Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?

Процесът срещу него за ремонта на МиГ-овете започна при закрити врати
22 фев 2017 13:37,
202
Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?
Снимка: "Булфото"

Бившият военен министър Николай Ненчев се запита дали обвиненията срещу него са дело на български или на руски прокурор.

Днес съдът даде ход на делото срещу него по повдигнатото му обвинение за ремонта на самолетите МиГ-29.

По времето на Ненчев бе взето решение руските изтребители да се ремонтират в Полша, което предизвика недоволство в руската компания МИГ.

Още по темата

Миналата седмица един от директорите на руската компания обяви, че преди месеци България е подписала договор с МИГ и част от самолетите вече се ремонтират в Русия. България обаче отрече това.

"Много сериозно започна да се оспорва членството на България в НАТО и ЕС. На мен ми се струва, че това дело е знаково, защото в обвинителния акт чух повече от 7-8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и "РСК МИГ", което е странно. За пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български", каза днес Ненчев пред медиите, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е доволен от това, че се дава ход на делото. Той самият настоявал за това, въпреки предизборната кампания и ангажимента си към нея.

Според Ненчев процесът трябва да бъде публичен. В него като свидетел е призован и сегашният президент, бивш шеф на ВВС, Румен Радев.

По повод на това Ненчев обясни, че притежава документ, с който Радев съветва военния министър на БСП Ангел Найденов да погледне възможността за ремонт на самолетите в Полша.

Делото срещу Ненчев започна при закрити врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
17
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Този Ненчев съвсем са го зомбирали янките и са му промили празната глава на която дори коса не расте та камо ли мозък. *** та ***.
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев и Лукарски бяха най-големите карикатури на правителството на Бойко. Той самият едвам ги търпеше.
66
0
 
5
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
До БИСМАРК Е КАЗАЛОткъде имаш пари, просяк
65
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята се повтаря: След 9 септември 1944 руските интереси в България се защитаваха от кремълските лакей чрез т.н. "народен съд" !
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ! 78 "РБългария е член на НАТО"ХАХАХАХАХХХАХХАХАХАХАХАХАХАААААААААА.....................
63
19
 
9
 
! Отговори
! преди 7 години
Правото е на страната на Ненчев:1. РБългария е член на НАТО и не е приемливо Русия, която НЕ е член на НАТО да бърника военната техника на натовска държава.2.Всички военни генерали преди Ненчев са ОСЪЗНАВАЛИ това и са търсели диверсификация, вкл. и ген. от НАТО Румен Радев- сега Президент на РБългария.Има ли страна, член на НАТО, която си ремонтира техниката в Русия и има ли такава, която да съди военен министър на натовска държава ЗАЩО е действувал в ущърб на руска военна компания?( хибридна
62
3
 
19
 
! Отговори
пп преди 7 години
Ненчев навреме си посади коса. Ще се хареса на бай Ставри.
61
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дО 73 Няма как да сме в затвора защото подкрепяме Ген. Ненчев1.Времето не е на СССР, която е поскрепяше САЩ2.БКП го няма да затваря границите като 1960г и да бута хората в концлагери.3.Над 50% българите са на запад работят и печелат като внасят в България.
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има доста хора прекалили с бояршника !
59
9
 
31
 
! Отговори
ПЪРВО ТИКВАТА преди 7 години
в ЗАТВОРА, а след това всички негови лейтенанти. И веднага ще видим как хорът на герберските тролчета ще млъкне
58
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .
57
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БГ има скрити спящи клетки. Които скоро трябва да си оставят руския паспорт в българия и да си поискат само българско гражданство. Втория въриянт е да отпатуват за Русия с безплатен билет в една посока.
56
8
 
16
 
! Отговори
НЕНЧЕВ, преди 7 години
с документа, който притежаваш, можеш само да си избършеш ожълтения ***.
55
10
 
34
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
Ненчев, важното в случая е, че си ощетил българския национален интерес в полза на трети страни и себе си! За предателство на родината и чуждопоклонничество трябва да те ОБЕСЯТ на жълтите павета, ***!!!! Ти и цялата пасмина от прехода сте за тази присъда....ДО КОГА??
54
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕНЧЕВ СПАСИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДОГОВОР , КОЙТО НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ. Нещо като АЕЦ Белене
53
10
 
20
 
! Отговори
тя преди 7 години
Тоя търси политически причини , щото така му изнася, а не говори за комисионните ,които взе от поляците и застраши живота на пилотите , но той нали си ходи по меките килими, к,во го интересува , че някой самолет може да падне?!
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго са казали за руснаците:на тия думата и подписания с тях договор нищо не струват!Дори хартията на която е подписан договора е по скъпа!Четете,четете!!!
51
9
 
13
 
! Отговори
БИСМАРК Е КАЗАЛ преди 7 години
Руснаците винаги идват за парите си.
50
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До по-далече от РусияПравилно, колкото по-далече толкова по- на Запад, а тъй като Земята е кръгла, на края пак стигаме до Русия. Той и Западът иска да стигне до нея, ама Иван не го пуска, че Западът вече изяде и о.ра планетата и та много на гнило засмърдя.
49
10
 
13
 
! Отговори
СМЕРШ преди 7 години
Ако дойдем за теб НЕНЧЕВ, тогава се притеснявай