Лихвар раздава пари срещу злато и имоти

Мъжът ще бъде изправен пред съда, съобщиха от прокуратурата
5 яну 2017 15:14,
11
Лихвар раздава пари срещу злато и имоти
Снимка: архив Булфото

Мъж от Ловеч застава пред съда заради кредити, давани на различни хора, срещу лихва.

Окръжната прокуратура в града е внесла обвинителен акт мъж него, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

В обвинението пише, че Илияз е извършвал банкови сделки между 2005 г. и 2008 г. без да има  разрешение за това, съобщи БТА.

Мъжът е предоставял кредити в лева на различни физически лица срещу задължение от тяхна страна да му върнат получената в заем сума, както и определена от него лихва.

Срещу взетия заем лихварят е искал и обезпечение с ипотека на имот или злато, които при забавяне на връщането е задържал за себе си.

Обвиняемият е предоставил на различни лица суми в общ размер от 51 500 лева. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 7 години
Ама нека братовчеда да се обади на бившия финансов министър Стоян Александров, той ще му обясни как хем се дават заеми от физически лица, хем се взема лихва, и как това не е "дейност по занятие" т.е. е напълно законно - но може би само и единствено за господин бивш финансов.
5
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименПри нормални ипотечни кредити, ако не се плаща кредитът институцията си вади изпълнителен лист по член 417 за банки и 418 за други институции и ЧСИ възбранява и обявява имота за продан и/или налага запори. Кредиторът може да участва в публичната продан без да внася задатък, ако е по-голям от дълга и с намален такъв в обратния случай, но не може да задържи имота директно. Ако е задържал имота, то имаме явна измама. Нормално е даването на кредити да е лицензионна дейност.
4
3
 
7
 
! Отговори
К'ъв кеф... преди 7 години
Лихварят ще го яде с камбаните.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокошкарска история.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.е в момента го съдят затова че прави конкуренция на банките?не се споменава да си иска парите насилствено, да е лъгал с лихви или нещо друго.. :)
1
5
 
31
 
! Отговори
Уибеуал преди 7 години
А банките какво правят? Нали сме уибеуали такова, уибеуален капитализъм? За едни може, за други - в затвора