Експертиза: Братя Галеви имали по 14 оръжия

Делото за конфискация срещу тях продължава на 10 април
9
Експертиза: Братя Галеви имали по 14 оръжия
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд в Кюстендил заседава по делото за конфискация на имущество на т. нар. братя Галеви.

Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Още по темата

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Съдебният състав прие днес резултатите от назначената по делото оръжейна експертиза. От нея става ясно, че Пламен Галев и Ангел Христов са разполагали с по 14 броя оръжия, стойността на придобиването им е била около 30 хиляди лева, а тази на продажбата им - с по-висока стойност около 5 хиляди лева.

Съдът постанови и разширяване на исканата съдебно-икономическа експертиза и реши да назначи още едно вещо лице по нея. Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали "Галеви" и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали. Делото продължава на 10 април идната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Журналист преди 7 години
Тая, пишещата, така се е омотала ...Ех, ако и журналистиката ни беше като организираната престъпност ...
6
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ЧЕТОХ ЗА ГАЛЕВИ ,ЧЕ БИЛИ АГЕНТИ НА DEA ,АГЕНТИ ПОД ПРИКРИТИЕ ...?????ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ.....ТИЯ ДВАМАТА ТРЯБВАШЕ ДА ГНИЯТ ДОЖИВОТ В ПАНДЕЛАТА.....АМА ТАКОВА НИ Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.....ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ...ЗА КОКОШКА НЯЧА ПРОШКА..
5
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Пяшо преди 7 години
От семейство Галеви е достатъчно да хванете само жената- тогава мъжа й сам ще дойде при вас!
4
0
 
2
 
! Отговори
... преди 7 години
Хм, интересно как 30000лв са с по= виска стойност от 5000лв. Или просто сте изпуснали едно "с", ама си намерете вие къде!
3
4
 
3
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Ах тоя Боко наяждане няма.Първо им взе бизнеса,осъди ги(щото не пойскаха да му плащат)сега ще опоска и останалото.Баси ненаядното *** е тоя премиер.
2
2
 
17
 
! Отговори
Манол Кюстендилски преди 7 години
А, нещо да каже по въпроса сестра Галева? Викат й още Мая Манолова, тя е видна кюстендилска комунистка, червена и в червата, алчна, ненаситна на власт и пари червена дрипа! Само че Боко тиквата, така да се каже, лидерът на ГЕРБаджийската престъпна пасмина, която е последното засега канцерогенно отроче на кървавата комунистическа партия, назначи сестра Галева за Омбудсман! КОЙ твърди, че пъпната връв на банкянската мутра с БКП и ДС е отрязан? КОЙ? За боянските сараи да не говорим!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Галеви се припичат в Кейптаун, четат днес...БГ и се хилят ли хилят