Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!

Мирослав Ненков харчил пари да вади разпечатки от банките
61
Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!
Снимка: БТА, архив

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му.

"Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че "някакъв смотан доктор" може да кара "скъпа кола" от 1998 година и решили, че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Имам претенции  за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя", обясни д-р Ненков пред Нова телевизия.

В крайна сметка проверката не намира нищо нередно.

"Вече имам протокол, в който пише доходите и приходите му съвпадат", съобщи д-р Ненков.

"Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето", подчерта той.

"НАП ме вкара в разходи. Аз ползвах три свободни дни, ходих до банките да искам разпечатки. Това, което искам от НАП е да ми възстановят парите, които съм похарчил по банки", обясни д-р Ненков.

"Моят адвокат твърди, че такова дело досега не е водено. Има риск то да бъде загубено, има риск аз да вляза в още разходи, но си заслужава, защото това е правилният път", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БанкераСтига сте писали глупости! През интернет банкирането може да си извадиш справка напълно безплатно. Просто трябва да седнеш на компютъра и да си свършиш сам работата.Но великите доктори са свикнали все някой да им прислужва, затова за тях е унижение сами да свършат нещо.Е, искането на рушвети от пациенти не се брои, това го вършат без възражения.
33
0
 
19
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
До Банкера! Хей , кожодер .Не се прави на умен ,не си!Ами ако има 20 сметки в 20 банки?Освен това ревизия се прави винаги за предходните 5 години ,но се включва и предишната , преди петата година.Тези справки ,за които взимате 480 лева в целия свят се правят служебно и са безплатни.Само тук си разигравате коня , кръвопийци такива.
32
6
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Докторе, откъде имаш пари за справки на НАП?
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обикновен И на мен ми правеха ревизия. Като ми загубиха много време, а тяхното време си върви като заплата. Зада ми докажат , че богат българин не трябва да има в БГ и винаги да е смазан от администрацията .
30
11
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Докторе ,гледай си болницата и не приказвай много.Захванат ли си с тебе ,ще съжаляваш.Ще почнат ревизии на съпруги ,деца ,родители и приятели и техните фирми.Свят ще ви се завие.Тези разходи дето си ги направил, ще ти се видят като жълти стотинки ,спрямо тези които предстоят.А като си помисля че и ти си бил част от тази система ,значи си го заслужаваш повече отколкото нас ,обикновените граждани.
29
4
 
3
 
! Отговори
Банкера преди 7 години
Средната такса която една Банка взима за движение по сметка за предходна година е примерно 40 лева + 30 лева за всяка следваща. НАП примерно иска за последните 5 години (текущата година справката от Банката е безплатна) разпечатки от три сметки. Таксата съответно е 40 лв за първата+30лв втората+30лв третата+30лвчетвъртата+30лв петата=160 лв за едната сметка х 3 бр. сметки=480 лв. Друг е въпроса дали всеки клиент да не си получава безплатно движение за всяка година
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ НАП СЕ ИЗЛАГАТ!!!!!!!КОЛКО МУ Е ДА НАПРАВЯТ ЕДНА СПРАВКА КАКВИ ИМОТИ ИМА АКЦИИ БАНКОВИ ПАРИ КОЛИ !!!БИЛО Е ПОРЪЧКА ОТ БУДА ДА ГО ОЧЕРНИ ЩОТО СЕ МРАЗЯТ И ДВАМАТА НЕ СА СТОКА!!ДА СЪОБЩИ АКО ГИ ОСЪДИ ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО ЗА ВСИЧКИ!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 23 И ТОПЛОФИКАЦИЯ Е ПОСТОЯНО НА ЗАГУБА. " АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ ШЕ ДА ДОКАРА МНОГО ПАРИ В БЮДЖЕТА , А *** ГО СПРЯХА!" ОТ Р. ОФЧ.
26
14
 
5
 
! Отговори
обективен преди 7 години
А бе Ненков ли си , какъв си там? Това е законова процедура и всички ние я спазваме.Всички правим тези разходи независимо от резултата от ревизията.От къде падаш бе докторе?И какви си ги вършил в това министерство , щом не ги знаеш тези прости неща?Пише ти го човек ,който 3 години е ревизиран от НАП и накрая се оказа че не дължа и стотинка.Заради такива като теб сме на този хал.Хайде почвай да съдиш НАП.След 5 години ми съобщи резултата.Успех!!!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчните се правят че не виждат данъчните измами на руски фирми у нас, а един доктор го гледат под лупа. Като вземе на предвид, че специалисти от неговата специалност у нас почти няма, данъчните са направо за бой. Ако бях на негово място, качвам се на мерцедеса и се отправям към белите държави, където ще го ценят
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бивши министър съди данъчните за да му възстановят разходите, които са го принудили да направи за да докаже, че не е похарчил повече отколкото е получил от заплати. Напълно е прав, защо той да праща за проверка на данъчните, за която на тях се плащат заплати от нашите и неговите данъци.
23
0
 
16
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
В ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ ДАДОХА ПРАВА БЕЗМЕРНИ НА ТИЯ ИНСТИТУЦИИ КЪДЕТО СЪЩНОСТ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ! ЗНАЯТ ЛИ ИЗОБЩО КАКВО Е ДОКТОР НА ЗАПАД! ВСИЧКИ СА СЪС СКЪПИ КОЛИ И НЯКОЛКО КЪЩИ1 ТАКА ЧЕ НАПАДЖИИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ ПЪРВО СЕБЕ СИ ПОСЛЕ ДЕПУТАТИТЕ И ВСИЧКИ ТИЯ КОИТО ВЛЯЗОХА В ПОЛИТИКИТЕ ЗА ДА ЗАБОГАТЕЯТ! НАМЕРИЛИ С КОИ ДА СЕ ХАПЯТ , НАЙ ГОТИНИЯ ДОКТОР А ПЪК И КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ ГОЛЯМ! ЕГА ДА СТИГНЕТЕ ДО НЕГО! ДОЛНИ К....ОПЕЛЕТА
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хванали се с едно физическо лице, но друго не забелязват.Защо на НАП не прави впечатление, че Лукойл Бургас е на загуба от момента на продажбата.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като частна фирма малка спазвах законите на Държавата и НАП и фалирах от тях. Да са ми живи и здрави клиентите, от тях оцелях.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснаците. В Русия със закон забраниха на държавните органи да искат от гражданите 95 документа, които се издават от други държавни органи.Ако на НАП /примерно/ й трябва документ от МВР за даден човек да си го иска сама, а не да разкарва човека. Подобен закон ни трябва и тук, но нали така ще поднат приходите на ведомствата и ще се окаже,че доста документи са излишни. Помислете само колко свидетелства за съдимост се издават.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На черноморието хотелите на руснаците не се отчитат пред НАП. .
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на него. Ако нормален човек влезе в НАП ще излезе побъркан от простотии и бюрокрация. Заради нея толкова хора отидоха в "сивата" зона. Имам доста познати счетоводители и личен опит с НАП, та знам ситуацията в подробности.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на него, трябва да си търсим правата всеки път, когато е нужно. На времето и на мен ми казваха че няма смисъл и да не се занимавам, но резултатите бяха в моя полза.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се проверят политиците като Нинова и Тексим, Булгартабак мини Бобовдол покриване на аферата В.топлото р.овч. намеса в съдебна система и дейността и като следовател.
15
1
 
5
 
! Отговори
електорат преди 7 години
Браво г-н Момин стрък, само така!