
14
1
 
0
 
! Отговори
Ss преди 7 години
Kiko бмв кензеф
13
14
 
41
 
! Отговори
вера преди 7 години
Ами прокуратурата да не си чопли носа, ами да заведе дело срещу майката. Има си ред за прехвърляне на упражняването на родителски права и той със сигурност не е просто да платиш на някой тийнейджър и да хванеш самолета.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По бързата процедура и Бойчиновци!
11
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единият вече е станал затворническа булка. Патрик вече е Патриша.
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силно се надявам да са популярни в ареста, нежно да им обуват прашки с пухче и след това брутално разширяване! Изверги!
9
22
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
На горкото дете не му е провървяло, такава майка по-добре умряла да беше...