Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда

Съдът му взе книжката за 3 г., но водачът може да обжалва
57
Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Ловеч осъди на две години условно с четири години изпитателен срок Благовест Нанков, който през август 2015 г. уби с автомобила си 11-годишната Габриела Горанова, изкочила на пътя му в центъра на Ловеч.

Детето е било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотел "Ловеч". Момичето и още едно дете са пресичали улицата зад хотела, когато два автомобила са тръгнали към тях.

11-годишното дете е загинало на място, след като е пометено от Нанков, който след като го е ударил с колата си, е опитал да избяга. Сватбарите, които са и близки на детето, са успели да го задържат.

Осен с условна присъда, Нанков е наказан от съда и с правото да шофира за три години.

Делото е протекло по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се е признал за виновен по всички точки на обвинението, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

Затова е било взето под внимание изискването на Закона за редуциране с 1/3 на исканото наказание при съкратена процедура. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
34
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
бяга от местопрестъплението...и в същотот време му опростяват 1/3 за това че се е признал за виновен?!?!?!!?!?!? Роднините на момиченцето е трябвало да го линчуват на място тоя убиец.
5
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер държава сме, убиваш човек и си свободен, откраднеш 100 лева и си за 10 години в затвор, крадеш милиони от народа, пак си свободен. Уникална държава.
4
2
 
34
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
ЧЕСТИТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! КОГА ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО НЕНАКАЗАНО УБИЙСТВО?
3
3
 
24
 
! Отговори
99 преди 7 години
Евала българия....
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Нанков е наказан от съда и с правото да шофира за три години.
1
2
 
49
 
! Отговори
Ангелин преди 7 години
Как може такова смешна присъда за човек, не само който е отнел животът на дете, но и избягал от престъплението? Господа и госпожи съдии, с чиста съвест ли си лягате вечер след като сте издали такива присъди? Жалки сте!!!