Митхат Табаков и Гюнай Сефер отново отиват на съд

Прокуратурата: Съставили са 5 документа с невярно съдържание
18 яну 2017 13:44, Анисия Иванова
11
Митхат Табаков и Гюнай Сефер отново отиват на съд
Митхат Табаков и Гюнай Сефер. Архив: Булфото

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Митхат Табаков, Гюнай Сефер и Росица Милчева за това, че в качеството си на длъжностни лица в съучастие са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства, съобщиха от прокуратурата.

На Табаков, който е бивш кмет на община Дулово, е повдигнато обвинение и за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно положение, с цел да набави за дружеството "Булмекс" ЕООД облага, е нарушил служебните си задължения, като е променил обявените условия на параметри на обществена поръчка.

Още по темата

Във връзка с процедурата по обществената поръчка, Табаков участвал заедно със Сефер и Милчева в съставянето на 5 документа с невярно съдържание.

Гюнай Сефер е собственик и едноличен управител на фирма - подизпълнител за изграждането на посочения пътен участък, а Росица Милчева - ръководител обособено звено (резидент инженер) в "Пътинвест-инженеринг" АД.

Милчева е трябвало да осъществява строителен надзор при извършването на строително-монтажните работи. Тя е подписвала протоколи, свързани с обекта, без реално да е извършвала изискуемия строителен надзор.

С протоколите, които били съставени и подписани от обвиняемите в качеството им на длъжностни лица, било отчетено извършването на строително-монтажни работи в много по-голям обем от действително извършените от подизпълнителя "Пътстроймонтаж" ООД. Това обстоятелство се доказва от заключенията на изготвените по делото комплексни технически, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

Това е поредното обвинение за Табаков и Сефер. Присъда от 11 години излежава Табаков, и 10 г. - Сефер за документна измама и престъпления. Двамата получили неправомерно над 370 000 лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи.

Табаков има и присъдата от 5 години за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на община Дулово. През пролетта на 2009 г. е облагодетелствал варненската и роднинска фирма "Джеми" ООД.

Фирмата е спечелила конкурс за изграждане на ВиК-система и пречиствателна станция в Дулово по проект за 18 млн. евро по оперативната програма "Околна среда" на ЕС.

Ексдепутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово има и ефективна присъда от четири години за извършена документна измама на стойност 90 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 6 години
da puktni chereshovoto top4e triabva da ima grajdanska voina vyv Bylgaria ina4e nqma da se opravi taia dyrjava
3
0
 
2
 
! Отговори
АТАКАААА! преди 6 години
Ха-ха!Най-добре се смее този, който се смее последен!Само като се сетя как дуловчани бяха изпаднали в екстаз през 2003 г.че Табаков щял да им бъде кмет.Особено къзълбашите. Млад бил, хубав бил, умен бил, добре приказвал с хората, пък и доктор на всичкото отгоре. Вече нито е млад, нито е хубав, оказа се, че е лъгал хората, а и докторлъка си съсипа от много ум.АКО ТЕЗИ ДВАМКАТА НЕ БЯХА ПРЕЦАКАЛИ ПРЕЗ 2003 Г.СЕГАШНИЯ КМЕТ Д-Р ЮКСЕЛ, КОЙТО БЕШЕ КАНДИДАТ И УЖ ЗАГУБИЛ С 300 ГЛАСА, ДУЛОВО ЩЕШЕ ДА Е...
2
5
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Където има турци има и корупция. Мазни малки мишоци с широки селски душици, които само дебнат чуждото канче и гледат колкото може да отмъкнат нещо на гърба на чуждия.Подли малки човечета, претъпкани със злоба и жлъч...Дано Бог да им прости греховете, аз не мога и не искам.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви убавци! Да седят там, че да посрещат още кметове, депутати и министри.