Австрийски професор праща Чеци в затвора за Яна

След 6 г. чакане с видеовръзка дава показания пред съдия
17
Австрийски професор праща Чеци в затвора за Яна
Снимка: Булфото, архив

За първи път, близо 6 години след като Яна Кръстева беше намерена мъртва в Борисовата градина, ще бъде разпитано вещото лице, установило, че космите по тялото й са на подсъдимия Николай Русинов-Чеци.
Това ще стане с пряка видеовръзка, съобщи "България днес".

Още по темата

28-годишната девойка бе открита пребита до смърт и удушена в храстите на Борисовата градина през юли 2011 година. Пет от 7-те чужди косъма по трупа са на подсъдимия, категоричен е австрийският експерт от Инсбрук, Австрия.

Именно тази експертиза се оказа решаваща по делото и превърна Чеци от свидетел в основен обвиняем за смъртта на момичето. Той признава, че е бил с нея във въпросната вечер и твърди, че е правил доброволен секс с нея, след което я оставил да спи в парка жива.

5-те косъма по тялото на жертвата категорично доказват съпричастност към престъплението, обясни адвокатът на почернените й родители Григор Вълков.

"Тази експертиза е назначена от Върховния касационен съд и това е най-правилното, защото досега по делото този професор не е бил разпитан. Именно той е правил изследванията и е важно да се аргументира", обясни още адвокатът.

Българският съд досега е приел експертиза, изготвена от български медици на базата на направените в Австрия две ДНК изследвания.

Вещото лице ще бъде разпитано пред австрийски съдия по вече образуваното там частно дело относно случая. У нас видеовръзката ще се проведе в Софийския градски съд през съдебен състав и в присъствието на подсъдимия и адвокатите му, както и родителите на убитата Яна.

"Ще има преводачи и от двете страни, за да може да бъде проведен обективен, годен и точен разпит. За другите два чужди косъма, открити по тялото на момичето, си има отделно производство срещу неизвестен извършител, което към момента е спряно", поясни още Вълков.

Космите от Чеци са от различни части на тялото му, сред които гърдите и половата област. Тя са открити по главата, бедрата и ръцете на Яна.

Процесът бе върнат за преразглеждане не само заради разпита на експерта от Австрия, но и за изготвянето на нова, графологична експертиза, която да обясни по какъв начин са били разкъсани дрехите на Яна. Тя доказа категорично, че дрехите на Яна са били разкъсвани, а по тях има нейна кръв.

Така версията за Чеци за доброволен секс е сериозно разклатена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Що се занимава толкова народ и се трошат излишни пари , тоя е убиеца и децата го знаят! Личи си каква мутра е !
11
0
 
0
 
! Отговори
Хикса преди 7 години
Платил си е и сега "магистратите" разиграват етюд, за да го изкарат хем лук яли, хем лук немирисали! Това е! Ще го пуснат!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за всяко дело да викаме австрийски съдии ? или направо да си ги назначим тук ? или да им плащаме командировки от време на време?
9
0
 
6
 
! Отговори
браво преди 7 години
Тоя Чеци не го ли ожениха за Асан в пандиза
8
2
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Такива като теб трябва да ги лишават от българско гражданство и в срок от 24 часа да ги прогонват от територията на страната, без да им дават обяснения.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога ще занимават държавата с това ?! Този или друг няма значение, въпросът е какво е правила пиклата посред нощ там
6
0
 
8
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Графологична експертиза??? Тоя да не е писал нещо върху дрехите?
5
2
 
25
 
! Отговори
Аууууу преди 7 години
От този, само като го гледам на снимката, а и на всички други, ми се изправя косата от ужас. Горкото момиче...
4
1
 
37
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не вярвам момичето да е правило доброволно каквото и да е с този тип
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще му се размина, аз моя го скъсах преди 15 години и от тогава само се убеждавам че постъпих правилно
2
3
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Аз само за физиономия му давам 5г. строг тъмничен затвор.
1
2
 
45
 
! Отговори
За този от снимката преди 7 години
хич не ме е грижа.Дори и да казва истината, той е виновен, защото, дори и да я е оставил жива след доброволен секс, той я е зарязал там сама, беззащитна, заспала, а не се знае дали някой психопат или група гамени не са ги наблюдавали, докато правят секс, и после са се възползвали от момичето, когато то е останало само.Ядосвам се за това, че другото дело е прекратено. Напълно възможно е тя да не се е съблякла при секса с Чеци и после, неизвестен нападател да я е убил, а сега дори не го търсят!