Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?

Процесът срещу него за ремонта на МиГ-овете започна при закрити врати
22 фев 2017 13:37,
202
Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?
Снимка: "Булфото"

Бившият военен министър Николай Ненчев се запита дали обвиненията срещу него са дело на български или на руски прокурор.

Днес съдът даде ход на делото срещу него по повдигнатото му обвинение за ремонта на самолетите МиГ-29.

По времето на Ненчев бе взето решение руските изтребители да се ремонтират в Полша, което предизвика недоволство в руската компания МИГ.

Още по темата

Миналата седмица един от директорите на руската компания обяви, че преди месеци България е подписала договор с МИГ и част от самолетите вече се ремонтират в Русия. България обаче отрече това.

"Много сериозно започна да се оспорва членството на България в НАТО и ЕС. На мен ми се струва, че това дело е знаково, защото в обвинителния акт чух повече от 7-8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и "РСК МИГ", което е странно. За пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български", каза днес Ненчев пред медиите, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е доволен от това, че се дава ход на делото. Той самият настоявал за това, въпреки предизборната кампания и ангажимента си към нея.

Според Ненчев процесът трябва да бъде публичен. В него като свидетел е призован и сегашният президент, бивш шеф на ВВС, Румен Радев.

По повод на това Ненчев обясни, че притежава документ, с който Радев съветва военния министър на БСП Ангел Найденов да погледне възможността за ремонт на самолетите в Полша.

Делото срещу Ненчев започна при закрити врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Или си земеделец или си военен ! Днес настъпва времето на ХИБРИДИТЕ и агентът на ЦРУ Ненчев- вероятно е бил най- подходящ за новата българска инвалидна "армия" ! Целият му род е в САЩ . Поляците не могат да мислят за МИГ-както българите за автомобил "Мурад".
107
0
 
1
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Този и Ц. Ц., който беше осъден на 2 инстанции, защо не са в затвора ?
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевадно е руски.
105
4
 
3
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Българския съд сергея,Волен,Х. Бисеров,Масларка, всички покай далаверата Белене ,Чоков.... и знайни и незнайни шумкари на прехода . Но ще съдят човек който спаси кражбата на милиони от руската мафия.
104
5
 
12
 
! Отговори
за затвора си преди 7 години
Руски или народен няма значения...по-важно е да облечеш кариран костюм защото си за там
103
7
 
9
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Ако прокурора беше руски ,сега Мокета щеше да е в Сибир.А той обикаля като мас-тия с Рада Дъл.боката от медия в медия.Най-добре да отиде в Ново село при своите краварски братя и там да реве.И без това краварите са тук по негова покана.
102
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този вярва ли си? Всеки, хванат да гази лука веднага се изкарва "политически"!
101
4
 
16
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ТОЗИ МИНИСТЪР МАЙ НА ОТБРАНАТА Е МНОГО ИЗПЕРКАЛ,ИЛИ НАЧАЛНИЦИТЕ МУ СА ОТТАТЪК КОНТИНЕНТА,ОТКЪДЕ ТАКЪВ ЕФЕЛИЗЪМ НА ЕДИН ЗЕМЕДЕЛЕЦ,ТОЗИ НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЕ ДОРИ НА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА,МНОГО Е СМЕЛ, КАТО ТРАКТОР НА ЗЕЛЕНА ПОЛЯНА.ВСЕ РУСНАЦИ МУ СА В ГЛАВАТА,ДА ГО ПРАТЯТ В РУСКИ ЗАТВОР ДА ВИДИШ КАКВО СЕ НАРИЧА ПАТРИОТИЗЪМ.
100
4
 
2
 
! Отговори
воплите не помагат преди 7 години
Навремето за да унизят жените и дъщерите на българската интелигенция и въобще културните хора пращаха ц-роми да ги изнасилват.Пак така ще бъде!
99
6
 
5
 
! Отговори
просто човек преди 7 години
Не прави чест на Президента. Той беше като къртица в министерството за да плете интриги за да може да сложи прът в колелото на България.Много от писаните и неписани свидетелства са фабрикувани от него.Ако това беше в един Прод-Зеленчук щеше да е обществено укоримо.Но имайки предвид обществената значимост на деянието, вече можем да говорим за предателство.Делото трябва да бъде публично и изказванията на Президента трябва да бъдат записвани за да могат бъдещите поколиния да ги четат и да зная
98
18
 
5
 
! Отговори
САМО ДОСТ!!! преди 7 години
ЗА ОТМЪЩЕНИЕ И ПРОТЕСТ---ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ!!!!!ГЛАСУВАЙТЕ И ВИЕ!!!ПО -ДОБРЕ Е ...СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ!!!СЛАВА НА СУЛТАН--ЕРДОГАН!!!
97
10
 
19
 
! Отговори
воплите не помагат преди 7 години
В България стана традиция като хванат някой престъпник за деянията му, той веднага да почне да издава вопли, че е "политически тероризиран" или " е обект на преследване от чужди интереси" . Та и Ненчев така, ще повие, ще покряка и накрая ще ходи в затвора . Там наистина го чака един чуждоземен квадратен , но ще му го набият не руснаци, а ромите -само да им падне
96
1
 
9
 
! Отговори
Рюски преди 7 години
Парле ву франсе,дебело п.асе?
95
6
 
22
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Когато караш Хонда и трябва да я ремонтираш не отиваш в сервиз на Опел. Всеки производител си държи лицензите и технологиите за поддръжка. стига истерии искам да видя как Ф-22 се ремонтира примерно в Япония или Китай.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може ва е руски прокурора...нали посланика на КГБ в България каза, че не вижда руски "отпускари" тук !
93
7
 
19
 
! Отговори
до 112 преди 7 години
Ако Русия ни беше ограбвала от посочената за научност и достоверност дата в истеричното ви изявление, нямаше да можеш да пишеш, а щеше да си търкаш путурите по някой чукар и да събираш козите, а не да тракаш на компютър.Същото щеше да бъде и с този министър, който не би и сънувал, че ще дойде от селото в града.Кои са българските интереси?Аз съм сигурен, че не съвпадат с интересите на правителството на бб.Кой попита и научи от българите какви са българските интереси?
92
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де факто БСП е кремълска НПО, а де юре Радев е изпълнител на опорните точки.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и да усуквате, в правото е написано защо едни хора ги вика прокурора, а други -не.Надали го викат, че си е присадил коса тук там с парите на данъкоплатците.Има правила, които се спазват.Независимо, че правосъдието не е на ниво, пишещите не могат да съдят по симпатии и антипатии.Нищо в очите на порядъчните хора не оправдава крадеца и мошеника.Очевидно той не е в това министерство да работи, а да си припечели някой лев, занимавайки се с неща, които не са му по багажа.Да Фнимава.
90
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България вече се извършва чистка по указания от Кремъл !
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
български , руски все едно престъпленията са факт