Свидетел 006: Ахмед Муса – евангелист, приел исляма от глад!

Скандални подробности от биографията на ислямиста
15 дек 2016 18:29,
28
Свидетел 006: Ахмед Муса – евангелист, приел исляма от глад!
Снимка: архив "Булфото"

Ахмед Муса, ислямският проповедник от Пазарджик, обвинен за връзки с Ислямска държава, всъщност е бил християнин-евангелист. Той е приел исляма, за да избяга от мизерията, в която попаднал на гурбет в чужбина.

Тези скандални подробности от биографията на Муса разказа днес пред съда таен свидетел 006. 

Предполага се, че той е агент на ДАНС, който дълго време е следил дейността на Ахмед Муса и неговите съмишленици. В хода на среща на четири очи със съдията, 006 разкрил малко известни факти за начина, по който Ахмед Муса приема исляма, съобщи bTV.

Още по темата

Муса е бил християнин-евангелист до края на 90-те години. След това отива на гурбет в Германия, а после в Австрия заедно с приятеля си Бранимир Змийчаров.

Муса живеел мизерно и за да се спаси от тежкото съществуване в Австрия, той се приютил в джамия, приел исляма и започнал да работи за организацията "Съюз Каплан". Тя е създадена в Турция и една от задачите, които си поставя, е да взриви самолет с експлозиви в мавзолея на Кемал Ататюрк.

Заради връзките си със "Съюз Каплан" през 2004 г. Ахмед Муса попада в полезрението на българките служби за сигурност. Тогава той получава и първата си присъда за участие в забранена организация. Муса е осъден на една година условно с пет години изпитателен срок.

Според свидетел 006, Ахмед Муса направил няколко опита да сформира мащабна ислямистка организация в различни региони на страната, като за целта вербувал хора в Пловдив, Асеновград, Пазарджик и Смолянско.

Тайният свидетел дава и интересни подробности около самоличността на бойците на "Ислямска държава", които преминават през България със съдействието на Ахмед Муса.

Първи преминал през Пазарджик френският гражданин от босненски произход Саид Хюсеинович. Преди това той посетил Сърбия заедно с Ахмед Муса.

Преди да попадне в България, Хюсеинович бил задържан веднъж на турско-сирийската граница. Според тайния свидетел, Хюсеинович пътувал с автомобил, съпровождан от два микробуса, в които се превозвали химически вещества, които служат за изготвянето на експлозиви.

Муса и негов сподвижник настанили Хюсеинович в незаконната джамия в ромския квартал "Изток" в Пазарджик след първия му неуспешен опит да се добере до Сирия и да се бие в редиците на "Ислямска държава".

Хюсеинович изнасял проповеди в Пазарджик, в които открито приканвал към въоръжена борба с неверниците и приканвал към преселване в териториите на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак.

Според свидетел 006, друг предполагаем боец на "Ислямска държава", германската гражданка Лара Шенсечер, също отседнала при Ахмед Муса. 

Това се случва през юни 2014 г. Шенсечер обаче била задържана на граничен пункт "Капитан Андреево".

Според българските тайни служби, е твърде вероятно в ромския квартал "Изток" Ахмед Муса и сподвижниците му да са създали логистична база на "Ислямска държава".

Защитникът на  Ахмед Муса, адвокат Елвира Панкова нарече показанията на тайния свидетел твърде общи. Според нея те звучали като служебна сводка на службите за сигурност, а не като преки наблюдения на свидетел,  който е бил близо до Ахмед Муса и обкръжението му.

В съдебната зала Ахмед Муса отново отказа да се изправи при появата на съдията, с което вероятно демонстрира своето пренебрежение към правосъдната ни система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Агент 007Интереса клати феса
17
0
 
1
 
! Отговори
Агент 007 преди 7 години
Какво ли не прави гладът? :)
16
0
 
4
 
! Отговори
Пешс преди 7 години
Приел исляма от глад?!?! А не му ли е дошло наум, че трябва да работи, за да има какво да яде?
15
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
те тва е неверник. не друговерец. неверник. а за неверниците е добре да са една глава по къси.
14
1
 
3
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Може да е бил евангелист и проповедник, но явно е било за пред хората - НЕ Е БИЛО ТОВА ЗА ПРЕД БОГА! Явно не е служил на Бога, а на себе си. АКО Е ЧЕЛ И ЖИВЯЛ СПОРЕД БОГА И БИБЛИЯТА, НЯМАЛО Е ИЗОБЩО ДА ХОДИ НА ГУРБЕТ.АКО Е УСЕТИЛ КАКВО Е БОГ, НИКОГА НЯМА ДА ГО ИЗОСТАВИ ЗАРАДИ ТЪРБУХА. КАК ТАКА МЛАД И СИЛЕН ЧОВЕК ГЛАДУВА?!? ЕДИНСТВЕНО АКО НЕ ЩЕ ДА РАБОТИ...НО В БИБЛИЯТА ПИШЕ: КОЙТО НЕ РАБОТИ, ДА НЕ ЯДЕ... Май е искал да опровергае това?!?
13
24
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Ахмед Муса е готин човек, нека прави повече проповеди, бг има нужда да приеме Исляма и хората да се откажат от кражбите, измамите, проституцията, изневерите, *** дерастията.
12
0
 
25
 
! Отговори
Ще уточни ли някой? преди 7 години
Ахмед Муса някога плащал ли е данъци?
11
0
 
15
 
! Отговори
От глад?!?! преди 7 години
В Пловдивско земеделска земя няма ли? Има, и е плодородна!На всяко социално слабо семейство се дават по 10 дка за обработване! Но сред онзи етнос желаещи да работят НЯМА.Виж,ако станеш последовател на някоя религия, рекламирана от упорите емисари, тогава паричките идват наготово.И някои, за сребърници ПРАДАВАТ и ПРЕДАВАТ България. Ще изчисли ли някой колко помощи и надбавки е взела майката на този, докато го е отглеждала? А за неговите собствени деца колко ли е платил българският данъкоплатец?
10
2
 
15
 
! Отговори
ОРТОДОКС преди 7 години
ПРАВОСЛАВИЕТО Е ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО. ВСИЧКО ДРУГО Е НАТРАПВАНА ЛЪЖА.
9
0
 
9
 
! Отговори
хипотетично преди 7 години
свидетел номер 7 ще потвърди, че бившият гладен евангелист понастоящем охранен ислямист е Гюленист, при което адвокат Елвира Хелзингска ще трябва да си намери друг клиент, освен ако не иска да придружи довереника си на разпит пред кадията край мавзолея в Турция.
8
1
 
17
 
! Отговори
Български гражданин преди 7 години
Вижте само какъв нагъл поглед има! Отврат! ***!!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А къде са били Австрийските власти!!! Може би са търсили ефтина работна ръка!!!
6
0
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Забележете, отишъл в Западна Европа и приел исляма. За каква Европа говорим вече?
5
0
 
28
 
! Отговори
Hamdi преди 7 години
*** са така... Те всичко ще приемат само да има изгода.Преди 15 години бяха християни,сега са мюсюлмани,а след 10 години ще са будисти.Такива забулвания няма при нас турците,това са *** работи,взели са някви пари от ислямисти и сега ги правят тези тъпотии.Много са долни и *** и са проблем.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90-те години е бил радикализиран в Австрия а къде са били Службите тогава и те ли са се занимавали с Приватизация на Държавата
3
1
 
13
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
Докога ще се занимават с тая ***!!!!!???
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо бил християнин после станал мюслуманин , кога най-сетне свестни хора ще пренапишат История на България в оригиналния му вид , няма Роми в България християни или мюслумани , всеки Ром който не желае да бъде наричан ром решава в един момент че е християнин или мюслуманин
1
1
 
28
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Тоя бай Тошо щеше да изпрати на лечебна почивка в Скравена-там всичките му ислямски болести щяха бързо да бъдат излекувани!