Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?

Процесът срещу него за ремонта на МиГ-овете започна при закрити врати
22 фев 2017 13:37,
202
Ненчев преди делото: Руски или роден прокурор ме обвинява?
Снимка: "Булфото"

Бившият военен министър Николай Ненчев се запита дали обвиненията срещу него са дело на български или на руски прокурор.

Днес съдът даде ход на делото срещу него по повдигнатото му обвинение за ремонта на самолетите МиГ-29.

По времето на Ненчев бе взето решение руските изтребители да се ремонтират в Полша, което предизвика недоволство в руската компания МИГ.

Още по темата

Миналата седмица един от директорите на руската компания обяви, че преди месеци България е подписала договор с МИГ и част от самолетите вече се ремонтират в Русия. България обаче отрече това.

"Много сериозно започна да се оспорва членството на България в НАТО и ЕС. На мен ми се струва, че това дело е знаково, защото в обвинителния акт чух повече от 7-8 пъти, че съм накърнил интересите на Русия и "РСК МИГ", което е странно. За пореден път имам чувството, че ме обвинява руски прокурор, а не български", каза днес Ненчев пред медиите, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е доволен от това, че се дава ход на делото. Той самият настоявал за това, въпреки предизборната кампания и ангажимента си към нея.

Според Ненчев процесът трябва да бъде публичен. В него като свидетел е призован и сегашният президент, бивш шеф на ВВС, Румен Радев.

По повод на това Ненчев обясни, че притежава документ, с който Радев съветва военния министър на БСП Ангел Найденов да погледне възможността за ремонт на самолетите в Полша.

Делото срещу Ненчев започна при закрити врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решетников, и сол ташаака му, соц. *** Радеф.
27
4
 
12
 
! Отговори
НАПРАВО СТАЛИН преди 7 години
те преследва от отвъдното бе НЕНЧЕВ
26
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската прокуратура отдвана е вакханалия на руската....Нищо ново. Кочиина е Русия, една огромна мизеерна и жалка кочиина.
25
8
 
19
 
! Отговори
РУСКИ ПРИЗРАЦИ преди 7 години
бродят в главите на такива селки хитреци като тая куха лейка
24
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая пак ще платим няколкостотин милиона на Русия данък - то не беше АЕЦ Белене, Южен поток, Нефтохим със завишени цени на горивата, КТБ... Русия ни граби с милиарди годишно. Докога???
23
16
 
13
 
! Отговори
знете ли, че преди 7 години
В цялата си бойна история "великия" МиГ 29 е свалил два лекомоторни "Чесна" и едно СУ-24 на Еритрея??? Други победи няма. А загубите му са десетки. Даже разправят, че при вида на ветерана Ф-15 пилотите на МиГ-овете катапултират незабавно, без да чакат свалянето..то така или иначе се случва:)))))))
22
4
 
7
 
! Отговори
Др.Сталин преди 7 години
Ще видиш ти гад като дойде 26 март какви те обвиняват.Понял ,дурак .
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя работата е доста навързана и не е само този рошльо в кашата. Някой нещо се самопохвали, че едва ли не спасил АВИОНАМС, която не можа да загроби ... Там можеха да се ремонтират самолетите, но нямаше да има далаверка ....Бойко, кажи си! Ненчев не е бил сам!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво разбира Перуката ( Ненчев ) от армия? Цял живот сял картофи, зеле и арпаджик, а сега видиш ли той бил Военен експерт. *** се нарича, човек работеш срещу държавата си.
19
14
 
12
 
! Отговори
аритметика преди 7 години
С парите които сме дали за 10 години за съживяването на мъртъвците МИГ -29 можеше да имаме три нови ескадрили 'Грипен".
18
4
 
13
 
! Отговори
До "сминдух енд преди 7 години
От коментара ти личи, че си страшно *** и нямаш никаква представа, какво представлява армията и как се случват нещата там? Стой си пред компа, взимай си заплатата или някой Гей клуб
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ,че нищо няма да направят на Ненчев е ясно,както и ясно за съществуващия договор ,които Ненчев отказал да изпълни.Договореностите се изпълняват ,така е по цивилизования свят.Друг е въпроса защо е подписан и защо България продължава да не си осъвременява въоражението.
16
18
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако БСП министъра Найденов е обещал на някакви руснаци да поправят самолетните двигатели ,това пожизнен задължителен абонамент ли е.Защото филма става вече с елемент на ужаси,постоянно се размахват от Русия хартии с ултиматуми нещо да се плаща.
15
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че българо-руските *** са спретнали обвинението. Ненчев, не се коси и техния ред ще дойде.
14
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върхушката на БСП винаги си е лапкала тлъсти комисионни от "РСК МИГ". Ненчев им резна кранчето и.........родната прокуратура го погна.
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комбинацията *** и нагъл е силно токсична! Този проскубан аграрник няма срам! Освен за МИГ-овете, да не забравя, че има дело и за униформите, където Русия няма нищо общо. Отделно, очаква го и дело за присвояване на имот, завещан за благородни цели... Ще продаде и майка си този *** син! На такъв нагЛец и затвор му е малко!
12
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е златно време за руските мeкepeта и те си разиграват кончето. Но всичко е до време.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че не си изпълнил договор, а си го скрил в бюрото си и си застрашил живота на пилотите ни, прави ли те по-европеец и натовец?!Къде видя някой да оспорва членството ни в ЕС и НАТО? И значи ли, че тия, които са за ЕС и НАТО могат да си правят каквото си искат, вкл. и да нарушават договори, споразумения и закони???
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев наистина трябва да бъде съден за това, че изобщо е дал пари за тези негодни подобия на изтребител.
9
0
 
22
 
! Отговори
Е преди 7 години
Ако е руски прокурор -кофти, но ако е наш няма страшно, всичко ще има хепи едн