13-годишната Алекс – убита заради няколко грама злато

Момичето е било удушено, а преди това изнасилено от един от убийците си
31 яну 2017 13:44,
59
13-годишната Алекс – убита заради няколко грама злато
Снимка: архив Булфото

13-годишната Александра, която бе открита убита в Провадия миналата година, преди това е била изнасилена. Тя е била удушена с пуловер, а след това и обрана.

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двамата обвинени за грабежа и убийството - 20-годишния Красимир Тодоров от Провадия и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова.

Красимир ще отговаря пред съда и за изнасилване на лице, ненавършило 14-годишна възраст, информират от прокуратурата, цитирани от "Дарик".

Още по темата

Историята на 13-годишната Александра обиколи цялата страна през пролетта на миналата година.

Момичето изчезна от дома си в Провадия на 22 март 2016 г. Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април. Тогава двама полицейски служители откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант "Ловен дом", покрито със стари дрехи и изтърбушена седалка.

При извършения оглед е било установено, че липсват златните накити на Александра – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно.

Само ден по-късно  при претърсване на дома, в който живеели Красимир и Ивалена, била намерена разписка от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра ден след грабежа и убийството.

Така мистериозното изчезване на Александра бе разкрито, а Красимир и Ивалена бяха задържани.

Жертвата и двамата подсъдими живеели в постройки с общ двор в Провадия. Красимир и Ивалена често гостували в дома на Александра. Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на семейството му будел завист у подсъдимите, е показало разследването.

Александра носела винаги златни накити – обици с тегло 5 г, пръстен със сини и бели камъчета с тегло 4,4 г, 4 г гривна, и синджир от 4,25 г.

Двамата решили да я ограбят, а след това да я удушат. Престъпният им план, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните накити на Александра веднага след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март 2016 г., Красимир решил дадейства докато бабата на Алекс, който не й позволявала да излиза сама, я нямало.

Младият мъж предложил на момичето да пушат марихуана. Извел я от дома й и я прилъгал да влязат в изоставения "Ловен дом", за да не бъдат видени.

Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена започнала да я души. Красимир свалил златните накити на Алекс и я хванал за гърлото, за да я удуши.

После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената сграда. Ивалена обула бельото и долницата на трупа. Пуловерът, с който 13-годишната Александра била удушена, оставили на врата й.

Веднага след това продали обиците на мъртвото момиче. Наели свой познат да ги откара до Варна и започнали да предлагат златните накити на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали лична карта и Ивалена дала своята.

Убийците били разкрити по следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на намерен клетъчен материал в открит презерватив, по видеозаписи от заложните къщи, където двамата продали ограбените накити на Александра.

По време на съдебното заседание ще бъдат разпитани 24 свидетели и 13 вещи лица. Двамата подсъдими са с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Предстои делото срещу Красимир и Ивалена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъдат признати за виновни за извършения грабеж, придружен с убийството, те могат да получат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Изнасилването, извършено от Красимир  на непълнолетното момиче, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
62
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Не си прав!Спомням си миналата година интервютата със съседите-чисти финландци бяха!
17
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста са му бели ръчичките за швед. Намирисва ми на бегедрама.
16
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратително е! И само като си помисли човек на каква цена взимат в заложните къщи такива накити - дават по няколко лева за грам!Затрили са момичето, за да вземат около 50 лв!Такива не заслужават милост. При случаи като този човек се пита дали не избързахме с отмяната на смъртното наказание?
15
0
 
52
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Прави ли ти впечатление, че и в този случай, и в случая в София, за който ти припомняш, инициаторката на престъплението е момиче?В София една *** завидяла на съученичката си за това, че тя е получила дребни златни накити (мисля, че бяха под 20 гр) за предстоящия абитуриентски бал, и беше отишла в дома й заедно с двама сополанковци, за да извършат убийството.В случая с Алекс пък, инициаторката явно е завидяла и за красотата на момичето, защото Алекс е като кукла.
14
0
 
69
 
! Отговори
8942-31 преди 7 години
всичко , освен доживотна без право на замяна за двамата би било подигравка и несправедливо като наказание . Ако не го наложат да узаконяват саморазправата ...
13
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на останалите заложни къщи, които не са поискали ЛК да им се отнеме лиценза
12
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, така тези двамата убавци ще ги държат месец два и ще ги пуснат... след което ще продължат да правят такива неща, защото няма да могат да си намерят работа зад гърба си за изнасилване, грабеж и убийство и така системата вместо да ни пази от престъпици тя изгражда нови и нови и всички си патим...
11
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕвролиберастДРЪН,ДРЪН,ДРЪН,ТАКИВА ГИ Е ОПРАВЯЛ ОТ РАЗ САМО ХАН КРУМ
10
0
 
58
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Уффф...може и "шведи" да са...Никое дете не заслужава такъв край!Представете си агонията на хайванчето!
9
8
 
35
 
! Отговори
Охранителят -София преди 7 години
Извинявам се! ОДСЪдено!
8
1
 
64
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Доживотен без замяна и на двамата! ОТСЪДЕНО!
7
0
 
59
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Това са традиции, бъдете толерантни!
6
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има някакво значение за вас, фактите са, че всички участници са шведи.
5
2
 
69
 
! Отговори
Що преди 7 години
за скапана прокуратура имаме? Тия двамата са предумишлени убийци с възможно най - утежняващи обстоятелства, а нашата цацаратура щяла да ги съди за изнасилване?!?! Дето я го докажат, я не. Пълен смях са милиционерите, прокуратура и съд в БГ. Не могат да осъдят даже някой дето няма да си плати рушвета.
4
0
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да убиеш дете за 17,65 грама злато и при това да го изнасилиш брутално е изключително жестоко и брутално! Тоя изверг, убиеца искрено се надявам да получи доживотна присъда и всяка вечер в затвора да получава "мъжки ласки" и така докато е жив! На съучастничката и подстрекателка му, килия 2 на 2 докато диша!
3
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох тоз колко лесно ще си намери нова приятелка в варненския затвор ако знае само :)
2
43
 
33
 
! Отговори
Евролибераст преди 7 години
Насилието ражда насилие, трябва да им се прости и да се апелира към съвестта им! Сигурен съм че са измъчвани от угризения и съжаляват горчиво!
1
0
 
89
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Не са хора тия... Нямам думи...