Кметът на размирно Галиче Ценко Чоков – в ареста. Мартин – също!

Местят го за лечение в болница под засилена охрана
33
Кметът на размирно Галиче Ценко Чоков – в ареста. Мартин – също!
Снимка: Булфото, архив

Кметът на село Галиче Ценко Чоков ще бъде настанен за лечение в болница под охрана. Синът му остава в ареста. Така беше отменен домашният арест, под който Ценко Чоков беше пуснат на първа инстанция преди дни, съобщи БТА.

Още по темата

Срокът, в който и двамата са в ареста, е малко над седем месеца. И това не е в нарушение, обосноваха се магистратите днес.

Двамата са обвинени за редица престъпления. За това и съдът днес сметна, че ако са на свобода има опасност да извършат нови. Освен това, според доказателствата, двамата давали указания как да действа организираната от тях престъпна група, смятат магистратите.

Те припомниха, че свидетели разказват за лихварската дейност на престъпната група, както и за случаи на психически и физически тормоз. Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда. Той е изготвен днес.

Адвокатът на Чокови - Илиян Василев обаче смята, че това е нарушение и дори предубеденост от страна на обвинението, защото Мартин и Ценко били готови да дадат обяснения.

Прокуратурата смята, че ако Чокови са на свобода могат да извършват ново престъпление. А дейността на престъпната им група се отличавала с методи на насилие.

Срещу Чокови има кампания, която се води от около десетина души и това е ясно за всеки, който е непредубеден, смята адвокатът им.

Той обясни, че Чоков е ясно откроена политическа фигура, харесвана от едни и мразена от други.

"В името на какво и кои са везните, които мерят обществените опасности?", попита Илиян Василев, като припомни други случаи на медийни дела.

Преди дни беше организиран протест заради решението на предишната инстанция на съда да пусне Чоков под домашен арест.

Привържениците на кмета пък излязоха на контрапротест.

Опасенията на едните са, че след завръщането му отново да започне с побоищата и палежите, а хората ще бъдат изгонени.

Другите пък си искаха кмета, защото имало кражби в негово отсъствие, нямало осветление по улиците и снегът не бил почистен.

Привържениците на Чоков бяха категорични, че кметът помага на селото, никой не е имал проблеми с него и в селото няма нито "терор", нито "геноцид", нито палежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
Опааляяяя преди 7 години
Ценко е готин. Даже е изявен ГЕРБ-ия. А ГЕРБ никогиш не забравят от къде се сипе парата. От ей такива готини и МИРНИ ора.И що ощи Бойко не ги е насмел още тез мюфлюзи от съда. С едно обаждане и наш Ценко ще излезе невинен. А той знае как да се отблагодари.Ади Бойко, също като за Митьо бирата бе! Омачкай малко телефона. Честен член на ГЕРБ е наш Цецо.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е абсолютен срам за властта. Интересно какво образование има този човек и дали не е редно за кмет да имаш висше.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина, ама наистина не доумявам защо местните не вземат да ги застрелят и захвърлят в някоя нива. Всичко ще приключи много бързо, а хорицата ще си отдъхнат!
17
2
 
19
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАД преди 7 години
Селото ще се кротне когато чоковчето изчезне завинаги ,а иначе когато и да е ,каквото и да е все ще си е същият наглец и селски бек ,л-ното и *** да хване щом го разровиш с клечка все мирише.Дано в този забравен от Бога и Рода край най после разберем ,че има независим съд и справедливост.
16
1
 
22
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Снега бил непочистен ,нямало осветление в селото ! Ами родата дето ги е назначел из кметството да поработят ,не да стоят с плакати в негова защита пред камерите .
15
0
 
19
 
! Отговори
Ами то е ясно преди 7 години
До ШерлокЩе търпите, драги ми Шерлок, докато всички не се обединят и не се организират да изметат в посока затвора или трудовата борса всички, които са отговорни и виновни за това положение. С мълчание, търпение и страх нищо няма да се промени.
14
1
 
26
 
! Отговори
probi преди 7 години
"...Двамата са обвинени за редица престъпления...".Доста отдавна този човечец и синчето му се подмятат из медийното пространство. И защо, след тези " редица престъпления ", тези двамата не са трайно в затвора? От предишни публикации става ясно, че са " сътворили " повече от достатъчно, за да лежат дълги години зад решетките. Задържат ги - пуснат ги. Защо? Щом са престъпници, щом хората са пропищели от тях, какво правят на свобода? И пак - защо не са там, където им е мястото?
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има скъпи адвокати и съдът не им конфискува имоти и пари.
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този си е за затвора и го казвам,защото живея наблизо,няма такава наглост,безочие ,каквато има този и семейството му..горките хорица,които са били безсилни да се защитят,сега се намеси закона.ДАНО там си останат!
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чоко е огледален образ на модерния бг политик над закона с имунититет и лаком за еврофондове службогонец.
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селото ли е размирно, или просто кметът е хайдук, както се казва в оня край?
9
5
 
10
 
! Отговори
i преди 7 години
До Шерлок научете граматиката- пише се властта
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГЕРБ и другите партии са като Чоков и като станат на власт стават нагли и алчни да си пълнят джоба.
7
1
 
32
 
! Отговори
41318 преди 7 години
Този е хаудутин
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ареста - със собствен санитарен възел, личен готвач, 65-инчова плазма и сателит с 250 канала. Знаем как ги арестувате "ваще момчета". Пуснете Чочето в Софийски градски, да видим как се усмихва на побоища, СПИН, изнасилване, недхранване и липса на сън в продължение на месеци.
5
1
 
38
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАД преди 7 години
До Анонимен 2- Направо си е мутра ,закриляна от полицията в Б.Слатина и Враца.И българи и роми са вдигнали ръце от безчинствата му,а колкото до защитниците му вчера ,беше дирижирано ,организирано и купено от жена му, също както КУПУВАШЕ КМЕТСКИЯ ПОСТ.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е първата селска гражданска война. Чоков и сие срещу опозицията. Срамно е, че хиляда човека на кръст дето се вика и не могат да се разберат. Да беше някакъв средно голям град, че да има какво да делят, а то едно най-обикновено село. Тази работа с Галиче ще се проточи още доста години.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛОШОТО Е, ЧЕ ДЕЛАТА С ЧОКОВЦИ МНОГО СЕ БАВЯТ!!!ТОЯ ЧОКОВ КМЕТ ГО ДЪВЧЕМ ОТ НЕЗНАМ СИ КОГА А ОЩЕ МАЙ И НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ НЕ СА СЕ ПРОИЗНЕСЛИ!!!!ДЕЛАТА ИМ НЕ СА ТОЛКОВА ТРУДНИ КОЛКО МУ Е ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕШ ВИНОВЕН ИЛИ НЕВИНЕН А ТЕ МАГИСТРАТИТЕ С ГОДИНИ НЕМОГАТ ИЗЛАГАЦИЯ!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук май работата опира ромове срещу българи, както виждам...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I dvamata v satvora. Nito e bolen nito e svesten nandit ot klasa jena mi da kaje kakvo snae tja