"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка

Главният прокурор разпореди проверка за безстопанственост в дружеството
3 фев 2017 16:25,
75
"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на "Топлофикация" – София за безстопанственост. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвинител №1 взима парното на мушка ден след като омбудсманът Мая Манолова обяви, че юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от "Топлофикация - София" само през 2015 г. са около 15 млн. лв. Тя сравни сумата с тази, която е нужна за подготовката на екип от космонавти.

Още по темата

Манолова каза това при разглеждането на делото, което тя води срещу „Топлофикация - София” в Административния съд София – град. То е по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

От прокуратурата днес припомниха думите на Манолова.

"Изявлението на г-жа Манолова и данните, съдържащи се в него, сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция" в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая", се казва в съобщението на прокуратурата до медиите.

Вчера стана ясно, че Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година.

21 766 дела е завело дружеството в Софийски районен съд през 2015 година срещу длъжници.

"По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори", каза вчера омбудсманът пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая гушка не е от чушки ,,хапнува си крем карамел Цацаровчето и яко рушвети
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
милийо маж .. се го гледаме как ги зима на мушка ама до сега не сме видели осъден
11
2
 
42
 
! Отговори
реалист преди 7 години
А санирането. Далаверата на века. 16 мрд се лепят по стените, от които половината се присвояват, а няма реакция. Цацаров събуди се. Стига си имитирал дейност.
10
0
 
29
 
! Отговори
Козарев преди 7 години
За толкоз години мандат Шишо Бакшишо успя да озапти само Боленчо.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натрисаш на някого бреме, после сам го махаш и той ти се покланя. Браво, българино, браво, поклони се на сестра Галева :)
8
2
 
22
 
! Отговори
вальо топлото преди 7 години
поздрави от бахамските острови , дерзайте може и вас да ви споходи някой ден !
7
0
 
36
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Топлофикация през последните години винаги е спонсорира различните партии на власт и затова до сега никой не ги закачаха и те грабиха хората.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втори ден в Надежда 1 и 3 няма парно и топла вода, защото есента разкопаха и направиха дупки, в големия студ отоплявахме тревните площи и без сняг цъфнаха кокичета, сега запушват дупки с много техника и много пари.
5
4
 
44
 
! Отговори
браво преди 7 години
Не се намериха мъже а една жена пребори ОПГ Топлофикация София,поклон пред нея....вия като сте мишки мирувайте и не обиждайте хората който се борят за вас.
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютни бандити. Искахме да се включим към Топлофикация - блок от новото строителство. Разтакаваха ни в процедури и ни пречеха, докато ни убедят, че трудно ще преодолеем пречките, които създават. После дойде един, Боби Ангелов, който представляваше Топлофикация, взе по 50 лв. на апартамент, помота се докато и най-упоритите му дадат парите, и нещата се случиха. Доколкото разбрах същата система за рекет Топлофикация прилага и за другите жилищни сгради, които искат да имат парно.
3
4
 
51
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
"Топлофикация" - СОфия е общинско дружество, което ограбва софиянци с надписани сметки. Ръководи се от Фандъкова и ГЕРБерастка мафия в Общинския съвет. Сега ще увеличат водата с 18%. Билета за градски транспорт е 1.60 лв. Никой СОФИЯНЕЦ няма да гласува за ГЕРБ.....
2
2
 
38
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Пфу няма как да му се вярва най-много да им издадат индулгенции и да се окажат "чисти" както Вальо топлото.
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
осъдени няма, само симулира дейност