Глоба до 5 бона грози хирург от Търново, взел пари от болна

Хванат е с белязани 600 лв., поискал ги за операция
2 фев 2017 17:33, Анисия Иванова
12
Глоба до 5 бона грози хирург от Търново, взел пари от болна
Архив: Булфото

Глоба от 1000 до 5000 лв. грози онкохирург от Комплексния онкологичен център във Велико Търново, обвинен, че е взел 600 лв. от близки на възрастна жена, която лекувал.

С постановление Окръжната прокуратура предлага на съда д-р Иван Петров да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан по административен ред. Делото ще се гледа в понеделник.

В хода на разследването е установено, че в периода 25 май – 30 юни м.г. 48-годишният онколог е получил на три пъти общо 600 лв. от семейство от Габрово за лечението на тяхна близка.

При извършен личен обиск на 30 юни у него били намерени предварително белязаните банкноти на стойност 150 лв. Медикът поискал парите и ги получил за извършен същия ден медицински преглед и изследвания.

Лекарят оперирал от рак на гърдата 70-годишна жена от Габрово, но поискал парите за лечението да му се плащат на траншове. Последната сума, която болната трябвало да му даде, била 150 лв.

Синът и обаче се разгневил и алармирал полицията във Велико Търново за рекета. В уречения ден, минути след като бабата дала парите на д-р Иван Петров, ченгетата нахлули в кабинета му и го отвели, разказва "24 часа".

При разпитите хирургът се оправдал, че взел парите от пациентката, защото мислел, че са му дадени като благодарност, за да се почерпи. Тъй като не е осъждан и по повдигнатото обвинение, че е получил имотна облага, която не му се следва, наказанието е до 2 години затвор и глоба от 100 до 300 лв., прокуратурата е поискала само административно наказание по чл.78а от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Ми като във трамвая като нямаш билетче - като те хванат плащаш 10 рушвета и тва е.
10
1
 
4
 
! Отговори
do 9 преди 7 години
da be ti 6te go iskara6 blagoroden,edna jena deto e patni4ka za onq svqt toq katil vika tai i tai 6te umre dai da i vzema parite
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4-----------------------------------Лекарите са учили по 15 г и им прилича да карат лимузини! Няма само мутрите с 8-ми клас да карат !!!
8
2
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
С постановление Окръжната прокуратура предлага на съда д-р Иван Петров да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде наказан по административен ред. - tova izre4enie izbi ribata demek ni6to nqma da mu napravqt
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ААА нема й нища на бабето! Преди 30 години е била на 40 години тогава е рипала скачала и вирила двата пръста. Е сега какво реве нали това искаха нейните наборчета да не би аз да съм рипал скачал и вирил двата пръста? Не не съм! Тогава съм бил на 15 годинки.
6
0
 
20
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Ще му наложат минималната парична глоба и дори няма да върне парите на хората.Нищо не се казва, бабата оперирана ли е и дали е жива?А иначе това е нормална практика във всички болници. Най много скубят акушер гинекулозите.Там мизота започва от 700 лв. за радостта да станеш родител.Бяла мафия.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той сигурно до момента е взел 500000 от болни, те го плашат с 5000лв глоба. как да стане? куче с кокал да плашиш е това. затвор и конфискация на имущество, след това пак да иска.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите лекари не правят така, да взимат пари от болните за операции. Този е изключение! Но....отидете на паркинга на ВМА да видите с какви коли спират дофторите, нема по-евтина от 100 000. Просто са пестеливи, това е. Как да не ги бият понякога.
3
0
 
17
 
! Отговори
Че гевара преди 7 години
Как ще секне тази практика ,след като прокурора вместо да иска максимума ,сам предлага само глоба и порицание ! Тоест,всеки да си взима рушвет докато го хванат ,пък от второто хващане натам ще " видим" да приложим закона . Бравос !
2
4
 
16
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Проблема е, че единствената гаранция, че ще бъдеш лекуван са парите.Порочен кръг.Ако платиш - поощряваш октопода, но те лекуват. Ако не платиш - бориш октопода и умираш.Изборът е труден, особено ако става дума за децата ти или родителите ти.Мръсния комунизъм създаде тая шуробаджанашка система навсякъде и вече 30 години няма отърване.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се отиде в болница за преглед,първо гледат дали ще извадиш нещо от джоба и чак тогава се почва с прегледа,а ако се настаниш за лечение ,тогава Бог да е на помощ,търсят си пари без срам.