Глоба, поправителен труд, пробация – за ремарке с дърва

Съдът в Тетевен ги наложи на мъж, товарил незаконно дърва за огрев
12 яну 2017 15:30, Анисия Иванова
6
Глоба, поправителен труд, пробация – за ремарке с дърва
Архив: Булфото

Съдът е одобрил постигнато споразумение с Районна прокуратура Тетевен, с което 32-годишен мъж е осъден за товарене на незаконно добита дървесина, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На мъжа е наложено наказание пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца. Мъжът трябва също да заплати хиляда лева глоба в полза на държавата, както и да положи поправителен труд.

Светлин А. е признат за виновен за това, че на 25 февруари 2015 г. в землището на село Голяма Брестница, Ловешка област, на временен склад в местността "Гробището" с друго лице е товарил на автомобил с полуремарке дървен материал - 39 куб.м дърва за огрев от дъб, цер, акация, върба и орех, на стойност 1755 лева, незаконно добити от другиго.

Направил е опит да натовари на камиона още 6,5 куб.м. дърва за огрев, също незаконно добити.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия,да го ожали човек.На вниманието на управляващите в оставка или просто за сведение:През цялото ваше управление се извършваше масова сеч на целия горски фонд -Рила,Пирин,Родопите,Стара планина-ако отидете през септември-октомври в който и да било град или село в тези райони ще видите как огромен,здрав боров и дъбов материал се режат за дърва и никой не реагира.Отделно дървената мафия сече за износ.Няма контрол.Какво ще правим като оголим горите.Наводнения,свлачища и т.н.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В с.Арчар ония по матовите си тичат всекидневно с пълни каруците и никой не ги закача.
1
0
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Ония пари са взети от правоимащи.Там е разликата-взети са със съгласието на всички дето бяха в парламента!