Ромката Донка, убила 84-годишна жена, има вече 6 присъди

Прокуратурата повдигна обвинение за убийството в с. Дълбок извор
Обновена: 2 фев 2017 13:14 | 2 фев 2017 13:02, Анисия Иванова
20
Ромката Донка, убила 84-годишна жена, има вече 6 присъди
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинения за убийството на 84-годишна жена от с. Дълбок извор, съобщи говорителят й Боряна Димитрова.

Разследващ екип на наблюдаващ прокурор, полицаи и криминалисти от ОД на МВР-Пловдив е установил че извършител на убийството е Донка П., на 37 г.

По данни на обвинението тя е осъждана общо 6 пъти, предимно за престъпления против собствеността, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

С жертвата - 84-годишната Иванка Кукова, Донка се познавала, тъй като двете са от едно село. Циганката през ден ходела в дома на бабата, за да й помага в домакинството. В замяна пенсионерката й давала по някой лев. Вчера двете се скарали и Донка се нахвърлила да я бие и я удушила.

Въпреки че се укривала, извършителката е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност.

Обвиняемата е признала за извършеното, уточниха от прокуратурата. Очаква я наказание от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Тя е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд - Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kak tasi *** e na svoboda do jivot satvor tejak trud
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за различни наказания. Да имаш 6 присъди и да не влезеш в правия път - означава, че наказанията не са били адекватни.А лично за мен убийството е близко до невъзможно за превъзпитаване. И наказанията трябва да са следните:- при превиашване правата на самозащита(доказано): 5 до 10 г за всеки убит- по непредпазливост: 10 до 20г за всеки убит- всички останали случаи: 50 до 100г за всеки убит(или "доживот", което според ЕС не е хуманно - затова 100г - по-хуманно е, според еврогeйтаците).
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е това правосъдие. Тая рецидивистка не трябва никога повече да излиза от затвора. Смешници.
4
0
 
26
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименВ случая има особено тежко престъпление и опасен рецидив. Прокуратурата има пълни основания да иска задържане под стража. Ако мине по съкратена процедура е нормално да дадат 30г., в противен случай доживотна присъда - убийството е с особена жестокост и има опасен рецидив.
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето защо младите сме в чужбина ... в бг *** само мазохисти свикнали някой да ги пляка , бие и убива ... абдикирали институции и държава ... смях !
2
0
 
51
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Време е да се приеме смъртното наказание ! Такива от друго не ги е страх !!!
1
0
 
46
 
! Отговори
Грух преди 7 години
Казусът е типичен, което иде да докаже, че в къщата си не ги пускай. Моите родители ми се обадиха, всяка седмица се навъртали из село някакви на тумби от пет-шест човека, чукали на вратите, представяли се за "майстори строители" и питали нямат ли нужда стопаните ли нужда от някаква работа (нещо да се измаже или покрив да се поправи и т.н). Всичките - на възраст около 15-16 години ("майстори", ха-ха!) и надзъртали из дворовете къде какво има. Селото е 100% с българско население. Не ги наел никой.