Трима, мамили в Гърция, остават в ареста

Гръцкият закон предвижда за престъпленията до 10 г. затвор
13
Трима, мамили в Гърция, остават в ареста
Снимка: архив, БулФото

Трима души, задържани в град Ветово от русенската полиция за извършване на телефонни измами в Гърция, остават в ареста, след като по искане на Окръжната прокуратура съдът е взел мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от прокуратурата.

Полицията задържа на 14 януари във Ветово общо петима души за извършени телефонни измами за десетки хиляди евро в Гърция. Те използвали т. нар. "мулета", които прибирали парите от жертвите. Измамите извършвали от територията на България.

За Росен Д., Димитър Я. и Димитър Д. - и тримата от Ветово, има издадени Европейски заповеди за арест от 14 ноември миналата година по наказателно дело на Апелативната прокуратура в Солун, Гърция. Те се издирваха за "продължавана измама в съучастие" и "създаване и включване в престъпна организация". Тези престъпления по гръцкото законодателство са наказуеми с до 10 години затвор.

Русенският съд е приел за основателни исканията на прокуратурата и е взел мерки за неотклонение "задържане под стража" до разглеждане на делата по екстрадиране и предаване на искащата държава. Определенията подлежат на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Във Вятово такива хора, дето да лъжат и мамят, че и от *** чак у Гръцко..... Не, не е възможно. Клевета.....
1
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ци Ганьо преди 7 години
Ще доживеем ли една добра новина за ци *** в чужбина?