Жена взела 9200 лв. от ало измами, съдът я остави в ареста

47-годишната прибрала парите на две жени в Кърджали
30 яну 2017 21:44, Анисия Иванова
2
Жена взела 9200 лв. от ало измами, съдът я остави в ареста
Архив: Булфото

Съдът в Кърджали наложи "задържане под стража" на 47-годишна жена заради телефонни измами. Анета е привлечена като обвиняема за това, че е взела от две жени 9200 лв. чрез измама. Жената е имала и двама съучастника, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 20 декември миналата година  мъж се обадил по телефона на 83-годишна жена в Кърджали.

Съобщил й, че се провежда полицейска акция срещу телефонни измамници. Мъжът излъгал, че в джоба на един от задържаните била намерена бележка с телефонния номер на пенсионерката. Обяснил на жената, че за да помогне на полицията и да не стане жертва на подобна измама, трябва да изтегли всичките си пари и да ги предаде на посочено от него лице – обвинената Анета.

Пострадалата се съгласила и хвърлила найлонова чанта с 2 000 лева от терасата на дома си, която обвиняемата взела. 83-годишната жена се обадила по-късно на свои близки и разбрала, че е жертва на измама.

На 25 януари тази година в Кърджали по същата схема била измамена и 67-годишна жена, която също трябвало да предаде спестяванията си във връзка с полицейска акция за задържане на телефонни измамници. Тя оставила чанта със 7200 лева близо до паметник в парк в града, откъдето обвиняемата ги взела.

Два дни по-късно Анета е привлечена като обвиняема и задържана с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 28 януари по искане на прокуратурата съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържаната. Определението на Районен съд-Кърджали може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
Българския съд преди 7 години
За измама - арест.За трима убити - свободен...