Пласьор на фалшиви банкноти остава в ареста в Търговище

Задържаният, скоро излязъл от затвора, е с богато криминално минало
Обновена: 31 яну 2017 16:01 | 31 яну 2017 15:48,
3
Пласьор на фалшиви банкноти остава в ареста в Търговище
Снимка: Reuters, архив

Варненският апелативен съд потвърди днес определение на Окръжен съд в Търговище, с което миналата седмица под стража е бил задържан Деян Тасков. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18 януари в Търговище пласирал две банкноти от 20 евро, като знаел, че са подправени, съобщиха от институцията.

Действията му, както и тези на съучастника му, били засечени от полицията. В автомобила, който обвиняемият управлявал, бил открит хероин, спринцовки, фолио, газов пистолет, сабя и нож.

Засега прокуратурата в Търговище не му е повдигнала обвинение за откритите наркотици. Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание "лишаване от свобода" от две до осем години. Съучастникът му е с мярка за неотклонение "подписка".

Реална е и опасността, ако е с по-лека мярка за неотклонение, мъжът да се укрие или да извърши престъпление. Деян е излязъл от затвора на 19 декември 2016 г, след като изтърпял ефективно наказание за изнудване. Той е осъждан 10 пъти за различни деяния, предава БТА.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
хаху мамулев преди 7 години
така му се пада