Пращат в психиатрия синът убиец от Русе

Там лекарите ще преценят дали той има психически проблеми
23 фев 2017 20:24, Красимир Ангелов
5
Пращат в психиатрия синът убиец от Русе
Снимка: Булфото, архив

Русенският окръжен съд реши 26-годишният Виктор Андреев, който е обвинен за убийството на майка си в Русе на 20 февруари, да бъде изпратен за 30 дни в психиатричното отделение към специализираната болница за лечение в затвора в Ловеч, където да бъде изследван.

Още по темата
Там трябва да се установи дали младежът има психически проблеми, или става дума за симулация от негова страна.

В друго заседание, гледано отново в късния следобед днес, Виктор получи мярка за неотклонение "задържане под стража" заради реална опасност, че може да извърши друго престъпление.

Кървавата драма се разигра на 20 февруари точно срещу входа на военното поделение в Русе. 63-годишната Лилия Черкашина била прободена от нож. Тя и синът й се скарали в ранния следобед.

По време на скандала бащата на Виктор, Андрей, бил в другата стая. Натъкнал се на мъртвото тяло на съпругата си, когато тръгнал да излиза, за да изпуши цигара.

Няколко часа по-късно полицията задържа младежа.

Пред съдията Виктор заяви, че това не са биологичните му родители. Той обясни, че от година с него живеят мъж и жена, които му се представят за майка и баща. По думите му те са го тормозили психически и са искали да се облагодетелстват имотно.

По време на заседанието стана ясно, че младежът е употребявал марихуана и амфетамин, като това се е потвърдило и от изследването. На три пъти той е бил лекуван и в Центъра за психично здраве в Русе.

Решенията на съда могат да се обжалват пред Великотърновския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До кога с тази неграмотност,неуважаеми журналисти???!!!В случая се пише "синА", А НЕ "синЪТ". Да сте чували нещо за подлог...учи се в трети или четвърти клас!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
Родителите му го обичаха безрезервно еъпреки проблемите които създаваше! Майка му се изгърби от работа в чужбина зада са ок всички!!! Това са пълни глупости!
2
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 7 години
Огромна част от това не е вярно. Той се прави на луд! Това са неговите родители и той тормозеше тях! Няма подобни филми! Или той яко лъже или журналистите!
1
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Мястото на наркоманите трябва да е в специализираните заведения,а не на свобода.Те са обществено опасни и могат да застрашат живота на нищо подозиращите хора.В психиатрията ще бъдат под постоянен контрол.Макар да излиза скъпо на данъкоплатеца,така е по-добре.Много хора биха били живи сега.