Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!

Мирослав Ненков харчил пари да вади разпечатки от банките
61
Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!
Снимка: БТА, архив

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му.

"Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че "някакъв смотан доктор" може да кара "скъпа кола" от 1998 година и решили, че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Имам претенции  за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя", обясни д-р Ненков пред Нова телевизия.

В крайна сметка проверката не намира нищо нередно.

"Вече имам протокол, в който пише доходите и приходите му съвпадат", съобщи д-р Ненков.

"Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето", подчерта той.

"НАП ме вкара в разходи. Аз ползвах три свободни дни, ходих до банките да искам разпечатки. Това, което искам от НАП е да ми възстановят парите, които съм похарчил по банки", обясни д-р Ненков.

"Моят адвокат твърди, че такова дело досега не е водено. Има риск то да бъде загубено, има риск аз да вляза в още разходи, но си заслужава, защото това е правилният път", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
ТТ преди 7 години
Заглавието е пълна и долна лъжа. Гледах интервюто по Нова и човекът каза, че няма нищо против, че са го проверили. А ги съди, защото е можел да се размине с една декларация, а не да си губи времето 3 дни да вади справки и да плаща такси на банките. Но данъчните не са му казали за варианта с декларацията.
13
0
 
26
 
! Отговори
Arcadium преди 7 години
Браво д-р Ненков. Не им се давайте. На мене преди години ми казаха, че не съм си бил платил един данък. И след като им занесох бележка от банковия клон, който се намира в колна на НАП за платения данък. Инспектора от НАП имаше наглостта да ми отговори, че това не било документ.
12
1
 
16
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Много свестен човек, жалко че няма такива като него в политиката.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускането на декларация е една глупост за заблуждение, тъй като 27 години няма местна власт. Необходима е за статистиката За държавата е административен разход. Притова в България няма местна власт, която да контролира фирмите и да се издържа от % -та от тяхната дейност, както е в ЕС. Парите потъват някъде по заповед от управляващите. Големите деиности се извършват от неприватизирани предприятия който не се отчитат открито.
10
3
 
41
 
! Отговори
До 1-ви преди 7 години
Те го провериха тоя с 6-те апартамента и излезе чист като сълза! После го провериха по разни други неща и то на 3 инстанции и пак излезе чист като сълза! От тогава излезе лаф "Чист като Цветанов на трета инстанция". Най-лошото е, че 6-те апартамента са само черешката на тортата, а къде е скрита тортата само той си знае!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е НАП нека си проверяват, всеки да си проверяват, хаотично, системно както искат, ама защо трябва някой да им върши работата?В случая частно лице да ходи да им доказва доходите си? Нали проверката е тяхна, какво са свършили те? Те точно трябва да му изкарат доходите и активите и да ги проверяват и в случай на разминаване да се занимава гражданин/фирма Х.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Мента Стоянова, тази направо си е Майка Корупция, а Бъчи дето разсипа МВРто, а Менгело дето изтрепа децата с ваксината 2 000 пъти по-пълна с живак и прибра 5 милиона и изнесе лекарствата за диабет и онкоболните, а тези Здравната каса, а онзи дебелак който уж отпуска лекарства за деца а всъщност ги лишава от лечение, има толкова кметове които живеят царски?
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данъчните се занимават с този който им е наредено. В квартала едни връзкари от москва нито работят, нито декларации пускат правилно , а винаги с пари..
6
1
 
48
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
Доктора си е прав. Обаче заглавието на новината е помиярски провокативно и се опитва да налага мнение.
5
0
 
73
 
! Отговори
Лъжовно заглавие преди 7 години
"Бивш министър съди данъчните, откъде-накъде ще го проверяват!" заглавието на статията е манипулативно и невярно.Човека каза ясно че няма нищо против да го проверяват,но не тази проверка да е за негова сметка и той да обикаля институции и банки за да доказва доходите си при положение,че го прави редовно с данъчна декларация."Днес БГ" БЪДЕТЕ ПО-КОРЕКТНИ!!!
4
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доктора изглежда нормален човек и казва истини които не се харесват на миналото правителство. Намерили за какво да го проверяват, за 19 годишен Мерцедес??? Защо не се провери Фандъкова, построи 2 блока в Малинова долина и купи апартамент за 250 000 евро? Или Горанов, финансовото чудо на ГЕРБ, с какви пари строи на Ярема този замък? Или Цецо Цървула с 6те апартамента? Или Батко от Банкя който получава пари с милиони и къде ги изнася? Този доктое е един от малкото свестни хора но това дразни.
3
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййййй тоз е бял като лъжица от прясно мляко
2
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те онзи с 6-те апартамента го провериха и се установи ,че доходите му не съответстват на имотите! Ама се оказа,че не той,а тъщата и тъстът са престъпниците,които са му дали средствата,за които и те нямат обяснение за наличието им!
1
0
 
79
 
! Отговори
ABC преди 7 години
Прав е! Щ о не проверят някой с 6 апартамента, примерно!