Развод ми дай: Хвърчат любовни снимки, SMS-и...

Най-честата раздяла за край на брака е сексът извън него
14 фев 2017 22:06,
9
Развод ми дай: Хвърчат любовни снимки, SMS-и...
Снимка: архив Булфото

Съпрузи се замерят с компроментиращи снимки от Facebook,  SMS-и и писма с любовници в съдебната зала. Така те се надяват да докажат изневерите на половинките си и да получат развод.

Пловдивчани все по-често уреждат разделите си тихо и кротко и не се стига до големи скандали, разказва магистрати, цитирани от "Монитор".

Един от най-честите поводи за развод е липсата на секс в семейството и наличието му извън дома.

Ако разводът е по желание на единия и се търсят компромати, адвокатите настояват за експертизи на джиесемите на досегашните партньори. Магистратите в повечето случаи отказват подобни искания, тъй като нямало как да се направи експертиза на достоверността на снимката.

От началото на годината до момента брачния хомот са свалили общо 92 пловдивски двойки. Броят на развелите се за миналата година е 933-ма.

Преобладават разводите по взаимно съгласие и тези, които преминават по исковия ред.

Във втория случай страните все още не са наясно какво точно ще се случи с покъщнината и за правата върху децата, като оставят на съда да вземе решение за тези дребни подробности.

Разводът по взаимно съгласие струва едва 65 лева, а съдебните такси отделно надуват сметката с още до 75 лева.

Плащат се също такси за споразумението за имуществените отношения на бившите съпрузи, които възлизат на 2% от стойността на всеки дял, както и други 2% от тригодишното плащане на издръжка.

Ако се прави разделителен протокол на имуществото, се събира такса от 4% върху стойността на дяловете от имуществото, а ако се отхвърли или прекрати делото за делба, се плащат до 100 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Advokat преди 7 години
"Преобладават разводите по взаимно съгласие и тези, които преминават по исковия ред."Ами ... да кажа на автора на статията, че може да преобладава или едното, или другото. Да не говорим, че друг ред няма.
4
0
 
1
 
! Отговори
Беселина преди 7 години
Интересно, защо на снимката има цвете върху КОВЧЕГ?! ***, колко сериозно нещо е станал развода, откакто се развеждах преди 10 години...
3
0
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Естествено. Остава без апартамент и кола....
2
3
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Развелите се за миналата година пловдивчани са 933. Явно някой семейства са от 1 или повече от 2-*** души.
1
0
 
3
 
! Отговори
NoWay преди 7 години
И какво означава "ако се отхвърли иска за делба"? Същият винаги е недопустим в брачния процес, ерго винаги се отхвърля...