Самолети, хотели... Прокуратурата погна и Външно

Обвинението: Служители облагодетелствали фирма с хиляди
17
Самолети, хотели... Прокуратурата погна и Външно
Снимка: архив, БулФото

Прокуратутрата разследва ръководни служители на Министерството на външните работи за престъпление по служба и безстопанственост.

Става дума за обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на МВнР.

От ведомството са сключили две споразумения с Министерството на земеделието и храните, по силата на които са ползвали услугите на търговско дружество чрез МЗХ. С това търговско дружество МЗХ е в договорни отношения след проведена сходна обществена поръчка.

Целта е била да се облагодетелства фирмата, която не е имала сключен договор с МВнР, а само с МЗХ, уточняват от държавното обвинение. По силата на двете споразумения МВнР се е задължило да заплати за 6 месеца на дружеството общо 700 000 лв. за самолетни билети, ваучери за хотелски настанявания и застраховки.

Освен това от данните по делото е установено, че от МВнР не са се възползвали от предоставените на МЗХ от търговското дружество големи отстъпки при доставяне на самолетни билети и ваучери за хотелско настаняване, въпреки, че са имали такава възможност. От това са настъпили щети на МВнР в размер на 148 000 лв.

В хода на разследването ще бъде изискана цялата документация от двете министерства.

Предстоят разпити на всички лица, имащи отношение към случая. Предстои назначаване на икономическа експертиза за установяване на точната стойност на причинените имуществени вреди за МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: МВнРМЗХпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изтрити към оставени постове 11:3.Да живее плурализма!Да живее българската журналистика!Да живее днес.бг
2
0
 
15
 
! Отговори
българка преди 7 години
Споко - няма да осъдят никой. Прокуратурата обслужва ГЕРБ - вдигат малко шум, хвърлят прах в очите на електоралните единици - видите ли, ние даже и нашите хора разследваме, ако са нарушили закона....... Окрадоха милиарди, сега за 148 000 лв се плюнчат..... Просто комисионни са отишли в друг джоб и другия сега си ги търси, като вади малко кирливи ризи....Нищо ново под слънцето.
1
0
 
12
 
! Отговори
_)_ преди 7 години
ИЗМАМА !!!