Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда

Съдът му взе книжката за 3 г., но водачът може да обжалва
57
Шофьор, убил 11-годишно, се отърва с условна присъда
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Ловеч осъди на две години условно с четири години изпитателен срок Благовест Нанков, който през август 2015 г. уби с автомобила си 11-годишната Габриела Горанова, изкочила на пътя му в центъра на Ловеч.

Детето е било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотел "Ловеч". Момичето и още едно дете са пресичали улицата зад хотела, когато два автомобила са тръгнали към тях.

11-годишното дете е загинало на място, след като е пометено от Нанков, който след като го е ударил с колата си, е опитал да избяга. Сватбарите, които са и близки на детето, са успели да го задържат.

Осен с условна присъда, Нанков е наказан от съда и с правото да шофира за три години.

Делото е протекло по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се е признал за виновен по всички точки на обвинението, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

Затова е било взето под внимание изискването на Закона за редуциране с 1/3 на исканото наказание при съкратена процедура. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Каквито и доводи да се вадят истината е една-убийство!Предумишлено или по непредпазливост не може да се наказва с условна присъда.Това ако е правосъдие....По пътищата е пълно с безсмъртни камикадзета измъкнали се от "правораздавателната "ни система.
45
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 7 години
Доколкото знам детето се удря отстрани на колата след което си удря главата в бордюра, ако е така колко вина има шофьора.33600
44
0
 
5
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
За непредумишлено убийство само толкова ли дават?!!!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СВЕТПри скорост 40 км/ч със сигурност няма да убиеш някой,При скорост от 50км/ч нагоре шансовете за оцеляване намаляват рязко.Затова има ограничения на скоростта.И не мисля че изказването ти е правилно ,то и убийство с нож в гърдите може да се извърши от някой с чисто минало в разцвета на силите си и с две три деца. Затова всяка година броиме колко са загиналите при катастрофи а промяна няма.
42
1
 
5
 
! Отговори
АК47 преди 7 години
АК 47
41
2
 
2
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Аз не мога да пия, но не се притеснявай за мен, ще си легна и ще се наспя. Като ти гледам капацитета обаче ми се струва че при теб само с наспиване няма да се оправят нещата, ясно е, че няма да ме разбереш.
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4свет4!Като неможеш да пиеш, лягай да спиш разбираш ли!,
39
3
 
2
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Недей цъка минуси, ***, кажи нещо смислено!
38
5
 
2
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Относно останалите пешеходци /възрастните/ - практиката показва, че те са изключително изобретателни и колкото и препядствия да им сложиш по пътя към заветното пресичане на трилентов път, те пак намират начин да го направят.
37
4
 
6
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Аз не разчитам на това другия да ме пази. Пазя се доколкото мога сам и често, когато не съм го правил съм си патил.
36
4
 
9
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Законът е писан правилно от хора, които са допуснали хипотезата, че подобни неща в живота се случват - това е инцидент. Както можеш да се спънеш и да си счупиш черепа или да хванеш рак. Това е природата - може и куче да те изяде. Не може практически да се избегнат всички опасности. Затова се повтаря на децата да не пресичат без да се огледат и ако се налага и се "налагат" /по дупетата искам да кажа/, така че да се сведат до минимум този вид опасности. Трябва и лична отговорност. Аз не разчитам н
35
6
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Постави се на мястото на жена му на този дето е блъснал детето и ти се наложи да гледаш сама 2 деца докато мъжът ти е 3-5 години в затвора /а до момента е бил добре платен нормален човек/. И после от своя страна тези хлапета ще бъдат деца на бивш затворник, а затворникът може да стане истински престъпник със съвсем различно съзнание. Целта на закона не е да наказва трети лица. Вероятността да извърши второ такова деяние клони към 0. Не е необходимо да е в затвора.
34
2
 
1
 
! Отговори
СВЕТ до Бахура преди 7 години
Ами за да си на 11 години и да си на сватбата на СЕСТРА СИ, в общия случай звучи точно на *** работа.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да ме убеди, че това не е държавна политика
32
1
 
0
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
ПС: Аз самият съм блъскан от кола и то доста сериозно.
31
2
 
9
 
! Отговори
СВЕТ преди 7 години
Да приемем следната хипотеза:Карам с 40 в града /без да говоря по телефона или да ям баница/ и зад някоя неправилно паркирана кола пред мен изскача дете на 11г. - точно както го правят децата на 11г. когато се "гонят" едно друго, оставени без надзор. Нямам възможност да реагирам понеже са много близо.В същото време аз съм в разцвета на силите си, баща на едно/две/три деца, с добро образование и нормална работа или работодател на няколко души които от своя страна имат деца.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даитего на мен Мите нема нищо у главата колко такива буклуци вкарах о болница та още един ли
29
1
 
2
 
! Отговори
много му е преди 7 години
Мноо нагъл тоя съдия, взел изречения да прави на шофьора. Сега да отиде и лично да му върне книжката, че да не е да се разкарва шофьора до КАТ, да си губи времето.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мие интересно защо детето е било без надзор и сее хвърлило под колата а и къдее била системата когато 20 роми буквално са го пребили тои е спал ми системата която е на сто метра и там ли са спали и едните имат вина колкото и другите даже вината е в другите едно дете оставено само без надзор какво може да направи къдее родителя които носи отговорност няма такъв
27
1
 
3
 
! Отговори
без думи преди 7 години
и без държава