Гадател – в затвора за 6 години, "чистел" злато от злото

Мъжът прибрал от свои близки бижута за около 10 000 лева
3 яну 2017 17:30,
8
Гадател – в затвора за 6 години, "чистел" злато от злото
Снимка: flickr

Ясновидец влиза в затвора за 6 години заради измами със злато, което чистел от черни магии. Мъжът се подсигурил с ценни предмети за близо 10 000 лева, обещавайки на собствениците им да ги очисти от злото.

35-годишният гледач бе осъден от районния съд в Търговище на 6 години затвор заради измамите. Освен тях обаче мъжът на име Христо ще лежи още 2 години и шест месеца по отложено наказание от Софийски районен съд, което било с изпитателен срок от 5 години.

Присъдата е потвърдена от Окръжния съд и не подлежи на обжалване, пише "Труд". Христо С. набрал популярност от тв предаване.

Мъжът е даден на съд в Търговище след жалби на жена и двама мъже, с които се познавал от години.

Първата измама е от февруари 2015 г. Тогава Христо се обадил на своя стара позната да се видят, защото имал проблеми. Отишъл й на гости и тя поискала да й гледа на кафе, защото много познавал. Ясновидецът й предрекъл, че у дома й скоро ще "влязат два ковчега". Предложил срещу 750 лева да развали магията.

Жената много се уплашила, защото синът й мъжът й пътували с камиони зад граница. Нямала пари и решили ясновидецът да "почисти" златото й. Тя му предала с разписка различни накити, които после експертизата оценила на стойност над 3600 лева.

Гадателят щял да ги носи в параклис в Търновско да му баят. На другия ден жената се усетила и си поискала златото. Когато разбрала, че спецът по магии я лъже, подала жалба в полицията.

Няколко месеца по-късно Христо приложил същата схема на друг свой познат. Човекът искал гадателят да му каже какво ще е времето на дата, която избрал за сватбата си. Бил го гледал по телевизията в предаване за ясновидство.

Изненадващо и той научил, че има магия и трябва да даде златото си да му баят. На него Христо обяснил, че ще го носи в Търново на конгрес на гледачи.

След подадена жалба в полицията експертизата оценила изчезналите накити на ужиления за над 3 100 лева.

Месец по-късно Христо попаднал на бивш съученик и майка му. Предложил да им гледа на кафе и те го поканили вкъщи. Домакинът наскоро се бил развел и гостът казал, че има магия от страна на бившата му. Прибрал и тяхното злато за 1800 лева, което трябвало да върне на другия ден. Това така и не станало.

Пред съда ясновидецът заявил, че е взел златото срещу разписка и тримата му познати му дължали пари и не ги е мамил. Твърдял, че те се съюзили срещу него, за да го вкарат в затвора и дори единият мъж му искал пари, за да оттегли жалбата си.

Двете съдебни инстанции смятат, че това са защитни версии. Не пропускат факта, че ясновидецът имал присъда за такава история от София, която привеждат в изпълнение сега.

Не приели и обясненията му, че имал дарба и талантът му да вижда в бъдещето бил признат и популяризиран и по авторитетна национална телевизия.

Мъжът трябва да възстанови стойността на златото на тримата, които се оплакали от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не спира да ме плаши факта, че все още има толкова глупави хора...Стресиран съм! Трябва ми врачка да ми лее куршум)))
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя работи в Чистота-та. Може и във Волф или Дитц.
5
0
 
17
 
! Отговори
xahahahaaha преди 7 години
"На него Христо обяснил, че ще го носи в Търново на конгрес на гледачи."xaxxaaxxaxaxaxaaxxaТой че си е за бой - за бой си е! Ама и наивен колко трябва да си за да повярваш на такава "изцепка".
4
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Парите на глупците принадлежат на хитреците! :))
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нагъл тоз! Чисти ли ли чисти неуморно.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости, ще му очистят ауспуха от нагар в панделата. Ще му го полират до блясък.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдбата възнаграждава добрината. Сега вече и на него ще "очистят златото от злото".