Чоков оправдан, невинен за документна измама

Съда не можа да докаже, че той е присвоил имоти незаконно
19 дек 2016 09:52,
28
Чоков оправдан, невинен за документна измама
Снимка: Булфото, архив

Районният съд в Бяла Слатина оправда кмета на село Галиче Ценко Чоков по обвинение за документна измама. Информацията беше потвърдена от адвоката на селския първенец Светла Генова.

Обвинението поддържа тезата, че Чоков, като кмет на Галиче, с измама е присвоил земеделски имот на И. Ковачева. Прокуратурата е повдигнала обвинението след сигнал, подаден от Веселин Тушинов.

На съдебното заседание обаче държавното обвинение не успя да докаже по категоричен начин, че Чоков е придобил имотите чрез измама. Ковачева пък обясни, че е получила 6 000 лева за сделката, като се е подписала под договора за продажба.

Графологичната експертиза от института по криминалистика и криминология на МВР също беше в полза на защитата на Чоков, пише "24 часа".

Решението на районния съд в Бяла Слатина подлежи на обжалване пред окръжните магистрати във Враца.

В същото време Светла Генова, която е бивш окръжен прокурор на Враца и настоящ адвокат с успешна практика в града под Околчица, обжалва решението на районния съд, с което Веселин Тушинов беше оправдан по друго дело срещу Чоков. Процесът се води за нанесени обидни квалификации срещу кмета на Галиче, а първият епизод от съдебната битка приключи в полза на Тушинов.

През последните дни пък магистратите отхвърлиха две наказателни постановления срещу Чоков. Първото от тях е заради фалшиви адресни регистрации, а второто - за нерегламентирано сметище край белослатинското село Галиче.

Така резултатът в съдебните спорове между Чоков и прокуратурата вече е 3:1 в полза на кмета на Галиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tejko i gorko na horata koito kasvaha 4e gi plaachi i bie 4okov i sinove tesi zigani oak schte tormosat horata ot seloto i tn kak eos oboden 4okov besobrasie ziganin tap mutra prosta
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре, такива роми като тоя гьзар на снимката са с мнго привилегии в Бьлгария!
24
4
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Само много прос човек може да вярва, че някой с положението на Чоков ще си сложи главата в торбата за една нива от 6000 лв.Аз се хващам на бас, че при него всичко е изрядно, поне откъм документи. Очевидно е, че човекът има акъл в главата си поне колкото Цацаров.Някой трябва да потърси сметка на прокурорчетата, които само хабят административен ресурс.
23
0
 
6
 
! Отговори
Виновен преди 7 години
Абе той е невинен ама Сергей Станишев е по-невинен!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дам, независим съд........................
21
1
 
13
 
! Отговори
Bobo преди 7 години
А сега някой да каже няма ли корупция в съд и прокуратура ? Така е в цяла България.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PoliВсичко е симбиоза другари писачи . Съдията казва на прокурора какво да напише за да не се осъди Чоков и готово . После делят паричките , а балъците като нас си пишат тъпните . Най точно това ще го видите в скечовете на Каналето .
19
0
 
10
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
До Анонимен 19Не са виновни съдиите, а прокурорите, ръководени от Цацаров.Забележете, че адвокатката на Чочев е бивша прокурорка!
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разпускайте го този съд, съдията да бичи камъни на Белене, семейството да се екстрадира, чоков, заедно с бригадата и семействата им, да помагат на съдията да чокат камъни
17
0
 
36
 
! Отговори
V преди 7 години
Абсурдна държава, престъпниците на свобода, а ако не си платиш гражданската, затвор. С две думи - без думи.
16
0
 
26
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Някои пак намазаха филията от двете страни обилно и напоително.
15
1
 
26
 
! Отговори
Poli преди 7 години
Не съда, а Прокуратурата не можа да докаже! Ало, тъй наречените журналисти научете се! Прокурора обвинява и доказва тезата си, че някой е извършил престъпление!
14
2
 
26
 
! Отговори
Леле преди 7 години
...тежко им на хората от селото! Тоя сега ще се саморазправя ...законно! Би трябвало да му се поиска оставката на този от партията която го е издигнала или покрепила! После ако им стиска могат да го изгонят от селото, знам ли!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е пълна с търтей на държавна ЗАПЛАТА. ПРЕСКАЧАТ ОТ ПАРТИЯ.НА ПАРТИЯ И С ПОЛИТИКАНСТВАНЕ ВАДАТ ПАРИ. Ценко си оре и сее негов имот и МОЖЕ ДА МИНЕ И БЕЗ ПОЛИТИКА.
12
0
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
*** pusnete go dano posle da ste dovolni
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Омертата важи в пълна сила и всеки, дори най дребния политик и най дребното кметче са защитени от нея.Щом грабиш и издевателстваш над търпелививия български народ, теб закон в тази страна не те лови, теб те пазят всички държавни институции, съд прокуратура, на които заплатите пак ги плаща ограбвания народ.Тези които ни грабят знаят много добре че ако омертата се пропука ще загазят, и няма да го допуснат. Изхода е един Чили и стадионите.
10
2
 
16
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
тоя ще го намерят в някоя канавка...
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ ПОД МЕН ПИШАТ ИЗМИШЛЬОТИНИ . ЗА Ценко се знае, че стопанството е негово от самото начало на процеса. ТОВА ЧЕ СЕ НАТИСКА БСП ДПС ГЕРБ ДА ГО ЯХНАТ ИЛИ РАЗНИ ИСКАТ ИМОТИТЕ ДА ИМ ГИ ОБРАБОТВАТ. СВ ЗНАЕШЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО.
8
0
 
44
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Да сте чули в България да има осъден за подкупи.кражби в големи размери?Не.Има осъдени за кокошки.железа.дреболйи.Които си плаща е винаги невинен.Затова и България е на този хал.От такива ***.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата не работи. Трябва си отстрел. Рано или късно ще се появи партизанска организация която успешно да изземе функциите на полиция, прокуратура и съд. Тогава няма да има значение колко пари или колко власт имаш. Всички имаме по 1 живот. Няма безсмъртни. Има самозабравили се. Крайно време е да им се припомни.