Екатерина Захариева: Критиките на ЕК към ВСС са много!

Бившият правосъден министър пред Bulgaria ON AIR
28 яну 2017 08:15, Анисия Иванова
11
Екатерина Захариева: Критиките на ЕК към ВСС са много!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мониторинговият доклад на ЕК доказва, че той ще отпадне в края на мандата на тази ЕК. Това коментира в предаването "Брюксел 1“ бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

Според нея за това ще допринесе съдебната реформа, която беше приета от парламента. "Реформата е важна за българските граждани, а не за Брюксел. Хората трябва да получават качествено правосъдие“, смята Захариева.

Тя отбеляза, че в докладът има важна препоръка за избора на членовете на ВСС, която предстои да бъде изпълнена. По препоръката за натовареността на съдиите, Захариева смята, че това ще стана с реформата в съдебната карта.

Очаква  за бързото и справедливо правораздаване да допринесе и електронното правосъдие, което трябва да започне през 2018 година. Екатерина Захариева коментира още, че критиките към работата на ВСС са много.

"Призовавам ги да успокоят напрежението между тях, защото това не помага за доверието в съдебната система. Пожелавам им  да загърбят личните си противоречия и да работят професионално“, када тя.

Захариева съобщи, че до 15 март прокуратурата трябва да излезе с доклад за мерките, дадени от европрокурорите, които направиха мониторинг на българското обвинение. Тя припомни, че от българската прокуратура се иска отчетност.

Като бивш министър на правосъдието Екатерина Захариева каза, че не е останало време за промените в НПК, детското правосъдие, семейния кодекс и правната помощ. Захариева се надява следващият парламент да приеме важните за гражданите закони.  

Още в предаването "Брюксел 1" от 17.30 часа днес по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КТБ ? или само констатации
7
3
 
11
 
! Отговори
! преди 7 години
тази мома става много за онази работа, мн привлекателна...
6
0
 
16
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Такава , ли ?! Нали уж всичко беше на 6, бе моме !?
5
8
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
МНООООООООГО е секси бившата министърка! Заради такива като нея бих станал министър председател!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух че тази била една от метресите на мутрата, не знам дали е е така,но гледайте какво върши..Навсякъде хвали Цацата от както стана министър никакво движение на съдебната реформа.Пази статуквото като Матросов, не позволява косъм да падне от главите на олигархията и мафията .Тя е поредното Тамагочи на мутрите.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е част от проблемите , а не от решението!
2
1
 
23
 
! Отговори
БиБи преди 7 години
Хайде да престанеш да се правиш на министър. Ти беше слуга на Плевнелиев и сетне на БиБи. Такъв неграмотен кабинет досега не бяхме имали. От 16 министри само четирима бяха добри, другите - или маши на посолството на САЩ и на протестърите/"реформаторите", или некадърници и нещастници, заели министерски постове. Дори кабинетът Орешарски имаше само петима некадърни министри, а вие - почти цял кабинет, включително 9 министърки. БиБи хич да не си прави устата за трети мандат!
1
1
 
29
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Как няма да са много като съда служеше като бухалката на Герб.