Стрелецът от Лясковец в затвора до края на дните си

Ще трябва да плати и 380 000 лв кръвнина на семейството на убития
36
Стрелецът от Лясковец в затвора до края на дните си
Убитият Емил Шарков. Снимка: Булфото, архив

Великотърновският апелативен съд потвърди изцяло най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за Петко Петков от Лясковец, който на 14 март 2014 г. уби командоса Емил Шарков, съобши "24 часа".

Още по темата

В края на 2015 г. Окръжният съд във Велико Търново постанови най-тежката присъда за 54-годишния стрелец, който откри огън с полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL" по баретите, изпратени да го обезвредят в барикадираното му жилище.

Съдът реши, че Петко Петков е виновен и за незаконно притежаване на 4 броя ловни оръжия и 344 патрона.

Петко Стрелеца ще трябва да плати общо 380 000 лева кръвнина на съпругата, дъщерята и родителите на убития Емил Шарков и 10 000 лв на единия от ранените барети, заедно с лихвата.

Първата съдебна инстанция разпореди Петков да плати 33 814 лв разноски по делото, 3297 лв разноски по досъдебното производство, както и 15 600 лв държавна такса на предявените граждански искове.

Делото стигна в апелативния съд след протест на прокуратурата, че бе оневинен да е извършил престъпленията със средства, опасни за живота на мнозина и по хулигански подбуди. Жалби внесоха той лично и защитниците му. Магистратите обаче изцяло са възприели изводите на първата инстанция.

"Окръжният съд не е допуснал нарушения и обективно, всестранно и пълно е изпълнил задължението си за изясняване на обективната истина, което е основната цел на наказателния процес", се казва в мотивите.

Въззивният съд е отхвърлил изцяло като неоснователни изложените в протеста и жалбите възражения.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
27
 
! Отговори
безобразие преди 7 години
това не е съд а пародия! търновските съдии са осъдили човек който се е защитил в дома си от нахлуващи маскирани талибани с неясни правомощия. убитият беше освен командос и частен бодигард на бизнесдамата измамница диана кишкилова от софия ул славянска. събирачи на дългове. срам ме е от тази съдии, това са турски кадии а не български съд!!
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е несправедлив съд.Мисля,че бай Петко ще трябва да се обърне към съда в Хага за военни престъпници.Защото това си е престъпление .-нападение на мирен гражданин от служители на реда.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако около жилището Ви се навъртат непознати и воражени лица как бихте отреагирали ,още по-вече през ноща????????
17
7
 
1
 
! Отговори
No bad преди 7 години
Toi v zatvora si e po-dobre - rahat, niama gurultia ot uchitelite i uchenicite...niama kamani da mu troshat djamovete...All inclusive za 930 bg leva...parno otoplenie, roomservice, gratis doctor, advokat, fitnes coach, gratis securitas...nema bareti tam da mu praviat koshmari...A u doma si s askerska pensiika ot 359 bg leva...mizerable...
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази стрелба на врата на П.Петков може и да е убит от рекошет, друг случаен изстрел, а може и да го набеждават П. ПЕТКОВН. СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОГЛАСИ ИСТИННАТА. ЗА ТОВА В ЗАТВОРИТЕ ВЛИЗАТ НЕЗАЩИТЕНИ.
15
2
 
35
 
! Отговори
Само да попитам преди 7 години
Искам само да попитам що за командос е тоя, дето го отстреля един доказано луд човек с ловджийско чифте? Ако ни налазят ония чepните от "мирната религия" с рошавите бради, тогава нашите "командоси" сигурно ще окажат адекватна съпротива?
14
4
 
50
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Жалко за човека... Нападат го въоражени в собствения му дом, той се защитава и какво - доживот. Браво. Държавата срещу народа си. Ужас...
13
2
 
30
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Няма милост..ако фирмата убиец на ДпС тоест е руска мафия на КТБ свиха еди милиарди виновния няма вече 5 годинни...сега хванали тоя човек и му искат 500 000 лв за нещо си което той не може и да разбер..милицията вика ТВ БАРЕКОВ ДА СНИМА АКЦИЯТА. Идва барека ама човека се чуди кви са тия *** тежковъоръжени ??! Ами се и опитват да нахлуват в чуждо жилище...добре ги е подпукал..ама трябваше и на гл секлецар да му пусне кръв
12
2
 
42
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Бай Петко е невинен!Това е ясно за всеки непредубеден човек!Виновен е оня комплексар , гл.секретар на МВР който си правеше евтина реклама, като прати командоси срещу болен човек.
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в милата ви татковина! Хубавото е че от 15 г. не живея в нея! Толкова се радвам на съдбата си че ме направи истински човек. Чета от време на време бг сайтове и направо изпадам в шок. То не са телефонни измами то не са кражби то не са корумпирани то не са айдуци у министирствата и парламента с една дума всичко "хубаво" е при вас. Как живеете нямам си на идея? Особено пък като гледам цените на храните на горивата направо ви завиждам на заплатите! Та вие живи сте погребани бе народе "УМНИ"
10
0
 
33
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Жалко и за двамата ,а истинските "ювелирни" виновници се правят на ни лук яли ,ни лук мирисали лошото е ,че и поръчковия съд e като тях.
9
2
 
45
 
! Отговори
Курти преди 7 години
А нещо за организаторите на акцията?Алкохола проба, наркотици, успокоителни или са бързали за частната си практика!?Чета закона и ясно пише, че Петко е НЕВИНЕН В ИМЕТО НА НАРОДА. Утрепаната Мутра съдружник в заведение!? Почивка в Доминика с милиционерската заплата?! Прах за пране!? Бакпулвер!? Пудра захар!? Препарат за вана? Милиционерите са организирана престъпна група. Точка.
8
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аматьора бай Петко опука т.нар." барети" като зайци. Ако това са специални части - да не ти се налага да те спасяват.
7
8
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А АКО БАРЕТАТА БЕШЕ УБИЛ ПЕТКОВ И ТО В ЗАКОННАТА МУ КЪЩА КАКВО ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ А
6
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиваш маскиран, въоръжен до зъби, през врата, без да го целиш реално, при самоотбрана докато той те пуца и хвърля гранати - доживотен затвор! Убиваш клета бабичка, инвалид, за 5 лв.,насилваш я - неизвестен извършител!
5
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Копоите на властта са силни само срещу беззащитни и невъоръжени.
4
1
 
28
 
! Отговори
замислен преди 7 години
Каква е разликата на доживотен затвор без право на замяна и смъртно наказание. Всъщност първото наказание е много по-садистично от второто. На всичкото отгоре доживотният затвор няма възпираща мярка, всеки ще убива и прави каквото си иска като знае, че в най-лошия случай ще е на държавни разноски до края на дните си.
3
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щях да съм на страната на баретите, ако се бяха легитимирали и дали някакъв срок преди да щурмуват, а не като крадци да се промъкват в 5 сутринта.На мястото на Петко и аз щях да защитя дома си, при такава "акция"!В затвора с Петко трябва да са и шефовете на тези служби разпоредили такава акция.
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от къде ще изкара Петко половин милион лева?
1
10
 
56
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 7 години
Петко е национален Герой. Сам срещу 4-ри Мутри които погазват закона и прилагат самоуправство. Болшевиките разбират само от Лабут, Кютек, Мариз...............А съдът бил "Независим"!? Жалка картина. Излагация