Безмълвен Дянков напусна следствието, с подписка е

Там той се яви заедно с адвоката си Марин Марковски
13 яну 2017 12:07,
93
Безмълвен Дянков напусна следствието, с подписка е
Снимка: архив Bulphoto

Бивш финансов министър напусна сградата на столичното следствие, след като престоя в нея 1 час. Той си излезе по същия начин както и дойде - с автомобил "Мерцедес", придружен от адвоката си Марин Марковски.

От Столичната прокуратура съобщиха, че на Симеон Дянков е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия финансов министър във връзка с разследването, по което са обвинени и бившият икономически министър Трайчо Трайков и бизнесменът Иво Прокопиев - за умишлена безстопанственост при продажба на остатъчния пакет акции на ЕVN през 2011 г.

В отговор Дянков публикува позиция в своя личен профил в социалната мрежа Facebook, в която заяви, че действията му като вицепремиер и финансов министър са били в съответствие с действащите закони и в защита на държавния интерес, както и декларира, че е готов да съдействие на компетентните институции по всички интересуващи ги въпроси.

Според прокуратурата от действията му е налице щета от над 8 млн. лв.

Разследването срещу бившия министър на икономиката Трайчо Трайков е за продажба на занижени цени на държавния пакет акции в EVN. Прокуратурата е установила, че парите вместо в Сребърния фонд са отишли в специално създадената Държавна консолидационна компания.

Така, според прокуратурата, са били ощетени българските пенсионери, а постъпленията са отишли директно в бюджета. Създаването на тази компания е станало по предложение на Трайков и Дянков с решение на Министерския съвет и ако се наложи, прокуратурата ще разпита министри от тогавашния кабинет, за да се изясни как е било взето това решение.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова вчера даде първите официални подробности за разследването, започнало през 2014 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dyankov,Markovski deistva po edna i sushta sistema,no vse oshte ne si zapoznat-izchakva izchakva i posle pak,dokato mine davnost shemata,shte ti vzeme okolo 25 000 dolara,no poneje si zvezda shte ti vzeme 50 hiliadi dolara minimum honorar,razlikata e che tozi put ne e sigurno za sistemata mu,moje da si s uslovna za malko poveche,che i toi ima da dava.Made in BG
72
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 7 години
Дянков сложи най-високия акциз на горивата в ЕС и отделно остави да се облагат пак с ДДС , само за това му бих дал 20 години при строг режим без право на обжалване.
71
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 7 години
А Дянков носеше ли пица за адвоката си?!
70
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Анонимен 61 е най-близо до истината.
69
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"Създаването на тази компания е станало по предложение на Трайков и Дянков с решение на Министерския съвет и ако се наложи, прокуратурата ще разпита министри от тогавашния кабинет, за да се изясни как е било взето това решение." Що не се задейства прокуратурата овреме, още повече, че нещата са и били ясни и без разследване. Додето ББ се главоболи със снегорини тая вихрушка може да го отнесе. Най вероятно като сдаде поста на служебния кабинет. Туй ще докаже, че сме станали прокурорска република.
68
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Народния съд идва. Най-накрая!
67
0
 
10
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
Нещата са прости. МУТРАТА ВНЕСЕ ВСИЧКО ПОШЛО И НЕЗАКОННО В ДЪРЖАВАТА НИ. Ако обвиненията НЕ СА КЬОР ФИШЕК, ЕСТЕСТВЕНО ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПИОНКИ НА МУТРАТА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ. Пенсионерите ощетени с милиони, А ИМ СЕ ПОДХВЪРЛЯТ ТРОХИ С ВОЙ ДО НЕБЕСАТА ,,ДАДОХМЕ ИМ 40 ЛВ....,,Нечовешко отношение. Дано да важи за ТЕЗИ РОДОУБИЙЦИ ПОГОВОРКАТА - ,,Каквото повикало , такова се обадило,,. Надявам се.
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя хомопендел изяде пенсиите на 200 хил българи. Анатема !
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завряният зет и вождът 3-пера - кога? Или тях другата седмица, че посрещат Нова година!
64
3
 
24
 
! Отговори
А парите от ЗК? преди 7 години
А изтеглянето на 1милиард и половина он ЗДравната каса?!Съд и за онези, които изнасят тока на "Козлудуй" за 4 стотинки киловата. А ние внасяме от Турция за 18 стотинки киловат. Съд за депутатите позволили подобен геноцид над българския народ. Фотоволтаиците и ТЕЦ 1 и 3 да си изнасят тока в чужбина.Съд за хората спрели "Белене" и "Ю. Поток"!
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гален"Защо не му се потърси сметка за фискалния резерв"---А, за Здравната каса?
62
0
 
28
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Може да ми се струва, ама Марковски невинни не защитава....
61
1
 
9
 
! Отговори
помнещ(истинският) преди 7 години
До Анонимен 48:Видяхте ли колко минуси имате на истината която сте написали.Но той БОГ забавя но не забравя всички които са си изкривили съвестта да ви пишат минус заради истината която сте изказали ЩЕ СИ ПЛАТЯТ. Нека да не се подсмихват сега а като му дойде времето да си спомнят сегашния момент.Защото това не е само една лъжа, тя има много дълбоки корени понеже развращава младото поколение и е нож в сърцето на нашата нация.
60
14
 
3
 
! Отговори
pomne6t преди 7 години
До Анонимен 63:Как да ги съдят нали те са от едно котило с Цацаров, Путин, Гоце, и колко още други, като семето име (ру)сифилистично - ленинско.
59
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега всички сорошчета на Прокопиев под строй към остров Белене.Тъкмо да са близо до любимата им АЕЦ Белене.Та като почне строежа да са подръка да помагат с каквото могат.А те познанията им се свеждат предимно до копане на канали и почистване на санитарните възли.Трудът ще бъде в полза на държавата,разбира се.За сметка на това ще спят на чист въздух сред хубава природа.Само нахалните дунавски комари и някой цветнокож некъпан похотлив съкилийник ще им досаждат отвреме навреме.
58
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тиквата си е умил ръцете като същински Пилат. него що не го държат отговорен?
57
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя Марковски не разбрахте ли че е некадърен.По негов съвет Борисов беше пуснал иск за 300 хил срещу Сидеров и така остана да дължи 30 хил съдебна такса, въпреки че иска му бе намален на 3 хил.Това е груба грешка и лош съвет от адвоката
56
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ЩЕ СЪДЯТ Р. ОВЧАРОВ. К. НИНОВА. ТЕХНИЯ РЕД ДА ВИДИМ.
55
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На постна пица зад решетките трябва да го сложат.
54
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия съдат, КОЙТО ПРАВЯТ ПОЛИТИКА НЕ С МОСКАВА а с ЕВРОПА. Тук всичко е на опаки . Уж С Брюксел ама на приказки.