Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?

Процесът срещу него за ремонта на МиГ-овете започна при закрити врати
22 фев 2017 13:37,
202
Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?
Снимка: "Булфото"

Бившият военен министър Николай Ненчев се запита дали обвиненията срещу него са дело на български или на руски прокурор.

Днес съдът даде ход на делото срещу него по повдигнатото му обвинение за ремонта на самолетите МиГ-29.

По времето на Ненчев бе взето решение руските изтребители да се ремонтират в Полша, което предизвика недоволство в руската компания МИГ.

Още по темата

Миналата седмица един от директорите на руската компания обяви, че преди месеци България е подписала договор с МИГ и част от самолетите вече се ремонтират в Русия. България обаче отрече това.

"Много сериозно започна да се оспорва членството на България в НАТО и ЕС. На мен ми се струва, че това дело е знаково, защото в обвинителния акт чух повече от 7-8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и "РСК МИГ", което е странно. За пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български", каза днес Ненчев пред медиите, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е доволен от това, че се дава ход на делото. Той самият настоявал за това, въпреки предизборната кампания и ангажимента си към нея.

Според Ненчев процесът трябва да бъде публичен. В него като свидетел е призован и сегашният президент, бивш шеф на ВВС, Румен Радев.

По повод на това Ненчев обясни, че притежава документ, с който Радев съветва военния министър на БСП Ангел Найденов да погледне възможността за ремонт на самолетите в Полша.

Делото срещу Ненчев започна при закрити врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравнението Индия и Пакистан е много лесно обяснимо!Пакистанците са пълни абичи във всичко!Ти кажи какво ще кажеш за Израел срещу всички други!?!?!?!?!?!
47
5
 
12
 
! Отговори
! преди 7 години
този от кое БЗНС изпълзя
46
1
 
2
 
! Отговори
ДО-54 преди 7 години
Ама ти наистина не си в час!?!
45
2
 
10
 
! Отговори
ист преди 7 години
Тихо мъртвият казал- не, комунист.
44
1
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Я кажи като "познавач", какво е станало във войната между Индия и Пакистан за Кашмир? По-точно как МИГ-29 на Индия се е справил с Ф-16 на Пакистан....
43
13
 
9
 
! Отговори
КОЛКОТО ПО–ДАЛЕЧЕ преди 7 години
от РУСИЯ - толкова ПО-БЕДНИ
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 49Не е твоя работа, а наша! И ако един тлъстак, угоил се като прасе само за две години министерстване, от които година и половина отидоха за да учи с репетитори, как да говори, си позволява да дава на не-приятелски страни - печелбарки, да ремонтират наша собственост на цена, на която могат да се купят нови, трябва не да му се изтеглят, а отрежат ушите. Ако могат да се намерят под буйната присадена грива.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле колко не осведомен народ се изявява тук!?!?!?!Или са платени или са кухи ***!
40
6
 
9
 
! Отговори
ИМАШЕ ЕДИН преди 7 години
финансов "ГЕНИЙ", дето щеше да напляска руснаците. Сега той се изхурзули като С.ОПОЛ, а държавата трябва да плаща към 800 МЛН неустойка за АЕЦ БЕЛЕНЕ. Та тоя селски Т.ЪПАН си мисли, че и той ще се оттърве. ТОЯ ПЪТ НЕ
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха?!?!Това аз къде ще си ремонтирам СОБСТВЕНАТА СОБСТВЕНОСТ ПРИ ИЗТЕКЪЛ ДОГОВОР си е лично моя работа!!!!Не знам колко умен трябва да си (или обратното)за да го разбереш!
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И зелените човечета са факт, и хибридната война е факт ,а за руските хакери сигурно знаят и бабите вече!За това не пишете безсмислици!
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските самолети могат да летят и без двигатели ! - достатъчно е Путин да нареди и готово.
36
6
 
9
 
! Отговори
ЩЕ ЛЕЖИШ БЕ СЕЛСКИ преди 7 години
Докато се научиш в затвора, че подписаните договори за това са договори и трябва да се озпълняват. Дали е РСК МИГ или ЕвроФайтър - няма значение. Те си искат парите - законно.След като държавата е ощетена няма значение дала са руски , или етруски фирмите. ВИНОВНИЯ- в затвора.
35
10
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Щом е докарал червените подлизурkoвци до делириум ,значи е голям този Ненчев.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно как може да обвиняваш(СЪДИШ) някои които е намерил начин да извърши даден ремонт по евтино със същото качество та и по добро ?!Дори не говоря за националната ни сигурност защото първия вариант е тя да се извърши от потенциален не приятел или най малкото от субект които сам се определя като противник на пакта в които сме ние!Наистина не разбирам!Дори това че сме били до сега зависими само от един е лошо!Тук или има смешници или шизофреници!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** не е наясно с количеството сиво вещество което /ако изобщо/ притежава !
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В пандиза Ненчев освен по главата ще оплешивее и по гУза.
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИГ 29 е жалка останка от Студената война, грехота е да се хвърлят милиони за прескъпата му поддръжка. Летателен час на това барахло се връзва около 50 000 долара - ресурс, керосин, *** и подобни, докато за Ф 16 е около 15 000 при по-добри ТТХ..
30
11
 
8
 
! Отговори
до знете ли, че преди 7 години
Ветерана Ф-15 е с такива параметри, че руснаците направиха цяла дузина самолети без да ги достигнат.Първо създадоха МиГ 29, но поради липса на двигател той стана по-лек и значително по-слаб.Същевременно направиха СУ 27,но той пък се получи доста по-тежък и слабо маневрен.Руските радари имаха обсег до 50 км.,американските до 150 км, горе-долу същото бе и с ракетите.И все още нямат сполучлив двигател пето поколение.Та така и до днес, ако ще и срещу тях да бягат,пак няма даги стигнат
29
0
 
7
 
! Отговори
ТОЛКОВА Г.АДИНИ преди 7 години
а толкова малко куршуми