Газ, 215 км/ч, присветване с "Голф"-а… Така Бейтула убил Ники

Подсъдимият карал туингованата кола, която не могъл да овладее
15 дек 2016 17:15,
69
Газ, 215 км/ч, присветване с "Голф"-а… Така Бейтула убил Ники
Снимка: архив "Черно море"

Бейтула Исмаил, който през лятото уби при катастрофа 23-годишният футболист Никола Терзиев, е карал с 215 км/ч преди сблъсъка на магистрала "Хемус". Това стана ясно от обвинителния акт срещу Исмаил, внесен от Окръжната прокуратура във Варна.

Преди удара с колата на Ники Бейтула намалил скоростта на "Фолксваген Голф"-а си на 145 км/ч. Автомобилът му е имал конструктивни изменения на двигателната част.

Трагедията стана на 28 август около 22:30 ч. на магистралата в посока към морската столица. Ники работел в пицария и доставял храна. Той се връщал от поръчка в бизнеспарк "Варна" със служебния автомобил "Шевролет спарк".

Още по темата

Въпреки престъплението и свидетелските показания Бейтула не бе арестуван дълго време след катастрофата. До задържането му се стигна едва след като сестрата на Ники написа емоционално отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Младата жена показа и снимка на Ники и Борисов и обвини премиера, че престъпниците вече не се хващат.

Последва среща между почернените роднини, министър-председателя и вътрешния министър.

От обвинителния акт срещу Бейтула става ясно още, че той е пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили, пресветвайки с фаровете, за да му дадат предимство. Той се е движил с 215 км/час при разрешена в този участък скорост от 80 км/ч., съобщи "Дарик".

Бейтула застигнал колата на Никола, а високата скорост не му позволила да владее автомобила си и той започнал да навлиза в дясната лента, става ясно още от обвинителния акт.

Опитал да намали и успял да достигне до 145 км/ч. С тази скорост ударил с предната дясна част "Шевролет"-а и продължил движението си напред и вдясно. Ударът изблъскал колата на Ники , тя разкъсала металната мантинела, преобърнала се и паднала по таван на пътното платно.

Младежът е починал на място, а според съдебно-медицинската експертиза смъртта му е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката, съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Не са установени наличие на алкохол или наркотици в кръвта на подсъдимия и жертвата.

Бейтула е роден в Дулово и вече има една присъда за причиняване на смърт по непредпазливост. През 2010 г. той е ударил жена на пешеходна пътека, която е починала по-късно. Тогава е подписал споразумение с прокуратурата за условна присъда 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок.

Реабилитацията му е настъпила през февруари 2014 година, а след няколко месеца Исмаил отново нарушил правилата на пътя и бил наказан за превишена скорост.

Делото срещу Бейтула ще се разглежда във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Е щом е светкал значи е с предимство. Те много хора бъркат спирачката с дългите. Мислят си че като светнат одзад и ще се отвори манна небесна и всички коли на магистралата ще изчезнат и те ще могат да си карат с 500. Язък за момчето, затвор за битула ли е къв е...
45
0
 
5
 
! Отговори
Оф преди 7 години
И какво като сте я написали тая статия? Най-много 1 г. със споразумение, ама ме съмнява. Тука е дивият запад правосъдието всеки си го решава сам
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е 2 катастрофи със причинена смърт не са достатъчни, явно още ще трябват, като бройката стане 20-30 МОЖЕ и да стане нещо 2-3 години условно и мъмрене.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2 до 6 години??????? Доживот бе!!!
42
0
 
15
 
! Отговори
69 преди 7 години
УБАВЕЦ с 215 км/ч !!!!! Само ме е яд защо пред Гоуфо не е тръгнал камион да изпреварва. Изнася се камиона в лявата лента, *** Бейтула си святка с фарчетата, намалява до 145 км/ч и се забива под ремаркето /на около 15 м зад и 1,5 м под шофьора/. КЛАСИКА - смачкан Гоуф и обезглавен ***, без невинни жертви. А за кривосъдието въобще не ми се коментира.
41
0
 
13
 
! Отговори
Николова преди 7 години
Ей такова едно животно преди девет години уби приятелката ми в деня на сватбата и.....Размина се с година и половина условно, сума коли потроши оттогава,продължава да шофира и да нарушава правилата ...А в съда се изправи и заяви,че не се чувства виновен!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako beshe v kitai ili usa do sq da e uvisnal na vajeto.ako nqma koi az shte mu go sloja
39
0
 
11
 
! Отговори
пророк преди 7 години
Следващия път ще е депутат,и ако може да са няколко ще е най-добре!
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проста сметка показва че бейя може да затрие повече хора през живота си в рб отколкото самовзивил се атентатор!и държавата му е съучастник т.е. с автомобил се убива по лесно в бг отколкото с оръжие!за мен той вече е сериен убиец, и тр да вижда светлина през решетка до края си
37
0
 
40
 
! Отговори
дебилнa държава преди 7 години
тотална пародия е тая държава, убива веднъж на пътя - дават му условна присъда, убива втори път с 215км/ч и АКО ДОКАЖЕЛИ ЧЕ Е ВИНОВЕН щели да му дадат от 2 до 6 години, след няколко години като убие за трети път няма да е изненада на никой, дано обаче този път убития да е някой прокурор или сина/дъщеря му, или някой депутат!!!
36
3
 
20
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До 36-ти Сега е Бейтула, утре ще е Борис.... откачени хора зад волана от всички религии и етноси има....
35
0
 
28
 
! Отговори
Един преди 7 години
До ХристоАбсолютно си прав.Око за око, зъб за зъб.ГОЛЕМА ПРОКУРАТУРА имаме.За това сме на този хал.
34
0
 
31
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Поредния *** убиец-рецидивист,който ще се измъкне от справедливо наказание-СМЪРТ....Но минаваме за "цивилизована" страна и няма как да стане......За жалост!
33
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо в правосъдието (освен корупцията не е ОК). Дори и да са съвестни съдиите, следователите и всички по веригата, ще лежи 4 години. ОК... 2ри човек убива...нещо явно при тоя човек не ОК и има нужда да преосмисля зад решетките поне 20 г.
32
1
 
66
 
! Отговори
ruma преди 7 години
УБИЛ е човек на ПЕШЕХОДНА пътека и е получил УСЛОВНА ПРИСЪДА?!?! Що за *ана държава с извратени закони и подкупно правосъдие имаме?! И после се вайкаме, че 5 години след това убива още един... за което ще му дадат максимално 6 години (ако, изобщо)... с такива "закони" никога няма да се оправим,
31
2
 
53
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Сами виждате резултатите от нашето правосъдие.Ако беше влязал в затвора тоя Бейтула едва ли щеше да убие втори път.В случая той няма никакъв респект от правосъдието ни. Дано не убие и трети път, защото след някоя година пак ще вилнее по пътищата и няма кой да го спре.
30
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бейтула? Българин нали?
29
1
 
20
 
! Отговори
Kolega ya ne me ... преди 7 години
Такаааа, Братя и сестри, сядайте зад волана и трепайте, газете наред... за какво ви е трева да пушите, само където можете за 10 години да влезете в панделата ... А с колата си караш наред през хората вдигаш си адреналина като на "бело" после годинка две и пак зад волана. Ех това се вига страната на неограничените възможности. Очаквам скоро да пуснат риалити като Кармагедон или тези филмите от бъдеяето с дуели с коли и газене на хора. Добре дошли в Кинффа БГ.
28
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2ма мъртви и 2 години затвор???
27
1
 
55
 
! Отговори
В САЩ доживит преди 7 години
Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.Ама вие сериозно ли? Ако бъде признат за виновен? Ама как така? При разрешени 80км/h ( той кара с 215км/h , убива човек и вие казвате ако бъде признат за е виновен ще получи от 2 до 6 години затвор???? Що за въпрос??? Още малко ще го изкарате за нормално...и, че е нормално да убие човек....? Няма такъв с*д и такава държава.