Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!

Мирослав Ненков харчил пари да вади разпечатки от банките
61
Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!
Снимка: БТА, архив

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му.

"Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че "някакъв смотан доктор" може да кара "скъпа кола" от 1998 година и решили, че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Имам претенции  за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя", обясни д-р Ненков пред Нова телевизия.

В крайна сметка проверката не намира нищо нередно.

"Вече имам протокол, в който пише доходите и приходите му съвпадат", съобщи д-р Ненков.

"Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето", подчерта той.

"НАП ме вкара в разходи. Аз ползвах три свободни дни, ходих до банките да искам разпечатки. Това, което искам от НАП е да ми възстановят парите, които съм похарчил по банки", обясни д-р Ненков.

"Моят адвокат твърди, че такова дело досега не е водено. Има риск то да бъде загубено, има риск аз да вляза в още разходи, но си заслужава, защото това е правилният път", подчерта той.
 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NAP nesmee da nadasi ruskite firmi. ,Varna i Burgas.
54
0
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 1 година
До Анонимен 56 "Ако такава проверка се направи на който и да е министър на Борисов трябва да ги вкарат в затвора всичките.Бъчварова,Павлова,оня перушан от ямболско военният министър и най-вече Пепи..."
Ако министрите на Борисов(особено Ненчев)трябва да ги вкараме в затвора за тяхната дейност че се мъчеха да отрежат ръцете на руснаците и техните български слуги да не грабят изстрадалия народ, то тогава Р.Овч., бившят му заместник Курнинова, Гоце, и т.н. трябва да ги бесим по дърветата ли?
53
0
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 1 година
До Анонимен 37 Ами прав сте.
Слушах го човека сутринта, в НАП имат данни за всеки какви приходи има, той точно това и каза че е бил на държавна длъжност и всичко каквото е придобил го има при тях. Ако нещо не съответства тогава трябва да го притесняват. Но той нали не е Пеевски или Бисеров.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторът за кратко беше служебен министър.Ако такава проверка се направи на който и да е министър на Борисов трябва да ги вкарат в затвора всичките.Бъчварова,Павлова,оня перушан от ямболско военният министър и най-вече Пепи готиното дето искаше да ни трови с турската ваксина.Не разбирам процедурата,но защо НАП като се съмнява сам не си прави проверките.
51
4
 
3
 
! Отговори
Ей,данъчни! преди 1 година
Как си позволявате да бъркате на дявола под опашката?
50
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ABC
Всеки може да бъде проверен от НАП. Не трябва да има привилегировани. Този с какво е по различен от всеки друг данъкоплатец?
49
1
 
9
 
! Отговори
Азе преди 1 година
От кадя на кадя бе....
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ako NAP proverqt taka Dogan i Peevski sam saglasen
47
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Анонимен
***, при това злобен!
46
0
 
29
 
! Отговори
Необективен преди 1 година
Страшно манипулативна статия.Добре,че сутринта го гледах наживо.Докторът няма проблем с проверката.Докторът е осъдил вестник за статия като тази на първа инстанция.Веднага след присъдата му идва проверката от НАП.Случайно.Някой го бил видял,че кара кола на 19 години.Всички му доходи са по банков път.Няколко дена в отпуск за да ходи по банки да си вади извлечения за въпросния период, естествено срещу плащане на такси.Съмнения на ползване на институции за тормоз.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До MRAWKA

Пропуснали сте Бентли-то и яхтата, която крие в Монако.
44
3
 
14
 
! Отговори
MRAWKA преди 1 година
АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ВЕТЕРИНАРНИЯТ ДОКТОР ОТ С.ЧЕЛОПЕК ВРАЧАНСКО МИРОСЛАВ НАИДЕНОВ ЩЕ КАЖА ЧЕ ИМА ДВЕ КЪЩИ В ГОЛЯМ ПАРЦЕЛ НА ХАЛКИДИКИ ГЪРЦИЯ.НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДОХОДИТЕ МУ ЗА НАКОЛКО ЖИВОТА ДА СЕ ИЗРАВНЯТ С ТОЗИ ИМОТ.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето проверки на физически лица започват от зависливи и злобни съседи. Цяла малка кооперация беше проверена преди 2 години, защото съседка- бивша собственичка на местото, получила заради това безплатно 2 големи жилища и магазин, не искаше да плаща режийни. И след шумен скандал изпратил сигнал да НАП. И то умно- първо за 1 човек, след месец за друг и така -5 сигнала, доката и на данъчните им станало ясно, че ги ползват за селска разправия.
42
0
 
18
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
До 35!Не си в час пич! Никакво интернет банкиране не върши работа.НАП иска официална справка от всяка банка.Печат ,подпис , изх.номер и т.н. за да ти е гадно.
41
1
 
15
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Тъкмо доктора ще разбере как се чувстваме всичките ние ,обикновените хора.Дано не му се налага да види и какво е нивото на здравеопазването ни като пациент. Ако не се оказал от думите си ,ще види и какво е нивото на правната ни система.Предстои му дълъг път с предизвестен резултат. Мача е 2:0 за държавната администрация.Давай Ненков , адвокатите ще ти покажат новите тарифи! Ха-ха-ха
40
0
 
27
 
! Отговори
hard преди 1 година
Много ясно че проверки трябва да има,само че данъчните вместо да ни правят на
маймуни да ходят и сами да си правят сравките
39
0
 
16
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До 36! Абсолютна истина е ,колега.Даже с предварителната проверка срока беше почти 4 години. Разходите ми излязоха над 15-16 ооо лева.Справки за доходи и разходи за 6 години ,нот.актове ,преводачески услуги ,декларации от чужбина ,справки от 8 банки , експертни оценки ,трудови и наемни договори и т.н. и т.н.Отделно ми отне над 50-60 дни за обикаляне на различните институции.Отделно съм изминал 5-6000 км.Отврат е цялата ни държава.
38
0
 
19
 
! Отговори
?! преди 1 година
Има ли нещо нормално в нашата държава?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 35, ами ако няма интернет банкиране, к'во праим
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е човека, трябва да си търси правата. Защо трябва да троши пари по банки за да докаже че е невинен. Правото у нас е базирано на презумцията за невинност, а вината трябва да се доказва. Нека да го проверяват колкото си искат, но НАП са задължени да поемат отговорността от щетите които нанасят на гражданина Ненчев и болницата в която работи. Трябва да има виновен ако някой пациен не се събуди след упойка тъй като Ненчев е заместен от стажант докато чака на опашка в банката за извлечението