Момче обвини свещеник в блудство, после се отметна

Заради Георги Янко Янакиев беше осъден на една година затвор
24
Момче обвини свещеник в блудство, после се отметна
Отец Янко Янков. Снимка: Дарик

Момчето, заради което отец Янко Янакиев от Варна беше осъден за педофилия, проговори пред "Дарик" и сега отрича свещеникът да му е посягал.

Георги Маринов твърди, че пред полицаите и пред съда е излъгал как свещеникът е блудствал с него.

Според съдебното решение на 30 януари 2015 г. 13-годишният тогава Георги и 73-годишният протойерей от храма "Св. Димитър Солунски" в квартал "Владиславово" отиват на открития топъл минерален басейн в курорта "Св. св. Константин и Елена".

Започват да си играят във водата, като в един момент Янакиев се приближил към момчето и започнал да го целува по устата с език. То се отдръпнало, но свещеникът заплашил, че ще си тръгне и ще го остави само.

Детето го помолило да не го прави, след което Янакиев го прегърнал и започнал да го целува продължително по устата с език, галейки го по гърба и пипайки го за дупето.

Опитал се и да му свали гащичките, но не успял.

Момчето се потопило под водата, а подсъдимият започнал да му натиска главата към половите си органи.

Детето излязло от басейна и отишло до оставената в близост чанта на подсъдимия, от която извадил две банкноти, казвайки "Нямаш пари, а?".

После отново се върнало в басейна, а Янакиев продължил да го целува и да натиска главата му към слабините си. Възмутени от видяното намиращите се в басейна свидетели се обадили в полицията.

Пристигналите на мястото униформени заварили свещеника, докато блудства с момчето.

Янко Янакиев беше осъден на една година затвор от Районния съд във Варна, чието решение беше потвърдено и от Окръжния съд.

В края на тази седмица предстои делото да бъде разгледано и от Апелативния съд.

"Нито ми е посегнал, нито ми е дал пари, за да прави извратени неща с мен. В съда се опитват да го извадят виновен, че той е направил такива неща. Моят адвокат също го напада", коментира Георги.

Той допълва, че от малък познава отец Янкои ходи на църква от 8-годишен.

"Уважавал съм го. Той ми е помагал, както на майка ми и баща ми. Записа ме на училище, помагал ми е във всичко, ходил е след мен. Никога не ми е правил сексуални намеци. Казват, че ме е целувал в устата, но това не е вярно", казва сега момчето.

На въпрос какво се случи на 30 януари 2015г., той отговори: "Покани ме да си отпразнува рождения ден. Нямаше други, само двамата бяхме. Не се е опитвал никога да ми каже например "искам да ходя с теб". Такива извратеняшки неща не ми е казвал, а за поканата за басейн през зимата помислих, че ми прави някаква изненада. Съблякохме се, влязохме в басейна, имаше хора около нас, аз си плувах. После се нахвърлих върху него и започнах да го дразня. Казах му да ми даде част от парите си, за да ми помогне. Той каза, че парите са за продукти и аз пак се нахвърлих върху него. Лъжа е, че съм се потапял под него. В торбата си той имаше 100-150 лева", добави Георги.

А на въпрос са какво са му били парите Георги каза: "Исках да си изкарам ученическа карта за автобус, да си купя дрехи и някои други неща. Но като ми каза, че не може да ми помогне, аз оставих парите. След като полицаите дойдоха поискаха личната карта на отец Янко и отидохме в районното на "Златни пясъци". Мен ме държаха на втория етаж около един час и половина. Един висок слаб полицай Шарбанов ме заплаши, че ако не си призная всичко, ще ме задържи 24 часа в килията. Притесних се да не разберат майка ми и баща ми и излъгах, че ме е потапял под водата и се гаврил с мен, че е правил простотии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
12
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Прави ми впечатление че пак започна медийна война срещу църквата. То не бяха "Господари на ефира" разни сайтове и др. А защо един път не се разровихте за педофилия ш мюфтийството. Да видите там как се бракосъчетават двойки с възрастова разлика от 40-50 години. Ама не ви стиска нали плъшоци, а и няма лев.
4
13
 
17
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Явно малкия е получил парички, за да се отметне. Седемдесет и три годишен дядо ходи на басейн с дете, което не му е роднина. Разбира се, че е невинен ...
3
6
 
16
 
! Отговори
ре преди 7 години
Преди им бяха взели собствеността и в Църквата отиваха само тия дето искрено служеха на Бога .Днес само интересчии на които не им трябва ни Бог ,ни цар ,ни патриарх.
2
7
 
13
 
! Отговори
уау преди 7 години
Е как, щом са го признали за виновен, са решили че година-година и половина е справедлива присъда?!?! Че и пред свидетели.... даже да не му е ***ал, каква работа има 73 годишен поп да се закача с 13 годишно в басейн?!?! тцтцтцтц
1
3
 
15
 
! Отговори
! преди 7 години
и отново още в заглавието липсва запетая!