Братът Марсел издал Йоан за убийството в Борисовата градина

Именно той посочил къде е ножът, с който е наръган Георги
Обновена: 24 фев 2017 17:08 | 24 фев 2017 16:56, Веселина Йорданова
168

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Братът на Йоан - Марсел Матев, го издал за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Това стана ясно на заседание на Софийския градски съд, на което бе наложена постоянна мярка за задържане на Йоан, каквото бе искането на прокуратурата.

Още по темата

Йоан запази мълчание на влизане в съда, а в съдебната зала поиска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи, предаде "Фокус".

Георги издъхна на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., наръган с нож от неизвестен младеж. Неясни кадри от видеокамери показаха как заподозреният се отдалечава от мястото тичайки, но така и не се намери свидетел, който да го разпознае.

Днес обаче стана ясно, че все пак съученици са го разпознали, но не са сигнализирали органите на реда.

Вчера след дълго разследване от полицията обявиха за заподозрян в тежкото престъпление 19-годишния студент по право Йоан, който тогава е бил непълнолетен.

Прокуратура и полиция дадоха съвместен брифинг, на който обясниха, че ключов свидетел е потвърдил подозренията им за извършителя и дори посочил точното място, където е открито оръжието - близка шахта.

На заседанието стана ясно, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството, предаде "24 часа".

Впоследствие Йоан признал за престъплението на брат си. Именно Марсел посочил къде е ножът, за който му казал Йоан.

Максималното наказание, което може да получи младежът, е осем години затвор, защото в деня на убийството е бил непълнолетен.

Обвиняемият се яви в СГС заедно със своите адвокати Илия Илиев и Станислав Гюров.

Според прокуратурата деянието е извършено по хладнокръвен начин и има опасност Йоан да извърши ново престъпление или да се укрие.

От държавното обвинение посочиха, че заподозреният е променил външния си вид и поведение след случилото се. Защитата пък заяви, че данните по делото се отнасят само за придвижването на Матев от една посока до друга, но не разкриват действия по умишленото умъртвяване на Георги.

Адвокатите заявиха, че братът Марсел повърхностно е посочил, че Йоан му разказал за проблем и допусната грешка.

Според защитата се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител на убийството е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
9
 
! Отговори
. преди 7 години
Сравняват Левски с убиец на деца? След, което го наричат престъпник и крадец и това се случва системно в тая жалкарска страничка. Когато се протестира се трият коментари, обидните коментари за Левски стоят, почвам да правя скрийн шотове и ще цъфнете във всички националистически групи във фейсбук, ФЕС.БГ
57
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжи, лъжи, лъжи.....1000% сигурно е че Мвр са знаели кой е още 2015 г. въпроса е кой го е прикривал.
56
1
 
21
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
АМИ КАКВО ДА ИМ КАЖА НА "ПРЕДАНИТЕ И ВЕРНИТЕ" ,КОИТО НЕ БИХА ПРЕДАЛИ ПРЕСТЪПНИК ПОНЕЖЕ ИМ Е ПРИЯТЕЛ ?! ЩЕ ИМ КАЖА САМО ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ТЪК КАКТО ГО УКРИВАТ ТОЗИ ПРИЯТЕЛ ,СЛЕД ВРЕМЕ МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКВИ СПРЕЧКВАНИЯ С ВАШИЯТ СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ И ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ДА ГИ УБИЕ ! ТОГАВА ЩЕ СИ СКУБИТЕ КОСИТЕ ЧЕ НЕ СТЕ ГО ПРЕДАЛИ АМА ЩЕ Е КЪСНО
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно са от ГЕРБ.
54
1
 
23
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
До АнонименКато ви чета коментарите, не се чудя вече защо и кой е предал Левски. И в днесшно време да имахме такива герои, пак щяха да се намерят доносници за слава да му дадат главата! Лошо, лошо..........ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ ГЛУ.ПАК БЕ ! КАК МОЖЕ ДА СРАВНЯВАШ ЛЕВСКИ ,КОЙТО СЕ Е БОРИЛПРОТИВ ОСМ. ЗАВОЕВАТЕЛИ , С ТОЗИ ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК ,КОЙТО Е УБИЛ НЕВИННО МОМЧЕ ?! ЖАЛКО ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ! ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО ЖИВЕЯТ С ТЪ.ПАЦИ КАТО ТЕБЕ !
53
1
 
14
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
До АнгелАМИ ТАКИВА НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ СЪЩЕСТВА КАТО ТЕБЕ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ В БЪЛГАРИЯ ! ГЛЕДАЛ ЛИ СИ В ЮТУБ ИНТЕРВЮТО С МАЙКАТА НА МИТЬО ОЧИТЕ ?! ТЯ Е ТИПИЧЕН ПРИМЕР НА БЕЗОЧЛИВИТЕ И ГАГЛИТЕ ! ЗАЩИТАВА СИНА СИ ВЪПРЕКИ ЧЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ , ПЛАСМЕНТ НА ДРОГА ,РЕКЕТИ И ПРОЧИЕ !
52
0
 
17
 
! Отговори
none преди 7 години
Ако не беше брат му никога нямаше да го хванат. Нekaдърници.
51
30
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Аз Предател не бих станал ако ще брат ми или баща ми да са Бин Ладен и да ми дават милярди ако ще.Дори моя живот и живота на цялата планета да зависи от това не бих предал член на семейството НИКОГА при НИКАКВИ УСЛОВИЯ. Левски е бил най-големия престъпник според законодателството на Османската Империя.Бил е отговорен за десетки нападения и убийства на Башибузуци (Турски Полицай) и е бил Предаден от хора като вас!!!! Които защитавате предателя!!!!!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангел, язък за името ти човек.
49
1
 
12
 
! Отговори
Гури преди 7 години
Така като го гледам ми прилича на боец Ислямска държава.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Русофиль ГУРБЕТЧИЕВТо за това сме на това положение, защото всички мислят като теб, с долната си глава.
47
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до АнгелДа кажеш истината за едно убийство и да посочиш убиеца не е предателство!Ценностната ти система не е в ред, замисли се!Нормалните хора не биха могли да спят, ако знаяткой е убиецът и че той ненаказан си живее живота на свобода.
46
3
 
30
 
! Отговори
:) преди 7 години
Теорията ми, че тук коментират психичноболни, потенциални престъпници се потвърждава, не би предали убиец ... ще прикривате убийства, ще давате рушвети, ще живеете от далавери и очаквате да живеете добре ли бе бай *** !? Обречено племе !
45
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ви чета коментарите, не се чудя вече защо и кой е предал Левски. И в днесшно време да имахме такива герои, пак щяха да се намерят доносници за слава да му дадат главата! Лошо, лошо
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангеле какво значение има как е хванат УБИЕЦ?
43
7
 
12
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
До АнонименДо 31А ако детето ти убие някого, ще го предадеш ли на полицията???Аз приятел не бих предал, пък камо ли брат! .....ТИ ОСЪЗНАВАШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ - ПРЕСТЪПНИК ?!НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ПРИЯТЕЛ ,СИН ,БРАТ ,БАЩА ! ПРЕСТЪПНИКА ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕТО ! ТИ 100 СИ РУСОФИЛ ЩОМ НЕ МОЖЕШ ДА ОСЪЗНАЕШ ,ЧЕ ПРЕСТЪПНИКА ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖЕ ДОРИ И ПРИЯТЕЛ ДА Е ! ВИЕ РУСОФИЛИТЕ ЗАТОВА НЕ ИСКАТЕ ДА ПРИЕМЕТЕ ФАКТА ,ЧЕ РУСИЯ Е АГРЕСОР , А РУСНАЦИТЕ АЛКОХОЛИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако детето ти убие някого, ще го предадеш ли на полицията???...Даже лично ще го заведа в управлението.
41
2
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Как е един съвестен млад мъж, който постъпва съвестно по-лош от един убиец ???
40
10
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Никога не съм защитавал Убийци но начина по който го хванаха този ме накара да го защитя .Полицията нали са проверили хилади хора .100 камери и десетки хиляди от клетките на мобилните оператори .Защо него хванаха с тези средства а си помогнаха с Предателство!.Доказателствата са косвени .По ножа е невъзможно да бъдат намерени следи след 2 години в ла.йната .Йоан спокойно може да каже че убиеца е Братму .И той е бил там и на всичко отгоре е завел полицаите до ножа и сега иска да натопи брат си!
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е така,братът определено е честно момче. Тежка задача и съдба му се е паднала,но вината не е в него а у вас,които го издавате. Добрите и честни хора трябва да бъдат пазени,а не издавани!