Адвокатът на алкохолик, убил жена, поиска да го оставят в ареста

Убиец е жертва прекалили с чашката, после се скарали заради пари
2
  Адвокатът на алкохолик, убил жена, поиска да го оставят в ареста
Снимка: Булфото, архив

Безпрецедентно искане на адвоката Красимир Елдъров шокира в четвъртък всички в залата на Пловдивския окръжен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на 38-годишния Таньо Танев, убил на 30 януари 50-годишната си дружка по чашка Мариела Методиева Иванова.

Елдъров пожела "задържане под стража" за клиента си и обяви, че за първи път в дългогодишната си адвокатска практика е съгласен с исканата от прокуратурата мярка за неотклонение, пише "Труд".

Според Елдъров за неговия подзащитен е по-добре да остане в ареста, тъй като преди няколко месеца сам е бил жертва на престъпление и на 15 август 2016 г. е бил намушкан от свой приятел по чашка с нож в сънната артерия и по чудо е оцелял след спешна операция.

Най-вероятно Красимир Елдъров няма да се възползва от правото да обжалва на 9 февруари пред Апелативния съд решението на Пловдивския Окръжен съд за постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Таньо Танев. На клиента му е повдигнато обвинение за умишлено убийство след нанесен жесток побой.

Законът предвижда за това престъпление „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години затвор, но адвокат Елдъров се надява по време на досъдебното производство обвинението да бъде променено на убийство по непредпазливост.
Според защитатата обвиняемият е направил всичко възможно, за да спаси живота на Мариела като е повикал линейка и полиция, а освен това се е признал и за виновен в хода на разследването.

В съдебната зала стана ясно, че Таньо Танев и жертвата не са били интимни, а скандалът между тях е бил за пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи като се признал за виновен той го е направил с цел да спаси жертвата! Така излиза от текста.
1
1
 
3
 
! Отговори
Табак-ов преди 7 години
Тактиката на добрият адвокат е...крайният резултат. После ще последва яростна защита ,понеже видите ли обвиняемият е убил жертвата си в болестно състояние и силен афект. Алкохолизма отдавна се счита за заболяване..и то си е така.Даже познавам инвалиди с пенсия-диагнозата е САЗ т.е. Синдром на алкохолна зависимост.