Пловдивчанин укрил 240 000 лева данъци

Прокуратурата го прати на съд
30 яну 2017 18:50, Анисия Иванова
4
Пловдивчанин укрил 240 000 лева данъци
Снимка: Reuters, архив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 39-годишния Христо Л. за това, че като представител на търговско дружество е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 239 350 лева. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият е бил управител на фирма с предмет на дейност в сферата на полиграфията. Христо Л. е упълномощил счетоводител да извършва обработка на документите, като не му е предоставял всички счетоводни книжа от извършените от него доставки.

Установени са 27 случая за нарушения по ДДС и две по корпоративно подоходното облагане. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е "лишаване от свобода" от 3 до 8 години и конфискация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Аиб Оих преди 7 години
Когато някой е жертва на престъпление му се вадят 3-те имена, ЕГН и профилна снимка от фейсбук. Като е престъпник: Христо Л.
3
2
 
1
 
! Отговори
SD преди 7 години
Точно преди година в Пловдив бе платен най-големият дадък .Хайде сега да помислим .
2
3
 
4
 
! Отговори
Колко данък е трябва преди 7 години
Колко данък е трябвало да плати?Според мен държава да вкарва хора в затвора за едни хартийки е крайност. Като, че ли човек е дошъл на земята първо за данъчните. Да плати в троен размер данъците разбирам. Нашите съвсем се оливат в желанието си да контролират живота на Българина.
1
2
 
7
 
! Отговори
Много ясно преди 7 години
Много ясно че ще укрие, като няма закони няма и кой да ги спазва. После държавата нямала пари. Вкарвал едни яки закони и ще станем малката Щвейцария, да ама не по Български пак нищо няма да стане.Преди седмица някаква беше укрила 500000 и нищо не стана, какви ги плещят 3-6 години.Стягайте се Българи ще става още по зле.