Мисис Мейзер с обвинение – убила Николай по непредпазливост

Тя ще бъде съдена и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай
12 дек 2016 17:00,
29
Мисис Мейзер с обвинение – убила Николай по непредпазливост
Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд скандалната миска Анита Мейзер за причиняване на смъртта на съпруга си – по непредпазливост, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай, за да не извърши действия по служба, което е престъпление по член 304а от Наказателния кодекс, посочиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура, цитирана от "Труд".

Още по темата

Смъртта на Николай Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам.

Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът, трябвало да бъде изпратен на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Във фаталния ден Николай си правил 5 часа татуировка в студио на Златни пясъци. Изобразили му Исус Христос и стълби нагоре към него, по които се качва дете. На съпругата си обяснил, че татусът символизира неговото изкачване към успех и величие.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът.

След смъртта на Николай съпругата му предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа по-късно след полунощ тя се обадила в Пето РПУ на МВР, за да съобщи, че мъжът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита й Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата Анита се е признала за виновна. Тя е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, което вероятно ще стане след Нова година. Тя е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от 17 август 2016 г. и е в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
И тазгодишната награда Дарвин ще бъде връчена посмъртно и ще я получи вдовицата му.
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Тази най-после си задоволи нагона.Много е"41265 хубава" когато плаче
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая може да убие човек само с грозния си фейс, а какво ли остава и ако го върже.
18
0
 
2
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 7 години
Тя къде е била по време експеримента ? Ако е присъствала ,защо не го е освободила като се вижда накъде отиват нещата ? Много мътна версия .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един *** умрял от подходящо глупава смърт..
16
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Айшето *** защо още не е осъдена?
15
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападките срещу тази жена са продиктувани от завист.
14
0
 
15
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Направо ми се повръща от тази история. Тези отвратителни хора излъчват само гнус и животинска първичност. Защо медиите ги правят известни и ги карат да се чувстват едва ли не по-хора от другите не мога да разбера. Та това са едни амеби за бога!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква "мисис" е тая извратена ромка бе?
12
0
 
19
 
! Отговори
Jv преди 7 години
Много грозна история
11
2
 
11
 
! Отговори
ЩЕ преди 7 години
Както се развива делото очаквам -Ще се изплати от горките Данъкоплатци огромно Обезщетение на Мейзер , присъдено от Страсбург .
10
3
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Ако случаят се изчерпва с изложеното в публикацията, не виждам как е виновна за причинена смърт по непредпазливост. По-скоро е нещастен случай от тъпота - той е бил вързан по собствено желание, за да извърши т.нар демонстрация, просто се е надценил какъв е мачо.
9
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко е проскубана наистина, но иначе има хубави гърди и устни.
8
4
 
20
 
! Отговори
Диагнозата преди 7 години
До АнонименСексапила а? БОлен болееен
7
56
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макар и възрастна тази жена притежава изключителен сексапил.
6
1
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Хубаво, че ще я обвинят за предлагане на подкуп. Така трябва, че то иначе ще стане масова практика и няма да има нужда от полиция.Това, което не разбирам е, защо я обвиняват за причиняване на смърт по непредпазливост?! Ако е завързала мъжа си по неговор желание. Кой го е карал да си прави експерименти със свински опашки на врата?! Човекът си татуирал стълба към небето и Исус и той на нея- ясно къде е искал да ходи.
5
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, в България има хиляди истински престъпници, те са се залепили за тая простата женица... Престъпник номер едно в България- леля ви със силикона. Тия дето убиват умишлено, изнасилват и крадат, никой не ги пипа.
4
2
 
26
 
! Отговори
хумор, сатира и заба преди 7 години
А какво деяние е това, когато укрива и унищожава улики? Също ли не е умишлено?
3
3
 
23
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Тая защо още н е с присъда?
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така стават тия неща, от играчка плачка! Госпожа Пресъхнал *** да си понесе наказателната отговорност!