Съдът отказа на убиеца Чеци да го пусне от ареста

Делото срещу него тръгва наново на 13 януари
14
Съдът отказа на убиеца Чеци да го пусне от ареста
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Николай Русинов – Чеци.

Според съда не е нарушен разумният срок на задържане на подсъдимия за убийството на Яна Кръстева преди няколко години в Борисова градина.

Още по темата

След като делото беше върнато на втората инстанция от Върховния съд, поредното заседание по процеса предстои на 13 януари.

Върховният касационен съд изпрати процеса отново при апелативните магистрати заради съществени процесуални нарушения и липса на достатъчна яснота за автора на деянието.

Според решението на ВКС не е доказано докрай, че именно Чеци е извършил жестокото убийство през лятото на 2011 г.

На първа инстанция в Софийския градски съд шумният процес за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина приключи с доживотна присъда за единствения подсъдим Николай Русинов. САС обаче намали присъдата му на 19 години затвор. В крайна сметка третата инстанция върна делото на апелативните магистрати за по-прецизно разглеждане.

Според мотивите не е доказано докрай, че именно Чеци е извършил престъплението, както и не е изяснена обстановката, в която младото момиче е било убито. Магистратите са приели, че основание да оспорват присъдата на Николай Русинов имат и защитата му, и семейството на Яна Кръстева.

28-годишната Яна беше убита на 10 юли 2011 г.,а тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. Чеци пък бе задържан на летището в София, прибирайки се от Турция.

Съдебно-медицинските експертизи доказват, че Николай е бил последният човек, с когото Яна е правила секс, а дрехите й са разкъсани от него. Кръстева е имала два телефона. Единият, от които е изключен, с изхвърлена карта и батерия, като следите по апарата са от Чеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Етнически българин преди 7 години
В Софийски апелативен съд, председателката Запрянова, ме помоли мен-въззивника да си седна на пейката, защото съм имал адвокат и да не преча!? След мой отказ ме заплаши... Естествено после и поисках отвод, даде ми... но, колегажката и, която е и Председател на гр. колегия на САС ми отне и това, което СГС ми даде... хора бягайте през терминал 2,в България е добре само за бивши агенти на ДС и хора с социални придобивки.
8
0
 
4
 
! Отговори
до Ангел преди 7 години
В грешка си мила Става въпрос за предварителен арест без предявено обвинение,а този случай не е такъв!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не е той, кой е? Защо запряха него, а не филанкишията?
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако не е той ако са му казали мълчи стой малко в затвора после ще получиш пари за това докато нашия човек се измъкне.Само на мен ли ми се струва че тоз човечец е импотентен и не добре много умствено и прави калвото му кажат?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако има книга за най долните и хладнокръвни убийци този на снимката трябва да бъде на заглавната корица на тази книга
4
1
 
14
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
голяма част от разледващите полицай и прокурори, вещи лица са много слаби в професията си... корупция, страх, натиск. За Чеци, сестрите и Соло-доказателствата са толкова слаби, калпави, че дори е срамно да ги четеш... А, имат тежки присъди. В САЩ за доказано убийство на една звезда бе Оправдан, но гражданския иск бе осъдителен.... после го заковаха за друго...
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този още ли не са го стопили на пръжки за кучетата?
2
1
 
27
 
! Отговори
Относно вината преди 7 години
Независимо от това кой е убиецът, засега е ясно кои носят реална вина.1. Виновен е Чеци, защото е станал и си е тръгнал, оставяйки заспалото момиче само и беззащитно през нощта в парка.2. Виновни са онези, които са неглижирали и претупали разследването. Дори да беше клошарка, а не студентка, щом е извършено убийство, то трябва да се разследва максимално прецизно.А сега,какво?След дъжда качулка.Бог да прости момичето и да накаже виновника.Девойки, вземете си поука и да не се предоверявайте!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На делото ще му дадът 5 годинки,обаче ще се окаже че вече ги е навъртял в ареста и хайдееееее...........