Ахмед Муса склонен да жертва децата си за Аллах

Медиците твърдят, че той е склонен към прогресираща агресия
16 фев 2017 16:40, Анисия Иванова
55
Ахмед Муса склонен да жертва децата си за Аллах

Окръжният съд в Пазарджик прие съдебно-психиатричната и психологическа експертиза на обвиняемия по делото за разпространение идеите на "Ислямска държава" Ахмед Муса.

Обвиняеми в процеса са 14 души от Пазарджик, Асеновград, Пловдив и Смолян. Те бяха задържани при две последователни акции на ДАНС в ромските махали на 4-те града, като при обиските от домовете на подсъдимите бяха иззети видеоматериали и голямо количество литература, проповядваща идеите на ИД.

За ръководител на идейната клетка бе посочен Ахмед Муса Ахмед, който вече има присъда от т.нар. "имамско" дело, но заради обжалването ѝ присъдата все още не е влязла в сила.

Още по темата

Тримата лекари, които са изготвили експертизата, са категорични, че Муса е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората.

Д-р Николай Попов от Пазарджишката психиатрична клиника обясни, че подсъдимият няма психично заболяване, осмисля постъпките си. По време на тричасовото интервю с експертите Муса е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

По време на изслушването на експертите Муса отрече да е казал, че ще жертва децата си за религията. Но д-р Попов посочи, че в експертното заключение думата "жертва" съществува като ключова.

Според експертите в поведението му има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението.

На въпрос на неговия защитник адвокат Елвира Панкова за шизофренно заболяване, вещото лице обясни, че към момента на изслушването няма данни той да страда от такова. 

Вещите лица допълниха, че вероятно предишното му освидетелстване през 1993 година е било въз основа на единичен пристъп.

"Ако само за това той е получил тази диагноза, тя е много дискусионна", обясни д-р Попов.

Делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Типично за техния етнос, да си заплашват децата. Не знам как не се срамуват, но явно не разбират колко е позорно това и колко са сбъркани. Ще го хвърля под влака, ще го подпаля, ще ги убия, ако журналистите върнат лентата назад и си прегледат архивите, всеки път, когато тия протестират за нещо, те пожелават смъртта на децата си. Те нямат милост към децата си, но явно подсъзнателно разбират, че ние имаме милост към техните деца.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По моему доката белите Българи го играем космополити, атеисти и граждани на света толкова повече представителите на тази религия ще се разпищолват.И защо във филмите като решат да се е...ват с религиите и скачат на християнството а не съм чул е..вки с исляма.щото ще има бом-бом продуценте :)
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИДИЛ-ците сега ще потърсят спасение в Европа, всичките ще бъдат "бежанци" и кандидати за убежище. Няма как да живеят там, където са избивали населението и ги познават. После жална ни майка...
28
2
 
29
 
! Отговори
Спомняте ли си онзи преди 7 години
стар пословичен израз: "Прави се на луд за пенсия!"И Ахмед Муса прави така.Най-напред бил евангелист. После закъсал финансово и като му дали по-щедри бонуси, взел та станал ислямист!Не на нас тия!Правилно беше предложено тук преди време, някоя нудистка (или уж-нудистка)организация да предложи три пъти по-висока месечна издръжка, в сравнение с тази, която пристига от емирствата за БУРКОносителките! Да видим тогава, какви чудесии ще тръгнат по улиците на Пазарджик!
27
3
 
25
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Тоя що не се жертва сам на некоя безлюдна поляна а ще трепе децата си? Ще отиде в рая ще има девственици а бе добре ще да му е там.Те нали това искат.
26
1
 
15
 
! Отговори
TerAkt преди 7 години
Тия все някой ден ще ни разбомбят , щем не щем техният път минава през подобни доказвания .....
25
1
 
35
 
! Отговори
Христос преди 7 години
Не,че съм русофил, ама такива в Русия ги самоубиват в затворите за да не ги хранят дълго.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите нямат Националност и Религия , не разбирам защо се опитват да копират нещо което не им принафлежи
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една статия ромите искат да учат в Кеймбрич а в друга да Аллах и съответно за Господ , когато не искаш да те наричат ром и започват теа Циркове с Алласх после с Господ до роми християни , ако не са са мюслумани стават хриатияни абе ТРАНСФОРМИРАТ се на каквите те си пожелаят
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж го какъв тумбак е отпрал,той нали е на топло или е там за угояване.....
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като живее за Аллах тоз ц.....н пратете го при него да му е под ръка или недоносената ни съдебна система ще изчака докато стане някой сакатлък.....
20
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исляма е религия на мира, толерантността и на добруването между всички в обществото,но има хора които интерпретират нещата по начин който не е в съответствие с Корана.Такива хора има има и в ислямските среди и в християнските и във всички религии.Нека не се допуска омраза на религиозна и етническа омраза.
19
1
 
29
 
! Отговори
А преди 7 години
Не е ли по-добре баща му да пожертва него ?!
18
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожертвайте му топките, ръцете и краката в името на аллах и на сметището да бъде мъченик. Време е да последваме примера на Япония и Ангола, и да забраним този сатанински култ.
17
1
 
29
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Тоя що още мърда?
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 19От хуманен произход - хуманоид ще да е.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
alo redaktsiyata za kvo mi istrivate komentarite
14
1
 
19
 
! Отговори
ЛЮБОПИТЕН преди 7 години
А от какъв произход е това..........
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** защо е жив още? Защо ди играем на демокрация и какво очакваме, да се поправи? Вие да сте чували за поправил се амуджин? Нема такива. В главите им е цимент, друго нема! Да го сложат в тъмна килия и да е сам. 20 години. После да се мисли отново, да се пуска или още 20.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са стипендиантите на разни фондацийки сега, да ни обясняват колко хубави са нашествениците и как трябва да ги милваме, приютяваме, заселваме и обгрижваме?